Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Kirjautuminen Pallontallaajien keskustelupalstalle päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Kuinka valita sopiva safarimatka - Suunnaton
Pallontallaajat.net
Valikko
Tansania

Kuinka valita sopiva safarimatka

lokakuu 15, 2018
Kuinka valita sopiva safarimatka

Blogi on muuttanut!

Klikkaa uuteen osoitteeseen: https://suunnaton.com/

 

tai jatka suoraan tähän postaukseen:

Kuinka valita sopiva safarimatka


 

Saatat myös pitää näistä

14 Kommenttia

 • Vastaa Laura / Irtiottoja lokakuu 15, 2018 at 11:55

  Aiettä, järjetön safarikuume!

  Hyvä listaus, mulla on kokemusta vain omatoimisista safarimatkoista eteläisessä Afrikassa, mutta haaveissa on ensi vuonna mennä tuonne päiväntasaajan seudulle ja siellä tuntuu olevan melkeinpä pakko mennä järjestetylle retkelle. Tai ainakin se on niin paljon helpompaa ja varmempaa, että edes minä en taidan uskaltaa lähteä kokeilemaan onneani sen kaiken säädön kanssa. Että ehkä pian on sitten laajempaakin kokemusta näistä! Harkitsin tälle vuodelle myös ryhmämatkaa kun haaveilin loppukesään jotain safarireissua, eikä matkaseuraa oikein ollut mielessä, eikä yksin houkuttele lähteä seikkailemaan safarille. 🙂 Se matka jäi sitten toteutumatta, mutta eiköhän senkin aika tule vielä.

  • Vastaa Suunnaton lokakuu 21, 2018 at 12:41

   Tuollainen “jaettu” safari oli tosi kiva vaihtoehto yksinmatkustavalle! Meillä ainakin osui samalle reissulle tosi kiva porukka, joista kolme oli soolomatkailijoita ja kaksi pariskuntaa.
   Minäkin veikkaisin, että tuolla suunnalla Afrikkaa järjestetyt reissut voivat olla kaikkein näppärin vaihtoehto. Muutama omatoimimatkailijan näköinen porukka tuli Tansaniassakin vastaan, mutta suurin osa kulki ihan oppaan kanssa.

 • Vastaa Anni | Rajatapaukset lokakuu 18, 2018 at 15:28

  Kattava listaus eri tavoista päästä safarille! Ihan heti en varmasti itse ole lähdössä vaikka Namibia kyllä hurmasikin, safarireissut eivät ole omatoimisenakaan ihan sitä halvinta puuhaa. Voisin kyllä ajatella lähteväni joskus ryhmämatkallekin jos hinta olisi sopiva ja ohjelma mielenkiintoinen. Muuten tykkäsin kyllä omatoimisafarista, olin itseasiassa vähän yllättynyt kuinka “helppo” se loppujen lopuksi oli järjestää Namibiassa. Eli siis, minulla oli niin kovat ennakkoluulot että yllätyin positiivisesti! 😛

  • Vastaa Suunnaton lokakuu 21, 2018 at 12:43

   Joo, kyllähän autonvuokrat ja puistomaksut verottaa aika paljon, lentolipuista puhumattakaan. Omatoimisafarille olisi joskus tosi kiva vielä lähteä! Se on vaikuttanut niin helpolta, kun on teidän reissujanne seuraillut.

 • Vastaa Maria Ojajärvi lokakuu 20, 2018 at 22:13

  Itse nautin eniten jeeppimatkasta, joka on samalla vapaehtoistyömatka. Ei toki sovi kaikille, mutta itse haluan päästä tekemään ja kokemaan asioita läheltä ja tämä mahdollistaa sen. Ekomatkaajien kautta pääsee Etelä-Afrikkaan keskelle kansallispuistoa auttamaan uhanalaisia eläimiä. @ekomatkaajat ja http://www.ekomatkaajat.fi

  • Vastaa Suunnaton lokakuu 21, 2018 at 12:43

   Tämäkin kuulostaa tosi hyvältä vaihtoehdolta! Vapaaehtoistyössä pääsee varmasti tosi lähelle paikallista kulttuuria ja saa sitä kautta aivan uskomattomia kokemuksia.

