Pallontallaajat.net
Valikko
Jordania

11 upeaa matkakohdetta Jordaniassa

marraskuu 20, 2017
Mitä nähdä Jordaniassa

Blogi on muuttanut!

Klikkaa uuteen osoitteeseen: https://suunnaton.com/

 

tai jatka suoraan tähän postaukseen:

11 upeaa matkakohdetta Jordaniassa


 

Saatat myös pitää näistä

22 Kommenttia

 • Vastaa Sonja | FIFTYFIFTY marraskuu 20, 2017 at 18:09

  Olipa hyvä kiteytys maasta, josta tiedän loppujen lopuksi ihan hirveän vähän! Välillä on hotsittanut lähteä Eilatiin ja käydä sieltä käsin Petrassa, mutta kyllähän Jordaniassa selkeästi olisi muutakin nähtävää. 🙂

  • Vastaa Suunnaton marraskuu 20, 2017 at 19:04

   Kiitos Sonja! Petra on tosiaan vain yksi pieni (ja tunnettu) murunen Jordaniassa. Sieltä löytyy paljon muutakin mielenkiintoista.
   Täytyy kyllä varovasti sanoa, että Eilat oli ehkä meidän reissulla kaikkein tylsin kohde. Ei toki annettu sille kovin kauaa aikaa vakuuttaa, joten en ehkä ole kaikkein paras sanomaan. Se kyllä sopii meidän käymistämme kohteista kaikkein parhaiten leppoisalle rantalomalle – ja sieltä pääsee näppärästi käymään eteläisen Jordanian kohteissa ja Kuolleellamerellä, jos vaan rajanylityksen saa hoitumaan.

 • Vastaa sari/ matkalla lähelle tai kauas marraskuu 20, 2017 at 21:51

  Kiitos tästä. Reissu on suunnitteilla Jordaniaan.

  • Vastaa Suunnaton marraskuu 20, 2017 at 22:10

   Mahtavaa, jos oli hyötyä!

   • Vastaa sari/ matkalla lähelle tai kauas marraskuu 26, 2017 at 21:49

    Kyllä on. Petraan ehkä kannattaa mennä yöksi ja Wadi Rum ja Kuollutmerikin voisivat olla hyviä lisäkohteita. Entäs rantaloma? Jääkö sille aikaa? Toivottavasti.

    • Vastaa Suunnaton marraskuu 26, 2017 at 22:30

     Kyllä, suosittelen viettämään Petrassa ainakin kaksi päivää. Wadi Rumissakin on kiva yöpyä, mutta uskoisin, että yhdessäkin päivässä sitä ehtii nähdä hyvin. Jos ottaa lennot Aqabaan (eikä esim. Ammaniin), jää rantalomallekin aikaa.

 • Vastaa Sofia marraskuu 26, 2017 at 11:18

  Oi, Petra! Miten kovasti haluaisinkaan sinne seikkailemaan! 🙂 Pienestä pitäen mulla on ollut se haaveissa, varmaankin Indiana Jones-leffojen vuoksi, jonka kohtauksia on kuvattu siellä. Bucket listillä on tämä kohde, saa nähdä koska onnistuu sen toteutus 🙂

  • Vastaa Suunnaton marraskuu 26, 2017 at 21:59

   Petra on upea <3 Indiana Jones -leffoja on ollut hauska katsoa sen jälkeen, kun on käynyt Petrassa. Toivottavasti pääset pian Petraan! Sinne matkustaminen on lopulta suht helppoa.

 • Vastaa Henna / Kulkutautiset marraskuu 26, 2017 at 22:25

  Mainio vinkkilista Jordanian matkaa suunnittelevalle. Muistaakseni me vietimme Jordaniassa 9 päivää, tästä on jo yli neljä vuotta aikaa. Tämä oli osa isompaa reissukokonaisuutta, joten ihan tarkkaa päivien määrää en muista, mutta yli viikon kuitenkin maata kiertelimme. Silti tosi moni listallasi olevista kohteista jäi näkemättä. Käytimme useamman päivän Petrassa, samoin Wadi Rumissa ja Aqabassa, Amman tuli myös nähtyä ja Kuolleessameressä uitua, mutta käytännössä kaikki muut historialliset kohteet jäivät välistä, paitsi tuo Petra. Me viehätymme niin kovasti enemmän luontokohteista, että Punaisenmeren sukellukset ja aavikon ihmeet vetivät enemmän puoleensa, mutta olisivathan nuo muutkin näkemisen arvoisia ehdottomasti. Ja jäihin meiltä kaksi noista luontokohteistakin näkemättä, vaikka vuokra-autolla liikuimmekin! 🙂 Jos joskus suunnittelen uutta reissua Jordaniaan, taidan kaivaa tämän muistilistan esiin 🙂

  • Vastaa Suunnaton marraskuu 26, 2017 at 22:27

   Ihana kommentti, kiitos Henna! Wadi Mujib ja Dana ovat ehdottomasti omallakin listallani seuraavan Jordanian reissun koittaessa.

