Pallontallaajat.net
Valikko
Tansania

Tällainen oli tavanomainen safaripäivä Tansaniassa

maaliskuu 12, 2018
Safari, safaripäivä, Tansania

Blogi on muuttanut!

Klikkaa uuteen osoitteeseen: https://suunnaton.com/

 

tai jatka suoraan tähän postaukseen:

Tällainen oli tavanomainen safaripäivä Tansaniassa

 


 

Saatat myös pitää näistä

20 Kommenttia

 • Vastaa Elina | Vaihda vapaalle maaliskuu 12, 2018 at 13:16

  On tuollaisessa paikasta toiseen liikkuvassa safarireissussa kyllä tosi paljon eroa siihen, millaista se on safarilodgeissa majoituttaessa! Siellä aamu alkaa aina tooosi aikaisin (klo 6-7 lähdetään yleensä jo liikkeelle) ja sitten palataan leiriin reilusti ennen puolta päivää brunssille / lounaalle ennen kuin lähdetään taas iltasafarille joskus kolmen-neljän nurkilla ja palataan syömään illallista kuuden seiskan aikaan. Aika samanlaista rytmiä me ollaan Krugerissa omatoimisafareillakin noudatettu.

  Apua, nyt iski taas ihan hirveä safarikuume ja ainakin ensi syksyyn asti pitäisi malttaa odottaa!

  • Vastaa Suunnaton maaliskuu 14, 2018 at 11:22

   Kiitos kun kerroit myös tuon toisenlaisen safarin rytmin! Päiväsaikaan on varmasti mukava rentoutua lodgella, etenkin jos samalla saa ihailla eläimiä juomapaikalla. Camping safarilla tuo koko päivän safari sopi oikein hyvin, sillä leirintäalueella olisi aika tullut helposti pitkäksi (ainakin mulla), ja olisi vaan odottanut että pääsee taas itse asiaan, eli katselemaan eläimiä.

 • Vastaa Outi / Maa Quzuu maaliskuu 13, 2018 at 13:40

  Enpäs ole kyllä koskaan ajatellutkaan miten aikataulutettua tuollainen safarihomma on, mutta kun tarkemmin ajattelee, niin täytyyhän sen olla. Pahin paikka itselleni olis kyllä tuo vessan puuttuminen. Tuli oikeen paha olo, kun ajattelin millaista olisi istua pomppivassa safariautossa kamalassa vessahädässä. Hyh!

  • Vastaa Suunnaton maaliskuu 14, 2018 at 11:25

   Jep, tarkkaa on 🙂 Se on tosi hyvä, sillä muuten homma menisi ihan haahuiluksi, etenkin kun mukana on toisilleen tuntemattomia ihmisiä eri puolilta maailmaa ja eri kulttuureista. Oli kiva saada tarkat aikataulut, joiden mukaan pystyi itsekin aikatauluttamaan aamu- ja iltatoimet. Vaikka aikataulut oli annettu suht tarkasti, ei hommassa kuitenkaan ollut kiireen tuntua, vaan kaikki eteni tosi leppoisasti. Paitsi kerran kun herätyskello oli feidannut ja heräsin kahta minuuttia ennen lähtöä 😀

 • Vastaa Joanna Sormunen maaliskuu 18, 2018 at 16:20

  Kiitos kun osallistuit Viikon Kuva Maailmalta – Link Up Partyyn! Onnittelut Hostess’ Favorite palkinnon voittajalle! Toivottavasti näen sinut uudelleen huhtikuussa.

 • Vastaa Terhi/Fammo matkalla maaliskuu 20, 2018 at 23:21

  Minulle voisi olla vähän pitkä tuollainen kuusi päivää ja teltassa nukkuminen askarruttaa. Oliko niissä vain retkialustat?

  • Vastaa Suunnaton maaliskuu 21, 2018 at 08:55

   Patjoina oli n. 5cm paksut vaahtomuovipatjat. Niillä oli ihan mukava nukkua, vaikkei toki vedä ihan vertoja oikealle sängylle 🙂

 • Vastaa VEERAPIRITA / AURINKORAA JA ALOE VEERAA maaliskuu 24, 2018 at 08:52

  En kestä mikä elämys sulla on ollut! Mie jo ajattelin, että mun Sri Lankan safari oli elämys mutta tää on kyllä ihan eri luokkaa. Nuo vinkit oli hyviä, olisimpa lukenut nuo ennen meidän reissua. Jos jotain tekisin toisin, niin ottaisin kiikarit mukaan.