 • Vastaa Elsa/Hakunamalife lokakuu 22, 2018 at 12:34

  Voi ei, kun tuli niin safarikuume Oon käynyt Krugerin kansallispuistossa Etelä Afrikassa Swazimaassa vaihdossa ollessani. Tänä syksynä oli tarkoitus kokea Serengetin kansallispuisto Tansaniassa, mutta Everest matkan takia jäi toiseen kertaan. Krugerissa meillä oli vaihtareitten kanssa opas autoineen mukana, jatkossa omatoimisafari kiinnostaisi kovasti. Todella kattava ja hyvä postaus

  • Vastaa Suunnaton lokakuu 25, 2018 at 13:35

   Kiitos Elsa!
   Everest ei kuulosta yhtään hassummalta 🙂 Varmasti ihan huikean hieno kokemus!
   Vahva suositus Serengetiin! Toivottavasti pääset sinne vielä myöhemmin.

 • Vastaa Terhi lokakuu 23, 2018 at 23:49

  Safarit ovat nautittavia, mutta usein hintavia. Siltikään en lähtisi säästämään menemällä omatoimisafarille, minun mielestäni kunnon opas on aina paikallaan, hän tuntee alueen, olosuhteet ja emäimet.

  • Vastaa Suunnaton lokakuu 25, 2018 at 13:38

   Juu, ihan ilmaista hupia ne eivät ole. Toisaalta niistä maksaa ihan mielellään, kun saa tuettua paikallisia sekä kansallispuistoissa ja suojelualueilla tehtävää eläintensuojelutyötä.
   Minäkin tykkäsin kovasti opastetusta reissusta, etenkin näin ensimmäisellä kerralla. Opas tiesi kertoa paljon mielenkiintoisia faktoja eläimistä, kun vaan keksi itse kysyä. Ehkä myöhemmin voisi kokeilla omatoimistakin safaria.

 • Vastaa Katja lokakuu 26, 2018 at 17:44

  Hyvin tiivistetty! Itsekin safarimatkasta haaveilevana tämä oli tosi hyvä infopaketti eri vaihtoehdoista. Vielä ei ole oman reissun aika mutta hyvähän se on jo hyvissä ajoin näitäkin asioita tuumailla ja selvitellä 🙂

 • Vastaa Anita / My Tiny Travel Journal lokakuu 27, 2018 at 17:25

  Olen varmaan lapsesta asti haaveillut (myös) safarista. Se saa vielä odottaa bucket listilla, kun on niin paljon paikkoja nhtävänä, ja tuo vaatii jo vähän säästöä. Puolisoni oli muutama vuosi sitten pitkään haaveilemallaan metsästysmatkalla Etelä-Afrikassa. Kun meillä Suomessa metsästetään hirviä ja jäniksiä, niin siellä normaaleja riistaeläimiä ovat mm. kudu ja springbock. Ajattelin pyytää, jos hän kirjoittaisi joskus blogiini siitä reissusta vieraskynänä. Ja olihan siellä muitakin eläimiä kuin vain riistaa. No meni vähän ohi aiheen, mutta tämä tuli mieleen. Toivottavasti et ole suunnaton metsästyksen/riistanhoidon vastustaja! 😉

 • Vastaa Merja / Merjan matkassa lokakuu 27, 2018 at 20:15

  Tansanian safarilla olin Aventuran matkassa. Se oli helppo vaihtoehto kun olin yksin reissussa. Ekalle safarille suosittelen kunnon opasta, koska minulta olisi mennyt moni asia (ja eläin) ohi, jos olisin yksin lähtenyt seikkailemaan. Hyvä, että jokaiselle löytyy sopivia vaihtoehtoja 🙂

 • Vastaa Veera Bianca lokakuu 28, 2018 at 15:55

  UU kiitos tästä jutusta! En ole vielä suunnistanut safarille koskaan, mutta se on ihan ykkösenä mielessä joten tämä juttu menee tallennukseen sitä unelman toteutushetkeä odottamaan! <3

 • Vastaa

  Follow this blog

  Get a weekly email of all new posts.