Pallontallaajat.net
Valikko
Norja

Vuoria, vuonoja ja upea Jäämeri – tällainen oli 2 viikon road trip Pohjois-Norjassa

elokuu 29, 2019
Road trip Jäämeren rannalla

Blogi on muuttanut!

Klikkaa uuteen osoitteeseen: https://suunnaton.com/

 

tai jatka suoraan tähän postaukseen:

Vuoria, vuonoja ja upea Jäämeri – tällainen oli 2 viikon road trip Pohjois-Norjassa


 

Saatat myös pitää näistä

24 Kommenttia

 • Vastaa Annemaria/Samppanjaa muovimukista elokuu 29, 2019 at 22:15

  Melkoinen road trippi sulla. Olen itse päässyt kokemaan Norjaa ainoastaan Varangin alueelta ja kyllä sellainen polte tuli, että lisää pitäisi nähdä. Ja varsinkin nyt, kun näki noi sun upeat kuvat. Miten hienoja otoksia oletkaan saanut huonoista keleistä huolimatta.

  Hassua muuten, että koit Vuoreijan vähän samoin kuin minä. Toi vaikuttava noitamuistomerkki sopi sinne oikeasti ihan täydellisesti. Paikassa oli mun mielestä jotain Twin Peaks -tunnelmaa.

  Kiitos Särkitunturi -postauksen linkkaamisesta. Harmi, että sulla jäi upeat maisemat näkemättä. Onneksi pääsit turvallisesti autolle takaisin. Tunturisumu voi joskus olla aika hernerokkaa.

  • Vastaa Suunnaton syyskuu 7, 2019 at 12:28

   Kiitos Annemaria! Kiva kuulla, että Vuoreija aiheutti myös sinussa samanlaisia fiiliksiä. Se tuntui todellakin olevan paikka aivan maailman reunalla.
   Ehdottomasti kannattaa lähteä tutkimaan pohjois-Norjaa enemmänkin!

 • Vastaa Noora | Kerran poistuin kotoa syyskuu 1, 2019 at 22:03

  Olipas siinä upea reissu täynnä huikeita kohteita! Mun on pakko myöntää, että tämän postauksen pääpaikat, eli Suomen Lappi sekä Norjan luontokohteet ovat mulle hämmentävän vieraita, vaikka niin ei ehkä luulisi. Lapissa olen käynyt kerran, kun olimme ala-asteella leirikoulussa muistaakseni Luostolla. Norjassa taas olen käynyt ainoastaan Oslossa, Bergenissä ja Huippuvuorilla. Toki Huippuvuoret on luontokohde, mutta ei kuitenkaan manner-Norjassa. Vähän kyllä kiinnostaisi lähteä tuonne suunnalle kunnon road tripille ja vaeltamaan, mutta itse en aja autoa niin pitäisi houkutella joku sen puolen hoitava mukaan 😀 Noissa maisemissa kyllä kelpaisi reissata!

  • Vastaa Suunnaton syyskuu 7, 2019 at 12:31

   Huippuvuorilla olisi ihana päästä joskus käymään! Varsinkin, kun nuo Norjan arktiset museot maalailivat niistä niin mystisiä kuvia.
   Se on jännä, miten tällaiset suht lähellä olevat kohteet jää helposti paitsioon, kun mieli halajaa reissuun. Mussa on vähän samaa vikaa, että mieluummin lähtee seikkailemaan jonnekin erikoiselta kuulostaviin kohteisiin. Tää reissu kyllä osoitti, että niitä huikeita paikkoja löytyy myös suht lyhyen matkan päästä.

 • Vastaa Ansku BCN syyskuu 2, 2019 at 13:58

  Täytyypä pistää tämä postaus johonkin talteen, ensi kesänä nimittäin kohteena on (taas) Pohjois-Norja! Pari kesää sitten liikuimme Tromssa-Sommaroy-Senja-Lyngen -akselilla, ja ensi vuonna olisi ajatus mennä Lofooteille, vaikka siellä taitaa aikaa ruuhkaista paikoitellen ollakin. Autolla Rovaniemeltä ja majoitusta pitää varmaan ajoissa alkaa miettiä :). Ihanaa seutua!

  • Vastaa Suunnaton syyskuu 7, 2019 at 12:33

   Lueskelinkin sun postauksiasi Sommaroysta ja Blåvatnetilta 🙂 Lofootit taitaa tosiaan olla aika ruuhkaisia, tai sen mielikuvan olen itsekin saanut. Senja oli siinä mielessä kiva vaihtoehto, että maisemat on aikalailla Lofoottien kaltaisia, mutta turisteja huomattavasti vähemmän. Vaikka oli matkailijat toki jo Senjankin löytäneet.

