Pallontallaajat.net
Valikko
Yleinen

Suunnaton Bucket List – matkahaaveita Mongoliasta Etelä-Amerikkaan

lokakuu 30, 2017
Matkahaaveet

Mihin sitä seuraavaksi matkustaisi? Haaveissa pyörii jos jonkinmoisia matkakohteita, mutta on vaikea päättää, mikä niistä olisi seuraavana vuorossa. Olen tänä syksynä ehtinyt fiilistellä reissuja jo ainakin viiteen eri kohteeseen, ja suosikkikohde vaihtuu vähän väliä. Miltä tämä Bucket List sitten näyttää?

Mongolia

Yksi vanhimmista matkahaaveistani on Mongolia. Maa herätti aikoinaan mielenkiintoni lähinnä sen vuoksi, että se oli vielä kovin tuntematon matkakohteena. Nyt materiaalia Mongoliassa matkustamisesta löytyy jo enemmän, mutta edelleen melko harva tuttavistani on siellä matkaillut.

Tänä syksynä aloin jo konkretisoida sumuista haavettani Mongolian matkasta. Viikko-pari seikkailua pitkin Mongolian aroja, yöpyminen jurtissa ja totaalinen tauko arjesta. Kuulostaa mahtavalta! Mutta sitten iski todellisuus: viikko-pari epämukavan auton kyydissä pitkin töyssyisiä reittejä ja jännitys siitä, milloin auto laukeaa tai jää liejuun jumiin keskelle ei-mitään. Yöpyminen autiomaassa ilman tietoakaan seuraavasta mahdollisuudesta peseytyä suihkussa. Onko tämä kuitenkaan sitä mitä haluan? Kokemus olisi varmasti mahtava ja ikimuistoinen, mutta ajatus useiden päivien aikana ihoon tarttuneesta hiekasta ja liasta ei kuulosta lainkaan miellyttävältä.

 

Bucket List, Mongolia

 

Bhutan ja Nepal

Bhutan, tuo sumuinen haaveiden maa, joka tuntuu sijaitsevan kuin toisessa maailmassa. Bhutan on kuulunut haaveisiini jo kymmenkunta vuotta. Bhutanissakin kiinnostaa sen erilaisuus. Tiedän vain muutaman suomalaisen, jotka ovat tuossa bruttokansanonnellisuuden luvatussa maassa vierailleet.

Bhutanistakin löytyy kuitenkin huonoja puolia. Bruttokansanonnellisuusmittarista huolimatta maasta uutisoidaan ikäviä ihmisoikeusrikkomuksia. Lisäksi Bhutaniin on turha kuvitellakaan matkustavansa omatoimisesti, sillä matka ostetaan matkanjärjestäjältä. Lisäksi Bhutaniin matkaavien tulee maksaa päivittäistä maksua, joka kyllä sisältää lähes kaikki matkustamisen kulut, mutta laittaa kuitenkin euron kuvat vilisemään silmissä ja harkitsemaan, miten pitkään Bhutanissa viitsii aikaa viettää.

Bhutanin matkaan olisi näppärä yhdistää pidempi vierailu Nepalissa. Molemmat näistä maista tarjoaisivat varmasti upeita vuoristomaisemia ja erikoisen kulttuurin lisäksi luontokokemuksia.

Edit 19.12.2019: Marras-joulukuussa 2019 tein täydellisen reissun Nepaliin.

 

Bucket List, Bhutan

 

Alaska

Tämänvuotinen matkamme Kalliovuorille oli niin upea, että ihastuin noihin seutuihin ikihyviksi. Seuraava vastaavanlainen kohde voisikin olla Alaska. Monet alaskankävijät tuntuvat tutustuvan tuohon kaukaiseen osavaltioon risteilyillä. Meille sopivampi tapa olisi automatkailu pitkin erämaita. Molemmissa matkustustavoissa on omat hyvät puolensa ja molemmilla keinoilla pääsee tutustumaan sellaisiin kohteisiin, joihin toisella matkustusmuodolla ei ole asiaa. Moni Alaskan rantakaupunki kun on sellainen, ettei niihin pääse kulkemaan kuin meriteitse tai lentokoneella.

