Pallontallaajat.net
Valikko
Kanada

4+1 Kalliovuorten luontokohdetta lähellä Banffin kylää

huhtikuu 16, 2018
Kalliovuoret, Kanada, päiväretki Banffista

Kanadan Kalliovuorilla sijaitseva Banff on Kanadan ensimmäinen kansallispuisto. Puiston keskus on luonnollisesti nimeltään Banff. Melko suuri kylä, joka sijaitsee kansallispuiston eteläosassa. Banffista löytyy kauppoja ja ravintoloita joka lähtöön. Banffia voisikin verrata moniin Lapin hiihtokeskuksista – paitsi että sen keskusta on jopa suurempi. Banffin kylä ei itselleni oikein kolahtanut, mutta onneksi se sijaitsee upeassa paikassa vaikuttavien vuorten keskeltä. Kylän lähettyviltä löytyy myös rauhallisia luontokohteita. Tässä niistä muutama.

Kalliovuoret, Kanada, Banff päiväretki

 

Mount Norquay

Aivan Banffin lähellä, kylän luoteispuolella kohoaa Mount Norquay. Se on ennen kaikkea hiihtokeskus, mutta Mount Norquayn rinteillä kannattaa vierailla myös kesällä. Autioilla laskettelurinteillä ei juuri ole muuta nähtävää kuin siellä täällä laiduntavat kanadanhirvet. Auto kannattaa laittaa parkkiin mutkaisen tien varteen hieman ennen laskettelukeskukselle saapumista.

Tältä ruohikkoiselta rinteeltä on upeat näkymät alas Banffin kylään sekä sitä ympäröiville vuorille. Samalla saat seurailla hauskojen maaoravien touhuja, kun ne vipeltävät pitkin nurmikkoa. Saatat saada seuraksesi myös paksusarvilammaslauman. Meidän vieraillessamme paikalla kesäkuussa 2017, jotkut lampaista olivat niin rohkeita, että hetken mietimme, pitäisikö nousta nurmikolta ylös ja väistää niitä.

Paksusarvilammas, Mt. Norquay, Banff National Park, Banffin kansallispuisto, Alberta, Kanada, road trip, roadtirp, Kalliovuoret, Kalliovuorten road trip

Kalliovuoret, Kanada, Banff päiväretki

Lake Minnewanka

Jos Banffin lähistöllä teet yhden retken, tee se Lake Minnewankalle. Tämä vuorien ympäröimä siniturkoosi järvi on yksinkertaisesti upean näköinen. Suosittelen järvellä käymistä aikaisin aamulla. Minä saavuin sen rannoille hieman ennen kymmentä aamulla, ja silloin järvi oli satumainen. Sininen väri hohti sekä järven pinnasta että vuorista, ja se hiljaisuus ja rauha oli aivan uskomatonta.

Pian kymmenen jälkeen alueelle alkoi saapua enemmän myös muita matkailijoita, ja järven taika rikkoutui. Kaunis se oli yhä silloinkin, mutta matkailijoiden hälinä muutti järven luonnetta selvästi.

Lake Minnewanka ei ole mikään pikkulätäkkö, vaan yli 20 kilometriä pitkä järvi. Järven rannalla voit tehdä vaelluksia tai voit vuokrata rannalta kanootin ja ihailla maisemia hiljaa eteenpäin lipuen. Lake Minnewanka tarjoaa monenlaista aktiviteettia niin kesällä kuin talvellakin. Lisätietoja löydät Banffin ja Lake Louisen turismisivuilta.

Minun vaellusintoani hillitsi hieman se, että tuolla seudulla oli voimassa karhuvaroitus. Alueella liikkui karhu, joka etsi ruokaa hyvinkin aggressiivisesti. Vietin aamua järven rannalla kävellen ja sen rantakivikossa taiteillen. Kun ihan lähellä metsän siimeksessä näkyi liikettä, hyppäsin pelästykssäni melkein järveen. Onneksi metsästä ei kurkistanut sentään karhu, vaan olin saanut seurakseni vain komean paksusarvilampaan.

Banff National Park, kansallispuisto, Kanada, Alberta, Minnewanka, järvi, vuoristojärvi, Kalliovuoret

Kalliovuoret, Kanada, Banff päiväretki

Kalliovuoret, Kanada, Banff päiväretki

Kalliovuoret, Kanada, Banff päiväretki

Two Jack Lake

Lake Minnewankalla vierailun yhteydessä kannattaa piipahtaa myös läheisellä Two Jack Lakella. Tämä hieman pienempi järvi tuntui olevan suosittu uimapaikka. Sen lähellä on myös kaksi leirintäaluetta.

