Pallontallaajat.net
Valikko
Suomi

Auringonlaskun retki Torronsuon kansallispuistoon

heinäkuu 31, 2019
Torronsuon kansallispuisto | Retkiblogi Suunnaton

Blogi on muuttanut!

Klikkaa uuteen osoitteeseen: https://suunnaton.com/

 

tai jatka suoraan tähän postaukseen:

Auringonlaskun retki Torronsuon kansallispuistoon


 

Saatat myös pitää näistä

24 Kommenttia

 • Vastaa Kohteena maailma / Rami elokuu 1, 2019 at 22:01

  Torronsuo on kyllä kaunis paikka! Kävin siellä pikaisesti heinäkuussa, syksyllä ruskan aikaan taas pidemmän kaavan mukaan aurinkoisena päivänä sinne. Tavoite on myös ensi kevättalvella käydä hiihtämässä siellä, se on ollut pari vuotta ajatuksena 🙂

  • Vastaa Suunnaton elokuu 1, 2019 at 22:21

   Ruska-aikaan onkin jostain syystä harvemmin tullut suolla käytyä. Pitäisiköhän ottaa ihan tämän vuoden tavoitteeksi… Kiitos ideasta! 🙂

 • Vastaa Maisemaonnellinen Johanna elokuu 3, 2019 at 21:07

  Kävin rakastumassa Torronsuohon ensisilmäyksellä eräänä helmikuisena pakkaspäivänä. Ihana kohde iltaretken mitan päässä pääkaupunkiseudun melskeestä!

  Suot ovat ihan parhaita luontoympäristöjä, rakastan noita pitkospuita ja sitä, että näkee kauas eteensä.

  On hienoa lukea muidenkin maisemaonnellistuvan retkillään <3 . Ajattelen maisemaonnellisuutta itse Juice Leskisvainaan aikanaan käyttämän ilmaisun, tavaraonnellisuuden, vastakohtana. Sitä että tavara ja mammona ei tuo onnea, vaan puhdas luonto, auringonlasku, ja vienossa tuulessa väräjävä tupasvilla.

  • Vastaa Suunnaton elokuu 8, 2019 at 11:28

   Suoympäristöissä vain on sitä jotakin <3 Jokin niissä aakeissa ja karuissa maisemissa viehättää. Etenkin, kun tarkemmin katsoessa pitkospuiden vierestä voi löytää jos jonkinmoisia kasveja ja yksityiskohtia.

 • Vastaa Jaanaandteemutravels / Jaana elokuu 4, 2019 at 12:53

  Kiva postaus ja menee ehdottomasti meillä käytävien paikkojen listalle. Eikä ole edes kaukana kotoa! Tuonnehan voisi jopa ajatella menevänsä arki-iltana töiden jälkeen.

  • Vastaa Suunnaton elokuu 8, 2019 at 11:28

   Kiitos Jaana! Torronsuo sopii tosiaan hyvinkin iltaretken kohteeksi, jos vaan asuu suht järkevän etäisyyden päässä 🙂

 • Vastaa Christa elokuu 4, 2019 at 20:45

  Me ihastuimme suomaisemiin Kurjenrahkan kansallispuistossa ja tuli kaipuu päästä muuallekin sellaisia ihailemaan. Torronsuo voisi olla hyvä kohde, kun sinne voisi mennä ihan päiväretkelle. Ilta suolla näyttää todella tunnelmalliselta!

  • Vastaa Suunnaton elokuu 8, 2019 at 11:30

   Kurjenrahka onkin mulla vielä näkemättä, mutta se voisi olla myös ihana! Torronsuo on tosiaan näppärä kohde päiväretkelle.

 • Vastaa Maisu elokuu 4, 2019 at 21:21

  Torronsuo on itseasiassa ihan päiväretken päässä kodistani. Olen kuullut siitä, mutten koskaan perehtynyt tarkemmin. Näyttää juuri sopivalta paikalta kesäretkelle. Kiitti siis vinkeistä!

  • Vastaa Suunnaton elokuu 8, 2019 at 11:30

   Onpa kiva! Torronsuo on varsin käymisen arvoinen paikka 🙂

 • Vastaa Cilla elokuu 5, 2019 at 14:15

  Ihania kuvia <3 Tosi kaunis tuo paikka. Rakastan noita maisemia, missä on havumetsää ja niiden lomassa kulkee pitkospuut. En ollu aiemmin kuullukaan tän nimisestä kansallispuistosta. Pitää laittaa korvan taa.

  • Vastaa Suunnaton elokuu 8, 2019 at 11:31

   Kiitos Cilla! Kiva, että tässä tuli ihan uusi paikka esille.