 • Vastaa Emilia/Merkintöjä maailmasta syyskuu 4, 2019 at 18:32

  En ole (vielä) käynyt Norjassa, niin tästä hahmottui kivasti paikkojen sijainti ja jo pelkästään Pohjois-Norjan monipuolisuus. Tosi kauniita kuvia olet ottanut ja muutenkin upea soolomatka ollut koiran kanssa Vaikuttaa pysäyttävältä tuo muistomerkki.
  Tuntuu, että Norjassa on niin paljon noita upeita luontokohteita, että ei oikein tiedä, mistä sitä alottaisi. Kaveri muutti juuri Osloon, joten etelämmäs täytyy ainakin suunnata lähitulevaisuudessa.

  • Vastaa Suunnaton syyskuu 7, 2019 at 12:35

   Kiva kuulla, kiitos Emilia! Norjasta tuntuu tosiaan löytyvän upeita maisemia melkein koko maasta! Keskiosan jylhät vuonomaisemat ehkä houkuttelisivat minuakin 🙂

 • Vastaa Sandra / Terveiset päiväntasaajalta syyskuu 5, 2019 at 16:31

  Oh ja wau mitä kuvia! Kuulostaa niin hienolta reissulta ja pieni synkkyys sekä sadehan vain kuuluu asiaan noilla suunnilla. Toki jos jokin paikka jää sateen takia käymättä on aina harmi. Tässä oli hyviä kohde vinkkejä. Kiitos. 🙂 ps. Terkut matkalta Lapista etelään. Käytiin juuri 6päivän spontaani reissu heittämässä ja olen ihan rakastunut!

  • Vastaa Suunnaton syyskuu 7, 2019 at 12:36

   Kiitos Sandra! Seurailin teidän Lapin reissua instassa, ja näytti aika upealta! Vaikka tän kesän reissu vähän helpotti mun lappikuumettani, alkoi teidän reissunne taas herätellä kiinnostusta lähteä pohjoiseen.

 • Vastaa Espanjaan syyskuu 6, 2019 at 14:50

  Lappi ja muukin pohjoinen ovat minulle kovin vieraita, mutta olipa sinulla inspiroivia kuvia. Melkein alkoi tehdä mieli. Kiitos!

  • Vastaa Suunnaton syyskuu 7, 2019 at 12:37

   Ihana kuulla! Pohjoisessa on tosi upeita maisemia ja ihan oma tunnelmansa <3

 • Vastaa Pirkko / Meriharakka syyskuu 7, 2019 at 10:21

  Jonain kesänä jo useampi vuosi sitten päätimme melko extempore lähteä käymään Nordkappissa. Ajamista vähensimme ottamalla autojunan menomatkalla Kolariin asti ja paluumatkalla Rovaniemeltä. Norjan puolella oli vaikea löytää hotelleja lyhyellä varoitusajalla, mutta onnistuihan sekin lopulta, tavalla tai toisella. Huonoimmat kokemukset olivat itse asiassa Suomen puolella Inarissa – tuntui, että suomalaisia turisteja ei arvosteta, sillä yhdessäkin majoituksessa meidät oli siirretty varaamastamme huoneesta toiseen, jossa tuskin oli seisomakorkeus, jonkun kiinalaisryhmän tieltä! Ei jatkoon, Suomen Lappi, Norja kylläkin!

  • Vastaa Suunnaton syyskuu 7, 2019 at 12:39

   Tuosta Suomen majoitusten huonosta palvelusta olen kuullut muualtakin. Tosi ikävää! Veikkaan tosin (tai ainakin haluan uskoa niin), että suomessakin ollaan vähitellen heräämässä asiakaspalvelun ja kokemusten luomisen merkitykseen.

 • Vastaa Jenna / Citylights & Sunsets syyskuu 7, 2019 at 10:46

  Me oltiin juuri kolmihenkisen perheemme kanssa myös Pohjois-Norjassa roadtripillä, tosin Lofootit oli reissun lopullinen päämäärä ja ehkä kohokohtakin. Ajettiin Kilpisjärven kautta Skibotniin ja Tromssassa käytiin myös ennen Lofooteille suuntaamista. On vieläkin postauksia rästissä tuosta reissusta vaikka kuinka paljon, ihan vaan jo Suomen puolelta Lapista riittäisi kerrottavaa, saatika Norjan upeista maisemista eri paikoissa. Meillä kävi kyllä mahtava tuuri sään suhteen, koko Lapin osuuden paisteli aurinko läpi yöttömän yön (Kilpisjärvellä oli suorastaan taianomainen tunnelma läpi vuorokauden) ja Norjassakin sadetta tihkutteli vain yhtenä päivänä.

