Pallontallaajat.net
Valikko
Suomi

Monipuolinen Koli: vaaroja, niittyjä ja huikeita järvimaisemia

elokuu 20, 2018
Päivävaellus Kolin ja Mäkrävaaran maisemissa

Blogi on muuttanut!

Klikkaa uuteen osoitteeseen: https://suunnaton.com/

 

tai jatka suoraan tähän postaukseen:

Monipuolinen Koli: vaaroja, niittyjä ja huikeita järvimaisemia


 

Saatat myös pitää näistä

20 Kommenttia

 • Vastaa Elisa / Eliza Does Oz elokuu 23, 2018 at 12:22

  Oih, nuo Kolin maisemat ovat kyllä upeat! Ja aivan mahtavia vaellusreittejä vinkkeineen – kiitos tästä, menee ehdottomasti muistiin seuraavaa Kolin reissua varten. Mekin tosiaan kävimme juuri samoihin aikoihin Kolilla, mutta emme jaksaneet helteissä huippujen kierrosta pidemmälle. Kolille pitää kyllä palata seuraavallakin Suomen-reissulla, aivan huikea paikka! 🙂

  • Vastaa Suunnaton elokuu 24, 2018 at 10:49

   Jes, kivaa jos näistä vinkeistä oli iloa! Koli on mainio paikka, kun maisemista pääsee nauttimaan niin monella eri tavalla.

 • Vastaa Katariina/Maisemajahdissa elokuu 26, 2018 at 10:31

  Ei siitä vaan mihinkään pääse, että nämä maisemat ovat upeat! Siitä huolimatta en ole saanut itseäni kuskattua vielä koskaan Kolille. Asiaan olisi kyllä saatava muutos pikimmiten! Ihmismassat upeissa luontokohteissa on mielestäni ristiriitainen ilmiö: Toisaalta olen sellaisissa paikoissa iloinen, että niin moni ihminen on löytänyt upean luontokokemuksen äärelle, mutta toisaalta minua ärsyttää, kun en saa nauttia luonnosta rauhassa omilla ehdoillani.

  • Vastaa Suunnaton elokuu 26, 2018 at 20:10

   Sama juttu! On ihanaa, että luontomatkailusta ja retkeilystä on nyt kovaa vauhtia tulossa trendikästä ja aiempaa suositumpaa. Samalla kuitenkin toivoisi, että itse saisi nauttia luonnosta ihan rauhassa.

 • Vastaa Heli / Heli voyage elokuu 26, 2018 at 14:15

  Upeat maisemat! Tunnustan että minullakin tuli Kolista mieleen vain ne Ukko-Kolin maisemat. Jospa jo ensi vuonna saisin itseni tutustumaan noihin maisemiin ihan paikanpäällä.

  • Vastaa Suunnaton elokuu 26, 2018 at 20:11

   No ei mikään ihme, onhan ne Kolin tunnetuimmat maisemat ihan huikeita Toivottavasti pääset käymään tuolla piakkoin!

 • Vastaa Emilia/Matkan varrella elokuu 26, 2018 at 16:45

  Tää oli mainio tietopaketti, tuli paljon uutta infoa Kolista! Olen mielessäni pyöritellyt ruskaretkeä sinne, toivottavasti onnistuisi jo tässä tänä syksynä. 🙂

  • Vastaa Suunnaton elokuu 26, 2018 at 20:12

   Jes, mahtavaa kuulla! Ruskaretki tuolla voisi olla aika huippu kokemus!

 • Vastaa Ansku BCN elokuu 26, 2018 at 19:27

  On kyllä kaunista! Ja ihanat kuvat: pystyn melkein haistamaan männyt ja havunneulasten peittämät polut <3.

 • Vastaa Anna | Muuttolintu.com elokuu 26, 2018 at 22:26

  Vau, Kolin maisemat on kyllä ihan huikeat! Me oltiin just tuolla Break Sokos Kolilla yötä, mistä luonnostelenkin just postausta. Turhan nopeaksi kyllä jäi visiitti, täällä olisi ollut niin hieno viettää luonnossa aikaa enemmänkin.

