Pallontallaajat.net
Valikko
Albania Makedonia

Huikea Albania, joka synnytti Suunnattoman matkablogin

joulukuu 18, 2017
Vinkit Albaniassa matkustamiseen

Blogi on muuttanut!

Klikkaa uuteen osoitteeseen: https://suunnaton.com/

 

tai jatka suoraan tähän postaukseen:

Huikea Albania, joka synnytti Suunnattoman matkablogin

 


 

Saatat myös pitää näistä

34 Kommenttia

 • Vastaa minna joulukuu 18, 2017 at 15:43

  Albania on kyllä itsellekin ollut erittäin ikimuistettava kohde, jossa kävin viikon verran vuonna 2014. Sama juttu kyllä, etten tiennyt oikein ketään, jotka olisi edes maassa käyneet, ja paikan päällä hostellissa vaikutelma oli, että monelle se olikin lähinnä päivän-parin läpikulkumaa. Tiranan liikennekulttuuri kyllä sai suomalaisen lähes paniikkiin pariksi ekaksi päiväksi!

  Blogiin löysin Blogilistalta tämän Albania-merkinnän bongattuani, joten pitääpä tutustua tarkemminkin.

  • Vastaa Suunnaton joulukuu 18, 2017 at 16:12

   Kiva kun löysit blogiini, lämpimästi tervetuloa!
   Tiranan liikennekulttuuri oli tosiaan alkuun aika jännittävä. Jalankulkijana sai ihan tarkkaan miettiä, mistä välistä sitä oikein pääsisi tien yli. Missä kaikissa paikoissa Albaniassa kävit?

 • Vastaa Hanneli / duunireissaaja joulukuu 18, 2017 at 17:22

  Me ollaan menossa Albanian eteläosiin ens kesänä. Vielä pohditaan miten liikutaan ja kuinka kauan ollaan, mutta eiköhän se suunnitelma tässä selkene.

  • Vastaa Suunnaton joulukuu 18, 2017 at 17:25

   Ai te meinaatte nyt sitten käydä myös Albaniassa. Hauskaa! Siellä eteläosissakin on kiinnostavia paikkoja, jotka meidän oli valitettavasti pakko jättää omalla reissullamme väliin.

 • Vastaa illusia joulukuu 18, 2017 at 21:21

  Matkakohteena Balkanin maat ovat suosikkejani ja Albania on todellakin niistä kiinnostavin. Tutkittavaa ja ihmeteltävää riittää. Ensimmäisellä reissulla (2014) kävimme Tiranassa, Himarëssa ja Beratissa. Siirtymisiin käytimme paikallisbusseja, Kotorista/Kotoriin meillä oli tilattu yhteiskuljetus.
  http://illusiafinland.blogspot.fi/2014/05/tirana-albania.html

  Viime vuoden syksyllä palasimme Tiranaan (taas Kotorin kautta), sieltä matka jatkui Dhërmiin, Himarëen, Sarandëen, Gjirokastëriin ja Pogradeciin. Mekin kävelimme rajan yli, Makedoniassa kävimme Lake Ohridissa ja lensimme kotiin Skopjesta.
  http://illusiafinland.blogspot.fi/2016/09/albania.html
  (Jos haluat lukea kaikki päivitykset, klikkaa alhaalla vasemmalla “Uudempi teksti”.)

  Kielestä sen verran, että rannikolla puhutaan myös kreikkaa, johtuen Korfun läheisyydestä.

  • Vastaa Suunnaton joulukuu 26, 2017 at 15:10

   Oletpa ehtinyt reissaamaan Albaniassa vaikka kuinka paljon! Maata olisi kiva päästä tutkimaan enemmänkin.
   Hyvä lisäys tuo kreikka! Me ei varsinaisesti rannikolla käyty, joten tuo on jäänyt itseltäni havaitsematta.