Alaskassa eniten kiinnostaisi valaiden ja muiden merinisäkkäiden näkeminen sekä kansallispuistoihin tutustuminen. Katmain kansallispuiston karhuja ei taida järkevästi päästä näkemään kuin opastetuilla retkillä, mutta Denalin kansallispuiston portille pääsee ajamaan myös omalla autolla. Kuitenkaan puistoon sisälle ei pääsääntöisesti pysty ajamaan, suurimman osan vuodesta siellä pääsee liikkumaan vain bussilla tai jalan. Tämän vuoksi voisi olla paikallaan haastaa itsensä ja pakata jälleen kerran teltta ja rinkat matkaan ja painella tuohon karhujen maahan patikoimaan muutaman päivän reissun verran. Kulostaa aika haasteelta tällaiselle, joka on tehnyt edellisen yönylivaelluksen kahdeksan vuotta sitten, mutta olisipa mahtava kokemus!

 

Bucket List, Alaska

Bucket list, matkahaaveita, Alaska

 

Lounais-USA:n kansallispuistot

Yellowstonen matkaa suunnitellessani ensimmäinen vaihtoehto oli lentää Kaliforniaan ja vierailla useissa Kalifornian, Arizonan ja Utahin kansallispuistoissa matkalla Yellowstoneen. Tämä suunnitelma sai kuitenkin väistyä, kun päätettiin yhdistää Yellowstonen visiittiin Kanadan Kalliovuorten upeat maisemat. Ratkaisu oli mitä mainioin. Silti haaveeni noista eteläisemmistä kansallispuistoista ei ole väistynyt mihinkään.

Aiempien suunnitelmien vuoksi minulla onkin olemassa kaksi lähes valmista matkaohjelmaa noille seuduille. Niille yhteistä on vieraileminen Zionin, Brycen ja Grand Canyonin kansallispuistoissa. Samaan matkaan voisi yhdistää myös Antelope Canyonin, Death Valleyn tai Yosemiten, tai sitten tuonne voisi tehdä kaksi vähän lyhyempää matkaan, jolloin kansallispuistosta toiseen siirtymisessä ei olisi niin hoppu. Matkan toteutustapa voisi olla samakaltainen kuin Kalliovuorilla, eli siirtymiä varten vuokrattaisiin auto ja osa öistä vietettäisiin leirintäalueilla telttaillen. Tälle reissulle voisi ottaa mukaan myös trangian, joka vapauttaisi joka-aamuisesta kahvinmetsästysretkestä.

 

Bucket List, Zion

Bucket list, matkahaaveita, Bryce Canyon

Bucket list, matkahaaveita, Yosemite

Bucket list, matkahaaveita, Yosemite

 

Kambodza, Vietnam ja Myanmar

Aikoinaan Laosissa ja Thaimaassa matkaillessani ihastuin tuohon seutuun, johon turistit eivät olleet vielä massoittain löytäneet. Siitä lähtien olen haaveillut palaavani jonnekin Laosin seuduille. Kaakkois-Aasiassa kiinnostavat eniten Kambodza, Myanmar ja Vietnam. Toisaalta haaveilemme sukelluskortin suorittamisesta, ja siihen Thaimaa voisi olla sopivampi kohde.

 

Bucket List, Myanmar

Bucket list, matkahaaveita, Kambodza

Bucket list, matkahaaveita, Vietnam

 

Safari Afrikassa

Safari Afrikassa tuntuu kuuluvan hyvin monen suomalaisen matkahaaveisiin. Minä en ole aiemmin jakanut tätä kiinnostusta, sillä mielikuvani safarista oli järjestetty ryhmämatka Keniaan. Viime vuosina olen kuitenkin saanut lukea upeita matkakertomuksia omatoimisafareista Etelä-Afrikassa ja Namibiassa.