  • Vastaa Suunnaton elokuu 27, 2018 at 07:25

   Niin on! Kiva päästä lukemaan lisää kokemuksia tuosta Kolin hotellista! Mä itse tykkään siitä kovasti, vaikken sen kylpylää olekaan päässyt vielä testaamaan.

 • Vastaa Liisa - Studying the World elokuu 27, 2018 at 12:39

  Onpa upeat maisemat! Niin upeat, että rupesin äsken googlaamaan, miten helposti stadista pääsisi Koliin seuraavan Suomi-reissun yhteydessä. Valitettavasti ei ilmeisesti kovinkaan helposti, jos ei ole käytössä omaa autoa.. mutta ehkä vielä joskus! 🙂

 • Vastaa Tanja / Tädin ja tytön matkablogi elokuu 27, 2018 at 16:06

  Kiitos tästä Kolin esittelystä! Olen ainoastaan kerran talvella käynyt Kolilla, laskettelemassa, joten nämä luontopolut ja vaellusreitit ovat vieraita. Maisemat ovat kyllä upeat

 • Vastaa Sandra / Terveiset päiväntasaajalta elokuu 27, 2018 at 21:29

  aivan mahtavaa! naista jutuista saa kylla katsottua itselleen just sopivat retket! 🙂 toivottavasti ilmat vain suosivat ja paasen testaamaan myos dronettamista siella 🙂

 • Vastaa Stacy Siivonen elokuu 29, 2018 at 16:41

  Koli on niin tuttu, ettei oikein mikään jaksa yllättää, paitsi se, että siitä on tullut viime vuosina niin suosittu. Aikoinaan kampanjoin Kolin ankallispuiston puolesta ja olin siellä jopa mielenosoituksessa keskellä talvea. Myös Kolin kasvillisuus on hyvin tuttua. Olen myös ajanut sinne pyörällä, tosin viimeiset serpentiinit oli pakko taluttaa.
  Tuolloinhan suunniteltiin lomamökkejä Paimenenvaaraan, mutta onneksi niitä ei tullut. Kyllä ankallispuisto tienaa Lieksalle paljon enemmän rahaa kuin jotkin yksittäiset mökit.
  Koli on kyllä ehkä paras kohde Itä-Suomessa.

 • Vastaa Outi / Maa Quzuu elokuu 31, 2018 at 15:06

  Mun täytyy todistaa että vasta ihan viimeisten vuosien aikana olen tutustunut enemmän Koliin ja todellakin, sinne pitäisi päästä käymään! Niin näyttää upeilta maisemilta! Ja tottahan sekin on, että se paikka missä on paljon ihmisiä, on usein se alueen upein. Vähän surullista, mutta toisinaan totta..

 • Vastaa Virpi/Hätälasku matkablogi elokuu 31, 2018 at 22:38

  Aivan upeita maisemia ja täytyy kyllä tunnustaa etten tiennyt näistä niityistä. Kunpa minulla olisi ollut aikaa kierrellä näitä myös! Tosi hyvä tietopaketti Kolin poluille!

 • Vastaa Merja / Merjan matkassa syyskuu 1, 2018 at 12:47

  Komeita on maisemat. Olen käynyt Kolilla pikkutyttönä eikä kovin tarkkoja muistikuvia ole. Tuosta saisi koottua hyvän viikonloppu paketin: Sokos hotelliin yöksi ja päivät patikoisi luontoreittejä 🙂

 • Vastaa VEERAPIRITA / AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA syyskuu 2, 2018 at 10:36

  Allekirjoitan niin saman – Kolin on paljon muutakin kuin Ukko-Koli. Mäkrävaara on ehdottomasti Ukko-Kolin jälkeen oma suosikki, sieltä aukeaa kanssa kauniit maisemat, jotka palkitsee vaaran huipun päälle kiipeäminen. Vähän mietittiin tuossa, että pitäisikö ensi kesänä mennä Herajärven kierros koiran kanssa.

 • Vastaa

  Follow this blog

  Get a weekly email of all new posts.