 • Vastaa Elina Marjaana marraskuu 27, 2017 at 06:45

  Kiitos kattavista vinkeistä! Lähi-itä on kiinnostanut jo pidempään, saa nähdä koska siellä pääsee käymään ja missä maassa. Tosi kivoja kuvia myös, voin niin hyvin kuvitella itse noihin maisemiin. 🙂

  • Vastaa Suunnaton marraskuu 30, 2017 at 07:19

   Kiitos! Kiva kuulla, että Lähi-itä kiinnostaa. Jordania (ja toki myös Israel) taitaa olla sieltä helpoimmasta ja länsimaisimmasta päästä.

 • Vastaa Eveliina / Korkkarit rinkassa marraskuu 29, 2017 at 01:40

  Blogeissa parasta antia ovat juuri postaukset kohteista, joihin ei ole itsellä aiemmin käynyt edes pienessä mielessä matkustaa. Herätit heti onnistuneesti minun kiinnostukseni lähteä Jordaniaan! 🙂

  • Vastaa Suunnaton marraskuu 30, 2017 at 07:21

   Ihanaa! Mahtavaa kuulla, että on voinut antaa toiselle vinkkejä ja ihan uuden ajatuksenkin matkakohteesta.

 • Vastaa Heidi/Himomatkaajan Turinoita marraskuu 29, 2017 at 23:18

  Hyvä kooste Jordaniasta! Jos ja kun tuonne joskus pääsen, kaivan tämän postauksen uudestaan esille, kiitos!

  • Vastaa Suunnaton marraskuu 30, 2017 at 21:55

   Ihanaa, kiitos Heidi! Mainiota, jos pystyn auttamaan matkan suunnittelussa 🙂

 • Vastaa Paula - Viinilaakson viemää joulukuu 2, 2017 at 07:18

  Olen käynyt juuri tuon päivän retken Petrassa tuolta “turistihelvetistä”. Haluiaisin niin palata vielä kiertelemään Jordaniaa enemmän. Niin kuin tässäkin tulee esille, monta näkemisen arvoista paikkaa olisi.

  • Vastaa Suunnaton joulukuu 2, 2017 at 13:31

   Jordaniassa tosiaan riittää upeita paikkoja. On kiva, että Eilatista ja Aqabasta pääsee Petraan suht helposti, niin useampi ihminen pääsee ihailemaan Petraa.

 • Vastaa Mia / Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog joulukuu 2, 2017 at 12:16

  Todella hyvä vinkkipostaus maasta, joka on alkanut kiinnostamaan vuosi vuodelta enemmän! Omaan Jordanian haavematkaan kuuluisi pari päivää Petrassa, päiväretki Wadi Rumiin ja Danan luonnonpuistoon, joka näyttää uskomattoman kauniilta! Olisiko Aqaba paras tukikohta näitä ajatellen ja montako matkapäivää kannattaisi vähintään varata tällaiseen yhdistelmään?

  • Vastaa Suunnaton joulukuu 2, 2017 at 13:48

   Kiitos Mia! Aqaba voisi olla hyvä tukikohta tämänkaltaiselle reissuille. Toki jos miljoonakaupunki kiinnostaa enemmän kuin Punaisenmeren ranta, voisi Ammaniakin harkita, joskin se on vähän kauempana etenkin Wadi Rumista. Noista kohteista voisi saada koostettua jotakin tämän kaltaista:
   Päivä 1: Saapuminen Aqabaan
   Päivä 2: Matka Wadi Rumiin, päiväretki siellä ja matka Wadi Musaan Petran viereen (Wadi Rumin ja Petran välillä kulkee ihan julkinen pikkubussi, mutten ole varma sen aikatauluista tuohon suuntaan).
   Päivä 3: Petra (mahdollisesti saapuminen Wadi Rumista vasta aamulla)
   Päivä 4: Petra
   Päivä 5: Siirtyminen Danaan.
   Päivä 6: Dana
   Päivä 7: Siirtyminen Aqabaan.

   Danassa en ole itse ollut, joten sen kulkuyhteyksistä en uskalla sanoa. Taksilla ainakin pääsee. Samoin Aqaba – Wadi Rum -väli kannattanee kulkea taksilla, vaikka jonkinlainen bussi silläkin välillä kulkee. Meidän aikatauluihimme se ei kuitenkaan sopinut.
   Danassa taitaa olla useampikin majoitusvaihtoehto, mutta tutut olivat yöpyneet ekohotellissa, Feynan Ecoodgessa, jossa sähköä käytetään vain hyvin vähän ja iltaisinkin toimitaan kynttilän valossa. Kuulostaa aika kokemukselta!

   Jos tukipaikaksi miettii Ammania, niin kohteiden järjestys voisi olla esim. Amman – Petra – Wadi Rum – Dana – Amman. Ammanin ja Petran välin sekä Petran ja Wadi Rumin välin pääsee silloin näppärästi kulkemaan julkisilla. Näistä matkoista kirjoittelin tarkemmin mm. tässä postauksessa.

 • Vastaa Anna K. joulukuu 2, 2017 at 21:27

  Piti tulla varta vasten katsomaan näitä maisemia, kun mun vanhemmat on tuolla parhaillaan. Taitavat olla Akabassa lähinnä, talvea viikon paossa. Petraan haluaisin itsekin joskus päästä.

  • Vastaa Suunnaton joulukuu 4, 2017 at 22:01

   Hauska sattuma! Mullekin kelpaisi nyt pieni karkumatka etelään 🙂

  Vastaa

  Follow this blog

  Get a weekly email of all new posts.