Pallontallaajat.net
Valikko
Wales

5 syytä matkustaa Snowdonian kansallispuistoon Walesiin

huhtikuu 30, 2018
Snowdonia, Wales, Snowdon, luontomatkailu, kansallispuisto, Britannia, Iso-Britannia

Snowdonian kansallispuisto on ehkä parasta mitä Walesilla on tarjota. Täältä Walesin luoteisrannikolta löytyy kaikki, mitä luontoihminen voi lomaltaan toivoa. Tässä postauksessa esittelen viisi syytä, miksi luontokokemuksia kaipavan matkailijan kannattaa suunnata Walesiin ja juuri Snowdonian kansallispuistoon.

1) Walesin korkein vuori

Kuten Snowdonian kansallispuiston nimestä voisi päätellä, kurottelee Walesin korkein vuori, Snowdon, kohti taivaita juuri täällä. Snowdonin valloittaakseen ei tarvitse olla mikään suuri vuorikiipeilijä.

Tuo nyppylä vaikuttaa meille suomalaisille varsin kotoisalta, onhan sen korkeus (1085 m) hyvin lähellä Suomen korkeimpia tuntureita.

Snowdonille pääsee kipuamaan useaakin reittiä halki karujen nummimaisemien. Hyvällä säällä huipulta voi ihailla Walesin kumpuilevaa maastoa vaikka kuinka pitkälle.

Wales, Snowdonia

Snowdonia, Wales

2) Merenranta

Muistot korkeista rantakallioista ja keltakukkaisen piikkiherneen täplittämistä nummista saivat minut palaamaan Walesiin ja suuntaamaan Snowdonian kansallispuistoon. Vaikka suurin osa Snowdoniaa on nummien peittämää sisämaata, on Snowdoniassa myös pitkä pätkä rantaviivaa.

Voit ihastella aaltojen pärskettä karuilta rantakallioilta tai katsella, kuinka veneet keikkuvat kuivalla maalla meren paettua kauemmas laskuveden myötä. Laskuveden paljastama hiekkaranta näyttää mystisen upealta jopa sateisella säällä. Kuinka upealta se näyttäisikään auringonpaisteessa tuulenvireen taivuttaessa rantaheinikon aalloille.

Snowdonia, Wales

Snowdonia, Wales

Snowdonia, Wales

Snowdonia, Wales

3) Monipuolinen luonto

Snowdoniassa voit taivaltaa keskellä värikkäitä nummia ja ihastella vihreän ja ruskean sävyissä kumpuilevaa maastoa. Voit lähteä patikkaretkelle metsän siimeksestä tai joen rannalta.

Laidunten läpi vaeltaessasi voit seurata lampaiden uteiliaita katseita, kunnes ne sorkat vilkkuen vilahtavat turvallisen välimatkan päähän. Voit kiivetä mäen rinteillä risteilevien kivimuurien yli ja katsella, kun mehiläiset pörräävät värikkäiden kukkien yllä.

Snowdonia, Wales

Snowdonia, Wales

Snowdonia, Wales

Snowdonia, Wales

4) Walesilaiset suloiset kylät

Mitä olisi Britannia ilman sympaattisia kyliä, joissa harmaat kivitalot reunustavat kapeita teitä, joissa vanha kivikirkko seisoo keskellä ikiaikaisten hautapaasien täplittämää kirkkomaata ja joissa punaiset puhelinkopit värittävät muuten niin harmonisen väristä kylänraittia.

Snowdonian kansallispuistossa kierrellessäsi ajat varmasti tällaisten kylien läpi. Tekisi mieli pysäyttää auto kapean tien varteen ja hengittää hetki rauhallista maalaiskylän tunnelmaa.

Kuva Pixabaysta

5) Historialliset linnat

Nummien vehreään maisemaan kuuluu paitsi karuihin oloihin tottuneet pikkihernepensaat, myös jyhkeät kivilinnat. Jos kaipaat romanttisia linnanraunioita tai ylväinä seisovia historiallisia rakennuksia, on Snowdonian kansallispuisto ja sen lähialueet sinun matkakohteesi. Snowdoniasta ja sen lähiympäristöstä löytyy useita UNESCO:n listallekin nostettuja linnoja.

Snowdonia, Wales

Snowdonia, Wales

Jos olet ihastunut englantilaisten tv-sarjojen tunnelmallisiin kyliin, Skotlannin nummiin tai Irlannin vehreyteen, et varmasti tule pettymään Snowdoniassa. Kansallispuistosta löytyy tekemistä niin retkeilijöille, historiasta kiinnostuneille kuin romanttista lomaa kaipaaville.

 


Seuraathan Suunnaton-blogia myös sosiaalisessa mediassa:

Facebook: @suunnaton
Instagram: @suunnaton
Twitter: @Suunnaton_blogi
Pinterest: @Suunnaton_blogi

Suunnaton löytyy myös blogipalveluista
Blogit.fi, Blogipolku ja Bloglovin’

Saatat myös pitää näistä

4 Kommenttia

 • Vastaa Marja toukokuu 7, 2018 at 16:43

  Ihana, ihana, ihana Tuonne on joskus päästävä. Maisemat minun makuuni! Hienot kuvat

 • Vastaa Katianna (Tia Tones -matkakertomuksia) toukokuu 19, 2018 at 22:25

  Ihania maisemia! Ja linnanraunioitakin siellä olisi. Tämän perusteella voisin lähteä hyvin myös Walesiin, enkä vain Skotlantiin, jos joskus Britannian suuntaan vielä sattuisin lähtemään…

  • Vastaa Suunnaton toukokuu 20, 2018 at 15:33

   Wales kannattaa pitää vaihtoehtona 🙂 Mulla on Skotlanti vielä näkemättä, mutta kuvittelisin noiden olevan melko saman tyyppisiä.

  Vastaa

  Follow

  Follow this blog

  Get a weekly email of all new posts.

  Email address