Pallontallaajat.net
Valikko
Taiwan

Taiwanin ympäri kahdessa viikossa – matkan reitti ja kohteet

huhtikuu 8, 2019
2 viikkoa Taiwanissa

Blogi on muuttanut!

Klikkaa uuteen osoitteeseen: https://suunnaton.com/

 

tai jatka suoraan tähän postaukseen:

Taiwanin ympäri kahdessa viikossa – matkan reitti ja kohteet

 


 

Saatat myös pitää näistä

20 Kommenttia

 • Vastaa Iida In Translation huhtikuu 9, 2019 at 06:57

  Kiitos kiinnostavasta Taiwan-raportista! 🙂

  Itsellä olisi ajatuksena lähteä noin viikoksi elokuussa Japanista Taiwania kiertämään, jolloin säiden pitäisi olla aika toisenlaiset kuin talvella. Olen tosin enemmän sohvaperuna kuin trekkaaja, mutta luonnonkohteet kiinnostavat muuten 🙂 Ja Taipeihin pitää ehdottomasti päästä syömään 😀

  • Vastaa Suunnaton huhtikuu 9, 2019 at 10:02

   Huippua, että tämä osui nyt hyvään saumaan! 🙂 Tarokossa, ja käsittääkseni myös noissa muissa luontokohteissa, on tosi helppojakin reittejä, jotka muistuttavat polkujensa puolesta enemmänkin puistokävelyä kuin vaeltamista. Eli maisemista pääsee varmasti nauttimaan myös ilman, että rypee epätasaisilla ja jyrkillä poluilla 🙂
   Taipein ruoat oli nam!

 • Vastaa Katja/jumalainenseikkailu huhtikuu 14, 2019 at 18:34

  Taiwanista tulee ensimmäisenä mieleen ystäväni vaimo, ja hänen takiaan jutun luinkinEn oikeastaan tiedä maasta mitään, mutta kuvittelin, että se on pilvenpiirtäjillä kuorrutettu talohelvetti. Juttusi olikin positiivinen yllätys! Minkälaisen kuvan sait paikallisista, ovatko he luontoihmisiä?

  • Vastaa Suunnaton huhtikuu 15, 2019 at 17:50

   Kiva, että yllätys oli positiivinen! Taiwanin länsirannikko on aikalailla kaupunkimattoa, mutta suurin osa saaresta on kuitenkin luontoa. Hmmm… tosi vaikea vastata tuohon, ovatko paikalliset luontoihmisiä. Kansallispuistoissa näki enemmän ns. päiväkävelyllä olevia ihmisiä kuin varsinaisia vaeltajia, mutta on vaikea sanoa, olivatko he paikallisia vai kenties kiinalaisia turisteja.

 • Vastaa Mikko / Matkalla Missä Milloinkin huhtikuu 14, 2019 at 21:59

  Taiwania on joskus tullut harkittua, tämä oli mukavan informatiivinen ja kattava postaus aiheesta. En ollut ihan ymmärtänyt, että luontokohteitakin siellä on noin kattavasti. Ne kiinnostavat meitä aina eniten.

  • Vastaa Suunnaton huhtikuu 15, 2019 at 17:50

   Luontokohteita Taiwanista tosiaan löytyy! Maan keskiosa on vuoristoa, ja osin sen vuoksi siellä on tosi paljon ja monipuolisesti luontokohteita.

 • Vastaa Katja / Lähtöselvitetty huhtikuu 15, 2019 at 13:49

  Tästä on ehkä joskus ollut puhettakin, mutta mikä sinut sai alunperin lähtemään Taiwaniin? Itselleni Taiwanista tulee tosiaan mieleen vain loputon Made in Taiwan -meri, jota on tuijottanut lapsesta asti. Mieleeni ei ole missään vaiheessa juolahtanut, että se olisi noin hieno luontokohde. En ole koskaan käynyt Kiinassakaan, koska se on aina tuntunut vähän hankalalta – ehkä Taiwan olisi hyvä paikka aloittaa harjoittelu Kiinaa varten.

  • Vastaa Suunnaton huhtikuu 15, 2019 at 17:55

   Yritin syksyllä keksiä vuodenvaihteen reissulle sopivaa kohdetta, jossa ei olisi liian kylmä, jossa olisi suht helppo reissata yksin ja jossa ei vietettäisi joulua. Taiwan osui tosi hyvin kaikkiin kohtiin, ja kun googlettamisen avulla löysin sieltä kivoja luontokohteitakin, oli tosi helppo tehdä päätös. Vielä vuosi sitten en ollut varmaan koskaan harkinnutkaan Taiwaniin matkustamista, mutta se oli ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka. Teollisuutta näkyi tosi vähän, mikä oli hyvin yllättävää Made in Taiwan -mielikuvan jälkeen.
   Minäkään en ole vielä käynyt Kiinassa, mutta uskallan väittää, että Taiwan olisi tosi hyvä ponnahduslauta sinne.

 • Vastaa Jaakko / lomalla viimeinkin huhtikuu 15, 2019 at 14:19

  Taiwanista kiva lukea. Talvella vaan siellä taitaa olla sen verran kylmä omaan makuun että kevät tai syksy paras aika vierailla..