 • Vastaa Sari joulukuu 22, 2017 at 17:22

  Facebookista löytyy Matkusta Albaniaan!-ryhmä. Sieltä voi kysellä kaikkea
  https://www.facebook.com/groups/1658693804374107/

 • Vastaa sari/ matkalla lähelle tai kauas joulukuu 22, 2017 at 20:55

  Albaniassa oltiin viime kesänä 2017. Kuljettiin julkisilla Montenegrosta Tiranaan, siitä otettiin taksi Durresiin. Olisiko ollut kahdelta 20 €. Bussilla piti Durresista mennä Sarandaan mutta viime hetkellä valitsimme taksin. Sarandasta pääsi lautalla Korfulle. Sieltä lensimme kotiin. Lisää voi lukea: https://matkallalahelletaikauas.wordpress.com/2017/08/03/yhteenveto-matkalaukkureissustamme-kroatia-bosnia-montenegro-albania-ja-kreikka-reitilla/

  • Vastaa Suunnaton joulukuu 26, 2017 at 15:12

   Teilläkin on ollut mainio reissu! Montenegro olisi ihana vielä joskus päästä näkemään. Taksit ovat näköjään myös pitkillä matkoilla varsin kilpailukykyisissä hinnoissa, ainakin jos Suomen hintatasoon vertaa.

 • Vastaa Heli/ Näkymiä vihreältä kukkulalta joulukuu 27, 2017 at 13:04

  Albania vaikuttaa kyllä todella eksoottiselta kohteelta, etenkin kun ottaa huomioon, kuinka lähellä se on! Itse asiassa, kun nyt tarkistin kartasta, niin Italiaa se on etenkin lähellä…pääsisiköhän sinne ihan jollain lautalla? Kiva postaus, pitää ottaa Albania harkintaan.

  • Vastaa Suunnaton joulukuu 27, 2017 at 13:27

   Totta, etenkin Italiasta käsin Albania on todella lähellä! Käsittääkseni Italian ja Albanian välillä kulkee lauttoja. Se voisi olla aika näppärä kulkupeli.

 • Vastaa Mika / Lähtöportti joulukuu 27, 2017 at 16:42

  Kaikkea se Albania teettää, kuten vaikka hyvän matkablogin! Minä, Kroatian ja Montenegron nähnyt matkailija, olen muuten suunnittelemassa matkaa Albaniaan 😀 En vielä tiedä milloin sinne ehdin, mutta alustavana ideana olisi lentää Kosovoon, viihtyä Ohridin rannoilla Makedoniassa ja seikkailla hieman ympäri Albaniaa. Teillä kuulostaa olleen mainio reissu! Parhaat tarinat syntyvät esimerkiksi noista taksikuskeista ja niiden kavereista, jää paljon enemmän kerrottavaa kuin vaikka ennakkosuunnitelmien mukaan onnistuneista automatkoista.

  • Vastaa Suunnaton joulukuu 27, 2017 at 17:05

   Niinpä! Melkein ostettiin talokin “koska Albania” 😀
   Tuo matkasuunnitelma kuulostaa ihan täydelliseltä! Ohrid ja Albania on aika hyvä kombinaatio rosoisuutta ja lepoisaa, joskin hieman erilaista, rantaelämää. Kun siihen lisää vielä Kosovon, ollaan jo aika perfecton matkan äärellä.

 • Vastaa Emma joulukuu 28, 2017 at 13:24

  Olipas hyvä että päädyitte Albaniaan! 🙂 Mä kävin kans joskus miljoona vuotta sitten Montenegrosta käsin päiväretkellä Albaniassa ja silloin se oli jotenkin tosi jännää ja eksoottista. Tästä on varmaan siis joku 10 vuotta – silloin Montenegrokin oli vielä suomalaisten matkailijoiden keskuudessa aika eksoottinen. Täytyy kuitenkin myöntää, etten mitenkään varauksetta silloin ihastunut Albaniaan, mutta ihan selkeästi oli jo näkyvissä, että siitä tulee vielä joskus Balkanin seuraava rantakohde. Nyt voisi olla mielenkiintoista palata noihin maisemiin – ja Ohrid-järvi on jäänyt minua kiinnostamaan myös!

  • Vastaa Suunnaton joulukuu 29, 2017 at 12:07

   Montenegrokin on varmasti ollut upea tuolloin! (Ei sillä, etteikö se olisi sitä varmasti vielä tänäkin päivänä 🙂 ). En ihmettele yhtään, ettet täysin ihastunut Albaniaan. Se on sen verran erikoisempi ja rakennusten puolesta karumpi maa, että se vaatii varmaan hetken aikaa sulattelua.