  • Vastaa Suunnaton syyskuu 7, 2019 at 12:40

   Oi vau, pohjois-Norja on varmaan ollut todella upea tuollaisilla keleillä! Haaveilen ehkä vieläkin yöttömän yön auringosta korkealla vuorten huipulla.

 • Vastaa Anna | Tämä matka -blogi syyskuu 7, 2019 at 21:09

  Mullahan olisi Oulussa asujana jo hieman etunoja tuohon ajomatkaan 😀
  Hirvittävän huonosti ollaan jaksettu vaan lähteä tuonne ajelemaan. Hienot on maisemat, mutta majoituksen hintataso (kuten tässä on etenkin Suomen osalta jo mainittu) on melko kylmäävä. Toki jos suunnittelisi ajoissa, niin varmasti löytäisi järkevänhintaisiakin majapaikkoja.

  • Vastaa Suunnaton syyskuu 7, 2019 at 23:33

   Oulusta olisi tosiaan jo suht helppo reissata pohjoiseen 🙂 Nuo majoitukset Lapin ja Norjan osalta voi olla haastavia. Mä nappasin tälle reissulle vain teltan mukaan, koska halusin vapauden yöpyä juuri siellä, missä itseäni huvitti ja aikatauluihin sopi. Hotellien varaaminen olisi ollut turhan sitovaa ja vaatinut liikaa säätämistä.
   Tromssasta tosin löytyi ihan mukavia hotelleja suht järkevällä hintatasolla, vaikkakin nekin alkoivat olla varsin varattuja parin päivän varoitusajalla.

 • Vastaa Kohteena maailma / Rami syyskuu 8, 2019 at 12:04

  Aikas lailla sellainen reitti Pohjois-Norjaan, että voisin tehdä itsekin. Norja on yksi suosikkimaistani, mutta pohjoinen on kokematta. Vuosi sitten kolusin Lappia ja päätin silloin Norjan jättää omalle reissulle.

  • Vastaa Suunnaton syyskuu 25, 2019 at 11:10

   Uskoisin, että pohjoinen, etenkin mitä idemmäs mennään, on aika erilainen verrattuna muuhun Norjaan. Tosin mun aiemmat kokemukseni Norjasta ovat 15+ vuoden takaa, joten kannattaa suhtautua tähän mielikuvaan vähän varauksella.

   Mulla oli tarkoituksena yhdistää tähän reissuun enemmänkin Lappia etenkin paluumatkalle, mutta parin viikon reissaaminen Norjassa oli ollut niin intensiivistä, ettei paukut enää riittäneet Lapissa kiertelyyn. Tai etenkin se sateinen keli alkoi kyllästyttää hyvin vahvasti. Ihan oma matkansa Lappiin olisi kyllä kohdallaan.

   Mutta ehdottomasti suositus Pohjois-Norjalle! Uskon, että tykkäisit!

 • Vastaa Outi / Maa Quzuu -matkablogi syyskuu 8, 2019 at 17:05

  Minuapa ärsytti lukea juttua, ei sen puolesta että se olisi huono, vaan sen puolesta, etten itse päässyt tänä kesänä noihin samoihin maisemiin vaikka suunnitelmat olikin tehty. Ihania kuvia ja ihana juttu! Ärsyyntyminen tuli siis silkasta kateudesta 😀 Aikamonen road trip totta tosiaan sulla ollut! Ja mahtaviin paikkoihin olet päässyt ja uskaltautunut huonosta säästä huolimatta. Tuo alue on kyllä taatusti oma lähitulevaisuuden matkakohteeni 🙂

  • Vastaa Suunnaton syyskuu 25, 2019 at 11:11

   Haha, voi ei Outi! Ehdottomasti lähdet tuonne tulevina vuosina 🙂
   Ja kiitos! Nuo maisemat olivat kyllä mykistäviä.

 • Vastaa Marja syyskuu 8, 2019 at 18:59

  Vau, mikä reissu! Harmi että säät ei suosineet. Meitä on kummasti aina säät suosineet pohjoisessa. Varmaan sen (ja tietty noiden maisemien) takia haaveilen taas uudesta reissusta. Seuraavaksi haluaisin tuonne Senjan ja Tromssan suunnalle. Hienolta näyttää!

  • Vastaa Suunnaton syyskuu 25, 2019 at 11:12

   Nuo seudut ovat varmasti entistä upeampia aurinkoisella kelillä! Voin vaan kuvitella, miten upeaa olisi kiipeillä Senjan patikkareiteillä keskiyön auringossa. Ehdottomasti kannattaa toteuttaa reissu Senjan ja Tromssan seuduille. Siellä olisi helposti viihtynyt useammankin viikon.

  Vastaa

  Follow this blog

  Get a weekly email of all new posts.