Pallontallaajat.net
Valikko
Israel

Tel Aviv – kun täydellinen matkakohde ei sytytä

maaliskuu 19, 2018

Blogi on muuttanut!

Klikkaa uuteen osoitteeseen: https://suunnaton.com/

 

tai jatka suoraan tähän postaukseen:

Tel Aviv – kun täydellinen matkakohde ei sytytä

 


 

Saatat myös pitää näistä

22 Kommenttia

 • Vastaa Jenni / Unelmatrippi maaliskuu 25, 2018 at 12:18

  En ole käynyt, mutta kävisin mielläni. Joskin leppoisuus ja pomminpurkutalkoot eivät omassa sanakirjassani mahdu samalle sivulle. 😀 Ehkä Bahai-puutarhassakin oli pommin purkaminen kesken ja se oli siksi suljettu? (Sori musta huumori, en voinut vastustaa.) Vitsit sikseen, Tel Aviv ei koskaan ole ollut haavelistallani kovin korkealla, mutta jossain määrin kiinnostaisi tosiaan joskus käydä sielläkin. Rantalomailusta en itse niin välitä, mutta tuo arkkitehtuuri ja lähistön nähtävyydet kiinnostaisivat.

  • Vastaa Suunnaton maaliskuu 25, 2018 at 12:37

   Heh, musta huumori on ajoittain ihan tervettä 🙂 Tel Aviv oli kyllä kivan monipuolinen kohde. Israel on vielä niin pienikokoinen, että Tel Avivistakin käsin on näppärä tehdä päiväretkiä mualle Israeliin. Toki jako “varsinaisen” Israelin ja Länsirannan välillä vaikeuttaa jonkin verran kulkemista, mutta Länsirannankin kohteisiin (mm. Betlehemiin) kyllä pääsee, kun jaksaa nähdä vähän vaivaa.

 • Vastaa Jaakko / lomalla viimeinkin maaliskuu 25, 2018 at 13:46

  Hyvin Informatiivinen juttu. tosin itsellekään ei leppoisaan lomaan pomminpurkurobotti kuuluu

  • Vastaa Suunnaton maaliskuu 30, 2018 at 15:14

   Pomminpurkuoperaatio oli tosiaan aika mielenkiintoinen… Onneksi oltiin osattu varautua siihen, että itsenäisyyspäivän aikoihin Israelissa saattaisi tapahtua yhtä sun toista. Joskaan en tiedä miten paljon tuollaiset asiat keskittyvät juuri itsenäisyyspäivän ympärille.

 • Vastaa Jenni maaliskuu 25, 2018 at 14:56

  Mun tiedot Tel Avivista on olleet tosi vajavaiset, mutta tästähän sai infoa vaikka kuinka paljon. Joskaan en usko tuolle suunnalle matkaavani ainakaan lähivuosina, tuo mainitsemani pomminpurkurobotti oli tästä hyvä esimerkki…

  • Vastaa Kirsi Isomäki maaliskuu 29, 2018 at 08:22

   Pomminpurkua voi olla joskus meneillään missä päin Israelia tahansa, ei Tellua sen takia kannata jättää väliin. Turvallinen fiilis oli koko reissun ajan (paitsi Betlehem, siellä huomasi että tunnelma oli jotenkin varautunut ja länsimaisena naisena en menisi yksin – palestiinalaisalue) Moderni maallistuneen oloinen ja aika kallis suurkaupunki oman visiitin perusteella on Tel Aviv. Vierailimme rantailun lisäksi omatoimisesti paikallisessa synagogassa ja meidät otettiin siellä ystävällisesti vastaan. “Sattui” olemaan Tooran ilojuhla-päivä meneillään Loma oli muuten niin täynnä järjestettyä ohjelmaa (Tiberias, Jerusalem) ja kotiinlähtö lähestyi, joten Tel Avivissa jätimme mielenkiintoiset retket väliin ja lepäsimme vaan. Harvoin pääsee nauttimaan hotellin kattoaltaasta ja sieltä avautuvista maisemista yli suurkaupungin ja kauas merelle.

   • Vastaa Suunnaton maaliskuu 30, 2018 at 15:17

    Aika mainiota päästä kokemaan tuollainen juhla! Oli varmasti mielenkiintoista, samoin kuin synagogavierailu. Meillä taitaa olla aika samantyyppinen mielikuva Tel Avivista. Olen samaa mieltä, että Tel Aviv on ainakin Jerusalemiin verrattuna moderni ja maallistuneen oloinen. Monipuolinen ja ihan mukava lomakohde kyllä.