 • Vastaa Joanna Sormunen joulukuu 28, 2017 at 19:06

  Kiitos kun osallistuit tähän ensimmäiseen Viikon Kuva Maailmalta Link-Up Partyyn! Toivottavasti sinusta tulee vakituinen osallistuja, blogiasi on erittäin mielenkiintoinen lukea. Hyvä että sait inspiraation aloittaa se 🙂
  Albania on yksi maista joissa ehdottomasti haluaisin käydä. Se on varmasti hyvin omintakeinen historiansa tähden ja olisi ihana päästä näkemään se ennen kuin mainitsemasi massat saapuvat.

  • Vastaa Suunnaton joulukuu 29, 2017 at 12:08

   Kiitos Joanna! Albanian suljettu historia tosiaan tekee maasta ihan omanlaisensa.

 • Vastaa Janni / Lentopelko joulukuu 28, 2017 at 19:28

  Harmittaa, ettei yhdistetty meidän Montenegron reissuun myös Albaniaa. Olisin kovasti halunnut, mutta eihän sitä kaikkialle kerkeä, kun aikaa ei ole loputtomasti. Suomalainen ystäväperhe on asunut Albaniassa pitkään, joten heiltä olisi varmasti saanut paljon vinkkejä ja opastusta. 🙂 Tämän postauksen myötä kyllä Albaniakuume nousi jälleen! Ihania kuviakin.

  • Vastaa Suunnaton joulukuu 29, 2017 at 12:09

   No näinpä. Etenkin Balkanilla tekisi mieli yhdistää samaan reissuun vaikka kuinka monta maata, mutta jotain on aina jätettävä ulkopuolelle. Huippua kuulla, että Albania voisi edelleen kiinnostaa!

 • Vastaa Heidi / Himomatkaajan Turinoita joulukuu 29, 2017 at 11:12

  Pari kesää sitten kävimme vierailulla Sarandéssa. Ruoka oli hyvää & edullista sekä ihmiset ystävällisiä! Tosin kuinka kauan näin jatkuu, kun Sarandé alkaakin olla aikamoinen turistikeidas pakettimatkojen yleistymisen syynä. Hieman jäi hampaankoloon, kun ei päästy tutkimaan maata tarkemmin, mutta ehkäpä tulevaisuudessa? Kaivan silloin tämän ja mahdollisesti tulevat Albaniapostauksesi esille. 🙂

  • Vastaa Suunnaton joulukuu 29, 2017 at 12:11

   Kiva kuulla! Täytyy alkaa raapustelemaan seuraavia juttuja 🙂 Jännä nähdä, millä tavalla Albania tulee kehittymään, ja tuleeko rantakohteiden ja sisämaan välillä olemaan isokin ero.

 • Vastaa Anne/ Matkahetket joulukuu 29, 2017 at 12:02

  Mukavaa, kun kirjoitit Albaniasta! Minäkin kävin lyhyesti muutama vuosi sitten Albaniassa Kreikan puolelta, Butrintin arkeologisella alueella ja Sarandassa. Pidin matkasta paljon ja ruoka oli todella hyvää! En ole missään syönyt niin maukasta kanaa.

  • Vastaa Suunnaton joulukuu 29, 2017 at 12:12

   Albanialainen ruoka on ihan käsittämättömän hyvää. Kaikki ne tuoreet raaka-aineet ja ruoan yksinkertaisuus tekevät Albaniasta ehdottomasti yhden parhaimmista ruokamatkakohteista. Kiva huomata, miten moni Albaniassa on nyt ehtinyt käymään!

 • Vastaa VEERAPIRITA / AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA joulukuu 29, 2017 at 18:04

  Ei vitsit, tykkäsin Albaniasta todella paljon meidän kesäloman reissulla. Tuo Ohrid ja Tirana on sellaisia, joissa olisin vielä halunnut käydä. Varmaan aika paljon muuttunut Albania tuosta sun reissusta – suosio on niin noussut muutaman vuoden sisään. 🙂

  • Vastaa Suunnaton joulukuu 30, 2017 at 18:49

   Niin varmaan on. Veikkaisin, että isoimmat muutokset on tulleet rantakohteisiin, mutta myös Tiranassa rakennettiin tosi paljon jo silloin, kun me siellä käytiin. Kannattaa käydä sekä Tiranassa että Ohridissa, kun siihen tulee taas mahdollisuus 🙂 Tykkäsin niistä molemmista!