Namibia ja Etelä-Afrikka vaikuttavat kumpikin melko helpoilta kohteilta omatoimiseen matkailuun. Kun kulkupeliksi valitsisi vielä teltta-auton, alettaisiin olla aika lähellä mahtavaa kokemusta. Lisäksi noissa kahdessa maassa tuntuisi olevan paljon muutakin nähtävää kansallispuistojen lisäksi.

Toisaalta Sambia, Botswana tai Zimbabwekin voisivat olla kinnostavia. Nyt kaipaisinkin ideoita teiltä lukijoilta: Mikä olisi paras kohde ensimmäiselle Saharan eteläpuolisen Afrikan matkalle, johon saisi yhdistettyä omatoimisafareita ja muutakin tekemistä? Entä löytyykö vinkkejä, mitä Namibian Etoshan tai Etelä-Afrikan Krugerin kansallispuistojen lähitienoilla (parin sadan kilometrin säteellä) kannattaisi nähdä tai tehdä?

Edit 5.6.2019: Käypä kurkkaamassa, millainen oli 2018 toteuttamani safariloma Tansaniassa.

 

Bucket List, safari

Bucket list, matkahaaveita, Namibia

 

Patagonia

Maailman äärellä -matkablogin taannoiset seikkailut Patagoniassa saivat minut rakastumaan tuohon vuoristoiseen maailmaan. Heidin kuvat olivat niin mielettömän upeita, että Patagonia pompsahti bucket listilleni kertaheitolla. Samalle matkalle voisi yhdistää muutakin kiertelyä Chilessä ja Argentiinassa – molemmat kun ovat jo pitkään kuuluneet Etelä-Amerikan houkuttelevimpiin kohteisiin. Toisaalta Patagoniassa oltaisiin jo niin lähellä Antarktista, että samalle matkalle olisi lähes pakollista yhdistää matka myös tuolle mantereelle.

 

Bucket List, Patagonia

 

Keski-Aasia

Jos hypätään vähän lähemmäs Eurooppaa, on matkahaavelistalla Keski-Aasian Stan-maat. Erityisesti minua kiinnostaisi Tadzikistanin ja Kirgisian vuoristomaisemat, joista on saanut lukea tuoreita kuulumisia muun muassa Mutkia matkassa -blogista. Lisäksi samalla pitäisi päästä tutustumaan Uzbekistanin upeisiin silkkitiekaupunkeihin ja miksei myös piipahtamaan Kazakstanissa.

Tätä matkaa varten pitäisi melkein kartuttaa kielitaitoaan venäjän opiskelulla. Omatoimimatka noissa maissa helpottuu huomattavasti, kun on edes jokin yhteinen kieli paikallisten kanssa. Toinen vaihtoehto voisi olla turvautuminen matkatoimistojen retkiin. Ainakin Mandala Travel, Aventura ja Traveller näyttävät tarjoavan matkoja näihin kohteisiin. Uzbekistan on välillä väläytellyt mahdollisuutta viisumivapauteen, joten ehkä omatoimimatkan kanssa kannattaisi odotella vielä muutama vuosi, jos matkustaminen sen suhteen helpottuisi.

 

Bucket List, Uzbekistan Bucket list, matkahaaveita, Kirgisia

 

Kaukasus

Kaukasuksen maat ovat toinen kohde, jossa venäjän osaamisesta olisi hyvinkin paljon hyötyä. Staneja eurooppalaisemmat Georgia, Armenia ja Azerbaidzan lienevät kuitenkin Keski-Aasiaa helpompia matkakohteita. Miksi nämä maat sitten kiinnostavat?