  • Vastaa Suunnaton maaliskuu 30, 2018 at 15:19

   Jennille vastauksena. Myös mä olen suhtautunut Lähi-itään pienellä varauksella, mutta Israelin ja Jordanian reissu oli tosi mukava. Tosin kyllähän Israelissa epävarmuus ja erilaisiin terrori-iskuihin varautuminen näkyi vahvasti. Tämän reissun jälkeen muutkin Lähi-idän maat ovat alkaneet kiinnostaa, vaikka poliittinen tilanne siellä onkin epävakaa.

 • Vastaa Emma maaliskuu 26, 2018 at 10:11

  Me käytiin joitain vuosia sitten Eilatissa, ja mulle ei jäänyt siitä oikein mitään fiiliksiä suuntaan eikä toiseen. Mieheni sen sijaan on edelleen innostunut Israelista ja voi olla että joudun vielä joku kerta taipumaan ja lähtemään hänen kanssaan vaikka pitkäksi viikonlopuksi Tel Aviviin. Nuo päiväretkikohteet näytti etenkin kivoilta, ehkä siellä nyt yhden viikonlopun saisi kulumaan 🙂

  • Vastaa Suunnaton maaliskuu 30, 2018 at 15:21

   (Pidennetty) viikonloppureissu Tel Aviviin kuulostaa oikein hyvältä vaihtoehdolta. Reissusta saa varmasti koottua tosi erilaisia vaihtoehtoja riippuen siitä, millaisia päiväreissuja Tel Avivista tekee.

 • Vastaa Heidi/Himomatkaajan Turinoita maaliskuu 26, 2018 at 13:56

  Israel ja tämä osa lähi-itää on minulle täysin uppo-outoa, tai ne sen varassa mitä mediasta on luettavissa ja sehän ei ole hyvää luettavaa se. Muutaman kerran on tullut Eilatia vilkuiltua sillä silmällä, mutta eikä sitten tule lähialueelle jokin raketti-isku ja kohde hautautuu sinne missä kaikki muutkin epämukavat kohteet majailevat. Joka on harmi sinänsä! Onkin mukava lukea näitä juttuja joista selviää ettei kaikki ole niin ikävää tai mustavalkoista kuin mitä media antaa ymmärtää.

  • Vastaa Suunnaton maaliskuu 30, 2018 at 15:23

   Kyllähän mediassa nousevat esille ne epämukavat asiat ja erilaiset kriisit. Mutu-tuntuma kuitenkin on, että suurin osa yhteenotoista tapahtuu Palestiinalaisalueille rakennetuissa Israelin siirtokunnissa ja muualla Palestiinan ja Israelin rajaseuduilla. Veikkaisin, että turistialueilla saa olla aika rauhassa.

 • Vastaa Travelloverin Annika maaliskuu 27, 2018 at 11:58

  Lähi-itä viehättää minua kovasti, ja Israelissa ollaan tehty road trip taannoin. Meillä oli lennot Tel Aviviin, josta lähdimme parin päivän päästä kierokselle moniin sinunkin vierailemisiisi paikkoihin, mutta myös esim. Akkoon. Jäi tunne, että en saanut niin lyhyessä ajassa kaupungista vielä otetta. Mielelläni menisin uudelleen. Oltiin talvella, jolloin meri on uimiseen liian viileä. Rantaelämäkin jäi kokematta, mutta uskon, että se vielä toisi oman lisänsä kaupunkilomaan.

  • Vastaa Suunnaton maaliskuu 30, 2018 at 15:25

   Voisin kuvitella, että talvella Tel Aviv on aika erilainen kokemus. Ainakin mun mielikuvissani rantaelämä oli olennainen osa Tel Avivin matkailuidentiteettiä, vaikka ei rannalla kauheasti lekoteltukaan. Tel Aviv on kyllä niin valtavan kokoinen kaupunki, että sen kunnolla koluamiseen tarvitsisi usean päivän aikaa.

 • Vastaa Sonja | FIFTYFIFTY maaliskuu 27, 2018 at 18:44

  Israel kiinnostaa Lähi-idän kohteista enemmän kuin moni muu. Olen aina ajatellut, että se olisi sitten sukellusloma Eilatissa. Pääsisiköhän sieltä helposti myös Jerusalemiin…? Tel Avivin ympäristössä näyttäisi tosiaan olevan myös monia kiinnostavia kohteita. Harmi että puutarhahomma jäi puolitiehen, tuollainen kyllä ketuttaa!