  • Vastaa Suunnaton maaliskuu 24, 2018 at 17:05

   Kiikarit (tai mulla kaukoputki) oli kyllä ihan huippujuttu. Paljon olisi jäänyt näkemättä ilman niitä.
   Sri Lankan safari oli varmasti myös mainio kokemus! Kiva kun sillä saarella pystyy tekemään niin monenlaisia juttuja.

 • Vastaa Sonja | FIFTYFIFTY maaliskuu 24, 2018 at 15:39

  Tää oli tosi mielenkiintoinen infopaketti! Kaiken kaikkiaan tällainen safariloma kiinnostaisi ihan hirveästi. Mutta aika hurjaa, ettei kahdeksan tunnin aikana tosiaan ole kuin yksi vessatauko, ja sekin auton takana. Aikamoista. 😀 Oliko sulla muuten mitään vatsaongelmia siellä? Mulla vatsa menee harmittavan helposti sekaisin länsimaiden ulkopuolella ja ajatus safarista ripulin kourissa on vähintääkin ei houkutteleva…. 😀

  • Vastaa Suunnaton maaliskuu 24, 2018 at 17:10

   Vähän kyllä jännitti juomisen säännöstelyn kanssa. Tuntui, että vaihtoehtoina olisi joko nestehukka tai järjetön vessahätä. Onneksi onnistuin taktikoimaan oikein ja pysyin erossa kummastakin ääripäästä 🙂
   Mitään pahempia vatsaongelmiakaan ei onneksi tullut vastaan. Maitohappobakteereilla ja imodiumilla pärjäsi oikein hyvin. Olisi ihan tuskaista istua safariautossa vatsa sekaisin…

 • Vastaa Merja / Merjan matkassa maaliskuu 24, 2018 at 21:39

  Hyvä info safaripäivän kulusta. Meidän reissulla oli aika samanlainen rytmi kuin Elinalla. Vaikka paikka vaihtui niin lounas syötiin lodgen yhteydessä olevassa ravintolassa. Safariajot tehtiin aamulla ja iltapäivällä. Safareista voisikin tehdä oman postauksen, kun kokemusta on niin Intiasta, Tansaniasta kuin Senegalista.

  • Vastaa Suunnaton maaliskuu 24, 2018 at 23:14

   Joo, kirjoita ehdottomasti! Uskon, että monia voisi kiinnostaa noin erityyppiset safarit.
   Hyvä tietää, että teilläkin päivän rytmi oli erilainen, vaikka paikka vaihtuikin. Toteutustapoja on selvästi todella paljon erilaisia. Kiva kun kerroit!

 • Vastaa Simo Ikävalko maaliskuu 25, 2018 at 00:24

  Mä en varmaan koskaan kyllästy lukee safaripostauksia. 😀 Kuinka pitkällä putkella te olitte liikenteessä?

  • Vastaa Suunnaton maaliskuu 25, 2018 at 00:39

   Mainiota 😀 Mulla oli mukana 200mm yhdistettynä 1.4x telejatkeeseen sekä 17-70mm. Ja nämä siis kroppikennoisessa kamerassa.

 • Vastaa Elina Marjaana maaliskuu 25, 2018 at 09:09

  Kiitti kattavasta ja käytännöllisestä vinkkilistasta! Lähden pian elämäni ekalle safarille, joten tästä on varmasti paljon hyötyä. Meidän safari on yhtä aamupäivää lukuun ottamatta omatoiminen, joten aikataulu muotoutuu varmasti pitkälti omilla ehdoilla. Odotan kyllä jo innolla tulevaa matkaa ja toivottavasti mahdollisimman monen eläimen näkemistä.

  • Vastaa Suunnaton maaliskuu 25, 2018 at 12:30

   Kiva jos oli hyötyä 🙂 Oi että. Kiva päästä kuulemaan, miten teidän safari onnistui!

 • Vastaa Heta maaliskuu 25, 2018 at 09:20

  Ah safarit ❤ vaikuttaa että safarit on hyvin samoja useissa maissa. Meillä Keniassa vessa oli hoidettu pitämällä tauko valtavan puskahöskän luona. Siinä kyykätessä sitten tuli mietittyä et mitä tekisin jos tuolta keskeltä nyt tulisi käärme/leijona

  • Vastaa Suunnaton maaliskuu 25, 2018 at 12:33

   Hyi mikä ajatus! Onneksi mun mieleeni ei juolahtanut tuollaisia asioita auton ulkopuolella. Sehän olisikin ollut, kun viereen olisi kiemurrellut kolmimetrinen python, jollaisia nähtiin turvallisesti autosta käsin.
   Joo, mä veikkaan että etenkin Kenian ja Tansanian safarit on aika saman tyyppisiä, ainakin jos puhutaan Serengetistä ja Masai Marasta.

  Vastaa

  Follow this blog

  Get a weekly email of all new posts.