Pallontallaajat.net
Valikko

Bloggaaja

Banff National Park, kansallispuisto, Kanada, Alberta, Minnewanka, järvi, vuoristojärvi, Kalliovuoret

Kiva kun löysit blogiini!

Blogin takaa löytyy kolmekymppinen bloggaaja, jota matkailukärpänen on puraissut jo kehdossa. Ensimmäiset ulkomaanmatkani tein jo pienenä, eikä minulla ole niistä kuin valokuvista välittyvät muistot. Lapsuudessani teimme perheen kanssa paljon automatkoja ympäri Eurooppaa, ja teini-ikäisenä toteutimme muutaman helpon pakettimatkan. Lisäksi harrastukseni ovat vieneet minua ympäri maailmaa, muun muassa Tsekkiin, Thaimaahan ja Laosiin. 18 ikävuoden hujakoilla tein ensimmäiset itsenäiset reissuni. Yksi ensimmäisistä oli kylpyläviikonloppu Budapestissa, joskin kevyen lomamatkan sijaan löysin itseni Serbian neuvostomaisemista rinkka selässä. Tämän jälkeen halu nähdä uutta on vienyt myös muille mantereille. Olen asunut vajaan vuoden Espanjassa, jossa oli avartavaa elää arkea muiden kansallisuuksien kanssa.

Matkailufilosofiani on nähdä mahdollisimman paljon ja oppia ymmärtämään maailmaa. Reissuilla en kykene pysymään montaa päivää aloillani, vaan haluan käyttää ajan näkien ja kokien mahdollisimman paljon. Pohjimmiltani olenkin reppureissaaja, joskin hostellien sijaan arvostan hotelleja ja reput vaihtuvat aika-ajoin matkalaukuiksi.

Matkoilla minulle ovat tärkeitä:

 • Uusien paikkojen näkeminen
  Miltä sodan runtelema Sarajevo näyttää nykyään, kuinka överiä kaikki voi Texasissa olla, miltä näyttää historiallinen hiekkakiveen kaiverrettu Petran kaupunki.
 • Kokemukset
  Miten uutta koulua rakennetaan porukalla Thaimaassa, kuinka Kuolleessameressä voi kellua kuin korkki, millaista on nukkua Saharan tähtitaivaan alla.
 • Vuoret
  Vuoret pysäyttävät katselemaan ja salpaavat hengityksen. Pyreneiden lumiset huiput, ajomatka monimuotoisen Atlasvuoriston läpi ja pehmeäpiirteiset Lapin tunturit. Kaikki toimivat.
 • Valokuvaus
  Paitsi matkustus, myös valokuvaus on aina ollut tärkeää. Kuvat auttavat säilyttämään muistoja ja palauttavat hetkiin, jotka eivät enää mahtuneet mielen sopukoihin. Parhaimmillaan valokuvat ovat pysäyttäviä: ne voivat olla kauniita, sisällöltään tärkeitä tai graafisesti upeita. Lisäksi nautin valokuvaamisesta itsestään.
 • Arkkitehtuuri
  Kaupunkilomilla jään aina muista jälkeen. Silmäni hakeutuvat ränsistyneimpiin ikkunanpokiin, upeisiin julkisivuihin ja modernin yksinkertaisiin siltoihin.

 

Tervetuloa mukaan suunnattomalle matkalle!