 • Vastaa Sandra / Terveiset päiväntasaajalta elokuu 6, 2019 at 18:11

  Pitäisi ehdottomasti käydä tuolla! On niin paljon nähtävää Suomessa. 🙂
  Tämän viikon meillä on ollut vieras Indonesiasta ja se on antanut hyvän “tekosyyn” nähdä kaikkea suomalaista 😀

  • Vastaa Suunnaton elokuu 8, 2019 at 11:32

   Oonkin seuraillut teidän tekemisiä Instassa 🙂 On ollut hauska katsoa, mitä kaikkea olette keksineet Suomesta esitellä. Mitä vieras on tykännyt?

 • Vastaa Virpi/Hätälasku matkablogi elokuu 10, 2019 at 08:31

  Voi miten ihania kuvia! Itselläni nämä kansallispuistot ovat aivan jääneet. Hitsi pitäisi oikeasti ottaa asiakseen lähteä patikoimaan jonnekin, näitä upeita kansallispuistoja kun tuntuu riittävän.

  • Vastaa Suunnaton elokuu 17, 2019 at 12:06

   Kiitos Virpi! Upeita kansallispuistoja tosiaankin on Suomessa vaikka kuinka paljon.

 • Vastaa Merja / Merjan matkassa elokuu 10, 2019 at 11:42

  Suomaisema on minulle tuttua lapsuudesta. Kotimme lähellä oli pieni suo, joka piti kiertää jos halusimme metsäpalstalle käymään. Pienenä suo oli minulle hieman pelottava, koska olin kuullut, että voi humpsahtaa mättääseen ja jäädä sinne ikiajoiksi. Tämä taisi olla äitini taktiikka pitää minut pois sieltä 🙂 Torronsuo olisi meiltäkin vain reilun tunnin ajomatkan päässä. Tyttäreni itseasiassa muuttaa sinne lähistölle syksyllä, joten sieltä käsinkin tuolla voisi käydä retkeilemässä. Onkohan tuo pidempi reitti maisemiltaan sen arvoinen, että kannattaa kiertää? Lyhyt reitti näyttää ainakin kauniilta. Ihastuin varsinkin tuohon tupasvillan auringonlasku kuvaan <3

  • Vastaa Suunnaton elokuu 17, 2019 at 12:11

   Onpa ihana muisto 🙂 Suolle tulee harvemmin lähdettyä kulkemaan pitkospuiden ulkopuolelle. Tuntuu, että pitäisi tuntea suoympäristöä paremmin, jotta osaisi välttää humpsahdukset turpeeseen.
   Torronsuolla kannattaa ehdottomasti käydä! Pidempi reitti kulkee ilmeisesti osan matkaa tien reunaa, joskin juuri tänään luin kaverin Facebook-julkaisusta, että sillekin pätkälle olisi rakennettu pitkospuut. Kohteena maailman Rami on käynyt kiertämässä tuon 10 kilometrin reitin, joten tuosta blogista voi käydä kurkkimassa lisätietoja pidemmästä reitistä: https://kohteenamaailma.fi/kotimaa/suomen-kansallispuistot-torronsuo/

 • Vastaa Pia / Lyhyenä hetkenä elokuu 10, 2019 at 22:59

  Voi mitä kuvia! Torronsuo on vieläkin käymättä, vaikka vanhempani asuvat tätä nykyä vain vajaan tunnin matkan päässä. Viikko sitten tutustuimme sen sijaan Suomussalmella ja Puolangalla suomaisemiin. Lintuja emme odotuksista huolimatta kuulleet emmekä nähneet, mutta poroporukka lepäili lähellä pitkospuita. Minä tietysti vähän pelkäsin karhujen kömpivän vastaan, mutta sellaiseen törmääminen taitaa olla harvinaisempaa kuin lottovoitto.

  • Vastaa Suunnaton elokuu 17, 2019 at 12:13

   Kiitos Pia! Suomussalmen maisemat on varmasti upeita! Mä olen usein posottanut siitä vain vauhdilla läpi, mutta pitäisikin joskus pysähtyä kiertelemään enemmän sielläkin. Porot on aina hauska lisä maisemaan 🙂

 • Vastaa Outi / Maa Quzuu elokuu 11, 2019 at 10:07

  Mun on jo monesti pitänyt mennä tänne! Näyttää kauniilta paikalta ja nuo pitkospuut tuo vahvasti mieleen lapsuuden maisemat Lapissa 🙂

  • Vastaa Suunnaton elokuu 17, 2019 at 12:14

   Ehdottomasti kannattaa! Torronsuolle pääsee tosi näppärästi päiväretkellekin Etelä-Suomesta.

 • Vastaa Jenni / Globe Called Home elokuu 17, 2019 at 02:11

  Tosi ihania nää sun kansallispuistokirjoitukset! Täällä jo mietin, minne kaikialle haluan seuraavalla kesään ajoittuvalla Suomen-lomalla… 🙂

  • Vastaa Suunnaton elokuu 17, 2019 at 12:05

   Kiitos Jenni! Ihanasti sanottu <3
   Tervetuloa Suomeen, sitten kun sen aika koittaa 🙂

  Vastaa

  Follow this blog

  Get a weekly email of all new posts.