Kalliovuoret, Kanada, Banff päiväretki

Kalliovuoret, Kanada, Banff päiväretki

 

Cascade Ponds

Toinen suosittu paikka uimiseen ja ajan viettämiseen on muutaman kilometrin päässä Banffin Tunnel Mountain -leirintäalueesta sijaitseva Cascade Ponds. Alueella on picnic-pöytiä sekä pieni lampi. Lammen keskellä on saaria, joihin pääsee siltoja pitkin. Hauska paikka, joka olikin keränyt paljon kaveriporukoita ottamaan aurinkoa ja pulikoimaan viileässä vedessä.

Me suuntasimme Cascade Pondsille brunssille. Aamu oli mennyt nopeasti, kun mies oli lähtenyt kokeilemaan kanadalaista crossfitiä Banffin boksille ja minä olin viettänyt aamun kierrelleen Lake Minnewankalla ja Two Jack Lakella. Viimeinen aamupäivä Banffissa meni leppoisasti auringonpaisteesta nautiskellen ja retkituoleilla istuskellen. Oli mukava seurata, kuinka kanadalaiset viettivät Kanadan 150-vuotispäivän aattoa järven rannalla hengaillen.

Tämän jälkeen me pakkaisimme auton, sanoisimme hetkeksi hyvästit Kalliovuorille ja lähtisimme juhlistamaan historiallista CanadaDayta Calgaryn kaupunkiin.

Kahvi, Canada 100, Kanada 100, Tim Hortons, take away, kahvikuppi, aamukahvi, vuoristojärvi, Kalliovuoret, Kanada, Alberta, road trip, roadtirp, Kalliovuoret, Kalliovuorten road trip

Kalliovuoret, Kanada, Banff päiväretki

 

Näiden Banffin kylän lisäksi Banffin kansallispuistosta löytyy myös muita upeita luontokohteita. Lisää löydät näistä postauksista:

Kalliovuorilla kierrellessään kannattaa harkita myös Banffin naapurikansallispuistoja, muun muassa sen pohjoispuolella sijaitsevaa Jasperia. Jasperin luonnonihmeitä koskevat postaukset sekä muun muassa vinkit telttailuun ja eläinten bongaukseen löydät kootusti Kanada-kategorian alta.

Jos oman Kanadan ja USA:n Kalliovuorilla ja Yellowstonessa kierrelleen road tripimme reitti kiinnostaa, voit vilkaista sen täältä.

 

Kalliovuoret, Kanada, Banff päiväretki

 

P.S. Banffin luontokohteita etsiessäsi tsekkaa myös Johnston Canyon, joka sijaitsee 25 kilometrin päässä Banffista. Kanjoni näyttää kertakaikkisen upealta. Se on myös äärimmäisen suosittu. Johnston Canyon kuului ehdottomasti reissua varten tekemälleni bucket listille, mutta aikataulusyistä ja pysäköintipaikan ruuhkaisuuden vuoksi se jäi meiltä näkemättä. Johnston Canyon vaikuttaa hieman Jasperin kansallispuiston puolella näkemältämme Stanley Fallsilta, joskaan Johnstonia tuskin saa ihailla omassa rauhassaan. Johnston Canyonia voit käydä kurkkaamassa Matkaston ja Suvi Höydénin sivuilta.

 


Seuraatko Suunnaton-blogia myös sosiaalisessa mediassa?

Facebook: @suunnaton
Instagram: @suunnaton
Twitter: @Suunnaton_blogi
Pinterest: @Suunnaton_blogi

Suunnaton löytyy myös blogipalveluista
Blogit.fi, Blogipolku ja Bloglovin’

Saatat myös pitää näistä

1 Kommentti

 • Vastaa Frida Ingrid - Ikimatkalla huhtikuu 18, 2018 at 09:54

  Vitsit, on upean näköisiä paikkoja! 🙂 Banffin luonnonpuisto on listalla roikkunut kauan, ja itse asiassa se on yksi vaihtoehto syksyn pidemmälle reissulle. Ärsyttävää vaan, että Calgaryyn tai Vancouveriin mielestäni lennot ovat todella paljon kalliimpia kuin esim. Torontoon…

 • Vastaa

  Follow

  Follow this blog

  Get a weekly email of all new posts.

  Email address