  • Vastaa Suunnaton maaliskuu 30, 2018 at 15:29

   Eilat on vähän eristyksissä pohjoisemmasta Israelissa, sillä siinä välillä on valtava Negevin autiomaa. Nopeasti vilkaistuna Eilatista pääsisi Jerusalemiin bussilla viidessä tunnissa. Eli ihan tehtävissä oleva matka, mutta mä viipyisin Jerusalemissa ainakin pari-kolme päivää.

 • Vastaa Pirkko / Meriharakka maaliskuu 30, 2018 at 20:07

  Eilatissa olemme käyneet pariinkin kertaan ja sieltä käsin myös mm. Jerusalemissa, mutta Tel Aviv on kokematta. Jotenkin se ei vaan ole riittävästi kiinnostanut, toistaiseksi ainakaan. Lisäksi viime vuosina Israel on muutenkin ollut vähän kohde, jonne emme ihan kevyesti olisi lähteneet, sillä moneen naapurimaahan mentäessä Israelissa käyminen on jonkinlainen este tai hidaste, vaikka tuskin he enää kenenkään passia tästä syystä juuri leimaavatkaan.

  • Vastaa Suunnaton maaliskuu 30, 2018 at 22:55

   Joo, Israeliin matkustaminen tosiaan hankaloittaa moniin sen naapurimaihin matkustamista. Meilläkin Israelin leimat laitettiin automaattisesti erilliselle paperille ja Jordanian rajallakin leiman sai pyydettyä irtopaperille. Tästä huolimatta joku leima oli päätynyt myös passiin. Onneksi passeja uusitaan nykyään melko usein 🙂
   Mua vähän kiinnostaisi käydä tutustumassa Iraniin, mutta sekin taitaa aiheuttaa turhan paljon hankaluuksia matkailuun.

 • Vastaa Eeva / Eevagamunda-blogi maaliskuu 30, 2018 at 21:39

  Kiitos tästä postauksesta. Olen menossa Israeliin toukokuussa, ja vajaan viikon matkalla on tarkoitus nähdä Tel Aviv, Jerusalem ja kuollut meri. Tel Avivista tiesin entuudestaan vähiten, mutta tästä sain hyvän yleiskuvan. Tel Avivissa yövytään pari yötä tuolla Jaffassa, josta matka jatkuu Jerusalemiin. Tämä on ensi kertani Lähi-idässä, joten vähän jännittää, mutta kiva kuulla, että pommiepisodia lukuunottamatta tunsit olosi suhteellisen turvalliseksi ja tunnelman leppoisaksi. 🙂

  • Vastaa Suunnaton maaliskuu 30, 2018 at 22:51

   Olipa hyvä ajoitus. Kiva, että tästä postauksesta oli apua! Israel on aika länsimainen paikka, joten siellä on helppo matkustaa. Toki etenkin Jaffassa ja Jerusalemissa pääsee aistimaan myös Lähi-idän muslimimaiden tunnelmaa. Toivottavasti teillä tulee hauska reissu!
   Kuollutmeri on aika metka kokemus. Kannattaa varautua siihen, että sen suola tarttuu helposti vaatteisiin ja tavaroihin.

 • Vastaa Merja / Merjan matkassa maaliskuu 31, 2018 at 17:07

  Mulla on joku ihmeen pakkomielle Tel Aviviin. Se alkoi jo muutama vuosi sitten, kun matkalehdissä oli paljon hehkutusta kaupungista. En ole sinne vielä päässyt, mutta kovasti on suunnitelmia ollut. Viimeksi eilen katsoin lentoja sinne, mutta lentoajat esim. Finskillä on tosi typerästi keskellä yötä. Meneehän nekin tietysti paremman puutteessa. Jerusalemissa ainakin olisi kiva käydä ja nyt innostuin Jaffasta tämän jutun perusteella.

 • Vastaa Marja toukokuu 3, 2018 at 12:43

  Tel Aviv on varmaan yksi turvallisimmista paikoista matkustaa juuri sen takia että noihin tilanteisiin että joku idiootti jättää kasseja tai pusseja vartioimatta, suhtaudutaan erittäin korkealla prioriteetillä. Esimerkiksi suurempi riski että matkalla Pariisiin tapahtuu jotain ikävää nykyään. Pariisissa rautatieasemalla oli todella paljon vartioita viimeksi kun kävin, mikä on oikeasti tosi hyvä juttu.

 • Vastaa

  Follow this blog

  Get a weekly email of all new posts.