 • Vastaa Jael tammikuu 4, 2018 at 18:22

  Upeat kuvat:) Minä aloin joku aika sitten kiinnostua Albaniasta, kun näin täkäläisen matkailua ja ruokailua yhdistävän ohjelman ,joka sai Albanian näyttämään tosi mielenkiintoiselta maalta.

  • Vastaa Suunnaton tammikuu 10, 2018 at 20:28

   Kiitos Jael! Olisipa kiva nähdä tuollainen ohjelma/jakso!

 • Vastaa Essi kesäkuu 26, 2018 at 10:58

  moikka! mistä mahtaisi löytyy edes suuntaa-antavia bussiaikatauluja heinäkuulle? olemme matkaamassa sarandesta tiranaan ja tiranasta ohridiin! ja ymmärsin että bussiyhtiöitä on paljon, mikähän olisi sellainen jossa olisi bussissa ilmastointi? 🙂

  • Vastaa Suunnaton kesäkuu 26, 2018 at 21:13

   Moi Essi! Enpä muista nähneeni juurikaan albanialaisia bussiaikatauluja. Nopea googlettaminenkaan ei tuottanut tulosta. Näiden vanhojen aikataulujen (https://www.sarandaweb.com/transportation/bus-coach/bus-timetable-saranda-albania/) perusteella sanoisin, että kannattaa aamupäivällä suunnata bussiasemalle ja selvittää sopiva bussi siellä. Uskoisin, että busseja menee suht tiheään, kunhan on aamupäivän aikana liikenteessä. Matkat kestää Albaniassa kauan, joten iltapäivällä busseja ei välttämättä lähde enää niin usein. Ehkä tällä tavoin löytyisi myös ilmastoitu bussi..?
   Tiranassa menimme vain sokkona bussiasemalle ja selvitimme sopivan bussin siellä. Beratissa selvittelimme bussin lähtöaikaa hotellin respasta tai bussiasemalta jo edellisenä päivänä.
   Tsemppiä matkaan! Albania on hieno paikka 🙂

 • Vastaa Jenni kesäkuu 28, 2018 at 19:00

  Moi! Päädyin sattumalta Beratia googletellessani tänne, ja olipa hauska lukea että myös sun blogin syntyinspiraatio on ollut Albania. On tosi vaikea sanoittaa syytä miksi Albania on kahden matkan jälkeen jo noussut suosikkikohteeksi, mutta jotain sanoinkuvamattoman mukavaa siellä on. Muistan myös etsineeni tietoa etukäteen ja todenneeni lopulta paikan päällä, että kaikki selviää siellä helpoiten. Silti monelle on varmasti rohkaisevaa löytää edes jotakin infoa etukäteen. Albaniasta kertomisessa on myös ristiriita – toisaalta haluaisin mainostaa sitä kaikille, toisaalta pitää sen mahdollisimman pitkään niin harvinaisena kohteena kuin se on nyt.

  • Vastaa Suunnaton heinäkuu 3, 2018 at 08:29

   Kiva kun kommentoit! Tunnistan tuon ihan saman itsessäni. Yksi Albanian kiehtovimmista asioista on se, ettei kovin moni turisti ole vielä löytänyt sinne. Pahoin pelkään, että tilanne muuttuu jo vauhdilla etenkin rannikolla.
   Toisaalta on kiva jakaa kokemuksia ja olla avuksi niille, jotka Albanian matkaa suunnittelevat. Eli samaa mieltä olen sun kanssasi myös tästä 🙂

 • Vastaa Jyri Martiskainen joulukuu 8, 2019 at 09:57

  Hei!
  Mielenkiintoista luettavaa! Onko joku harkinnut loma-asunnon ostamista Albaniasta?

 • Vastaa

  Follow this blog

  Get a weekly email of all new posts.