Pallontallaajat.net
Valikko

Bloggaaja

Banff National Park, kansallispuisto, Kanada, Alberta, Minnewanka, järvi, vuoristojärvi, Kalliovuoret

Kiva kun löysit blogiini!

Blogin takaa löytyy kolmekymppinen bloggaaja, jota matkailukärpänen on puraissut jo kehdossa. Matkakuume ei ole hellittänyt lainkaan, päin vastoin unelmakohteita löytyy aina vain lisää ja bucket list kasvaa kasvamistaan.

Lapsuudessani matkat painottuivat Eurooppaan, jossa matkustimme perheen kanssa pääasiassa autoillen. Lisäksi harrastukseni ovat jo nuoruudessa vieneet minua ympäri maailmaa, muun muassa Tsekkiin, Thaimaahan ja Laosiin. Matkustustottumuksiani kuvaa hyvin se, että ensimmäinen itsenäinen pidempi reissuni oli kylpyläviikonloppu Budapestissa, joskin helpon lomamatkan sijaan löysin itseni Serbian neuvostomaisemista rinkka selässä. Tämän jälkeen halu nähdä uutta on vienyt myös muille mantereille, ja erityisesti luontokohteet ovat vieneet sydämeni. Olen asunut vajaan vuoden Espanjassa, jossa oli avartavaa elää arkea muiden kansallisuuksien kanssa.

Matkailufilosofiani on nähdä mahdollisimman paljon ja oppia ymmärtämään maailmaa. Reissuilla en kykene pysymään montaa päivää aloillani, vaan haluan käyttää ajan näkien ja kokien mahdollisimman paljon. Pohjimmiltani olenkin reppureissaaja, joskin hostellien sijaan arvostan joko omaa telttaa tai hotelleja ja reput vaihtuvat aika-ajoin matkalaukuiksi.

Matkoilla minulle ovat tärkeitä:

 • Kokemukset
  Miten uutta koulua rakennetaan porukalla Thaimaassa, kuinka Kuolleessameressä voi kellua kuin korkki, millaista on nukkua Saharan tähtitaivaan alla.
 • Vuoret
  Vuoret pysäyttävät katselemaan ja salpaavat hengityksen. Pyreneiden lumiset huiput, ajomatka monimuotoisen Atlasvuoriston läpi ja pehmeäpiirteiset Lapin tunturit. Kaikki toimivat.
 • Uusien paikkojen näkeminen
  Miltä sodan runtelema Sarajevo näyttää nykyään, kuinka överiä kaikki voi Texasissa olla, miltä näyttää historiallinen hiekkakiveen kaiverrettu Petran kaupunki.
 • Valokuvaus
  Paitsi matkustus, myös valokuvaus on aina ollut tärkeää. Kuvat auttavat säilyttämään muistoja ja palauttavat hetkiin, jotka eivät enää mahtuneet mielen sopukoihin. Parhaimmillaan valokuvat ovat pysäyttäviä: ne voivat olla kauniita, sisällöltään tärkeitä tai graafisesti upeita. Lisäksi nautin valokuvaamisesta itsestään.
 • Arkkitehtuuri
  Kaupunkilomilla jään aina muista jälkeen. Silmäni hakeutuvat ränsistyneimpiin ikkunanpokiin, upeisiin julkisivuihin ja modernin yksinkertaisiin siltoihin.

 

Tervetuloa mukaan suunnattomalle matkalle!

 

P.S. Pysyt parhaiten kärryillä, kun seuraat Suunnatonta myös sosiaalisessa mediassa. Löydät minut helposti yläpalkin reunassa olevien linkkien kautta. Yhteystiedot puolestaan löytyvät Yhteys-välilehdeltä.

P.S.S. Ota kaikki hyöty irti, ja tilaa uusimmat blogiartikkelit suoraan sähköpostiisi. Tilauslomake on heti tuossa oikealla.

 

Follow

Follow this blog

Get a weekly email of all new posts.

Email address