  • Vastaa Suunnaton huhtikuu 15, 2019 at 17:57

   Joo, talvella Taiwanista ei välttämättä löydy ihan rantakelejä. Mulla kävi tosi hyvä tuuri Tainanin helteiden kanssa, ja Taiwanin eteläkärjessä sanotaan talvellakin olevan lämmintä, mutta en välttämättä laskisi niiden varaan, jos haluaa matkustaa nimenomaan lämpimään maahan. Kevät ja syksy voisi tosiaan olla parempi arvaus lämpötilojen kannalta.

 • Vastaa Terhi huhtikuu 17, 2019 at 00:55

  Ei kuulodtanut kauhean kivoilta nuo Pohjois-Taiwanin koleat viimat, mutta onneksi sinulla oli noita miellyttävämpiä ja lämpimiä päiviäkin. Minä en ole kauhean innokas trekkaaja, mutta Taipei kiinnostaisi kyllä.

  • Vastaa Suunnaton huhtikuu 21, 2019 at 18:50

   Niinpä, onneksi suurimman osan reissusta kelit olivat vallan hyvät. Taiwanista löytyy luontokohteiden lisäksi paljon myös kaupunkikohteita, onhan melkein koko saaren länsirannikko kaupunkien täyttämää.

 • Vastaa Merja / Merjan matkassa huhtikuu 18, 2019 at 16:18

  Minulle tulee Taiwanista mieleen London and Beyondin Leena 🙂 Kuljin niihin aikoihin junalla töihin, kun Leena asui siellä ja junassa oli aikaa lueskella Leenan seikkailuista. Minullekin tuli yllätyksenä, että Taiwanissa on noin paljon luontokohteita. Yllätyn myös aina siitä, että jossain Aasian kohteessa voisi olla kylmä. Mutta niinhän tässä jokin aika sitten opin että myös Pohjois-Vietnamissa on talvella viileää. Minä lähden parin viikon päästä Kiinaan. Kyseessä on valmismatka, joten siinä mielessä helppo reissu. Muuten en varmaan Kiinaan olisi lähtenytkään, koska en tiedä mitä minulle siellä syötettäisi 🙂

  • Vastaa Suunnaton huhtikuu 21, 2019 at 18:53

   Leenalla onkin huikean paljon kokemuksia Taiwanista! Tuo Kiinan reissu kuulostaa tosi kivalta. Varmasti ihan turvallinen ajatus lähteä opastetulle matkalle. Sen verran mielenkiintoisiin ruokiin minäkin Taiwanissa törmäsin 😀

 • Vastaa Sari / matkalla lähelle tai kauas huhtikuu 19, 2019 at 22:48

  Vaikuttiko matkustusajankohta huonoihin säihin vai onko pohjoisessa aina sateista ja koleaa? Katselin Taiwania jo tuossa aiemmin ja Pohdin mitä siellä voisi olla tarjolla. Kiitos siis näistä lisävalaistuksista.

  • Vastaa Suunnaton huhtikuu 21, 2019 at 18:55

   Käsittääkseni Taiwanissa on viileä lähinnä vain talvella. Monsuuneja ilmeisesti on myös muuhun aikaan vuodesta, mutta lämpimällä säällä ne tuntuvat varmasti paljon miellyttävimmiltä. Kiva kuulla, että Taiwan on herättänyt kiinnostusta jo aiemmin!

 • Vastaa Emilia/Matkan varrella huhtikuu 20, 2019 at 20:45

  Tätä oli kiinnostava lukea, sillä mullakin oli kolmen viikon duunireissu tulossa Taipeihin toukokuussa, joka kuitenkin harmillisesti peruuntui :(( Olin niin innoissani Taiwanista, vaikka näin paljon kun sä ei töiden lomassa varmasti olisi ehtinyt reissaamaan. Taiwan vaikuttaa tosi kiinnostavalta kohteelta jonne todellakin suuntaan vielä joskus!

  • Vastaa Suunnaton huhtikuu 21, 2019 at 18:56

   Voi ei! Onpa harmi, että reissu peruuntui. Saari on lopulta aika pieni, joten Taipeista käsinkin ehtisi varmasti näkemään aika kattavasti, etenkin jos on viikonloppuja käytettävissä. Huippua, että Taiwan kiinnostaa!

 • Vastaa Sonja | FIFTYFIFTY huhtikuu 21, 2019 at 11:38

  Virkistävää lukea matkakohteesta jostai ei oikeasti tiedä mitään. Upeat luontoelämykset noilla sumuisilla vuorilla, ja ilmeisesti olit taas yksin reissussa, siistiä! Mahtavaa, että voi parissa viikossa saada noin kattavan kuvan kokonaisesta maasta. Harmi, että lopussa vastassa oli vähän huonompaa säätä, mutta kokonaisuutena reissu vaikutti super onnistuneelta. 🙂

  • Vastaa Suunnaton huhtikuu 21, 2019 at 18:59

   Joo, olin yksin reissussa. Taiwan oli sooloreissulle tosi näppärä ja helppo kohde! Reissu oli kaiken kaikkiaan tosi onnistunut, ja oli mullekin hauska päästä kurkistamaan entuudestaan tuntemattomaan maailmankolkkaan 🙂

  Vastaa

  Follow this blog

  Get a weekly email of all new posts.