Kun Eurooppa on jo aika lailla nähty, on aika laajentaa reviiriä hieman kauemmas. Israel ja Jordania olivat hyviä kohteita Euroopan laidalla, ja seuraavaksi voisi ottaa askeleen idemmäs Kaukasuksen maihin.

 

Bucket List, Georgia

 

Eurooppa

Mutta kyllä Euroopastakin löytyy vielä hyviä matkakohteita. Vaikka Euroopan kartta onkin jo hyvin pitkälti väritetty, vielä muutama maa on näkemättä. Näistä houkuttelevimpia ovat vehreä Irlanti, vuoristoiset Sveitsi ja Lichtenstein sekä Balkanilla vielä Kosovo ja Montenegro. Itä-Euroopassa kiinnostaisi käydä myös Moldovassa.

Näiden lisäksi haaveilen paluusta rakkaaseen entiseen kotikaupunkiini Valenciaan. Lähimatkailuakin olen sunnitellut: samalle matkalle saisi yhdistettyä iki-ihanan Lapin sekä Pohjois-Norjan upeat vuonot. Tämä matka voisi olla simppeli toteuttaa, kun matkaan voi lähteä omalla autolla ja tarvittaessa koiratkin voisi ottaa mukaan matkalle.

Edit 12.9.2019: Kesällä 2019 toteutin haaveeni Pohjois-Norjan road tripistä.

 

Ciudad de las Artes y las Ciencias, Valencia

Bucket list, matkahaaveita, Irlanti

Bucket list, matkahaaveita, Montenegro

 

Matkahaaveet eivät suinkaan lopu tähän. Näiden lisäksi mukaan on ujuttautunut muun muassa ujoja haaveita Costa Rican tyyppisistä luontokohteista ja Borneon sademetsistä. Lisäksi vanha toiveeni Uuden-Seelannin matkasta nostaa aika ajoin päätään.

Löytyykö joku näistä kohteista myös sinun bucket listiltäsi? Entä oletko jo ehtinyt vierailemaan jossakin näistä? Linkitä ihmeessä omat matkajuttusi tai kerro niistä kommenttikentässä!

Käypä vilkaisemassa myös vuonna 2019 listaamani 10 erilaista matkahaavetta.

Valencian kuvaa lukuun ottamatta tämän jutun kuvat on peräisin avoimista kuvapankeista.


Seuraathan Suunnaton-blogia myös sosiaalisessa mediassa:

Facebook: @suunnaton
Instagram: @suunnaton
Twitter: @Suunnaton_blogi
Pinterest: @Suunnaton_blogi

Suunnaton löytyy myös blogipalveluista
Blogit.fi, Blogipolku ja Bloglovin’

Saatat myös pitää näistä

44 Kommenttia

 • Vastaa Miraorvokki/Pöndekengissä lokakuu 30, 2017 at 15:24

  Ihania matkahaaveita! Nämä postaukset saa aina matkamielen juoksemaan. 🙂 Balkania ja Montenegroa suosittelen, siellä on edullista matkustaa ja ihmiset ovat (useimmiten) todella ihania! Meitsinkin pitäisi nyt koota joku tulevaisuuden oikeat matkahaaveet -postaus, sillä tuntuu että matkahaaveet vaihtelee niin usein… 🙂

  • Vastaa Suunnaton lokakuu 30, 2017 at 15:48

   Balkan on ihana! Vähän harmittaa, kun Norwegian lentäisi edullisesti Kosovoon, mutta sieltä ei ole paluulentoja 😀 Tartteis vissiin katsoa, jos paluu hoituisi jollain muulla yhtiöllä.

 • Vastaa Sonja | FIFTYFIFTY lokakuu 30, 2017 at 19:44

  Vitsi mä tykkään lukea näitä bucket list -juttuja! 🙂 Sulla on monia tosi eksoottisia ja ei mitään massakohteita, kuten Keski-Aasian maat ja Kaukasus. Mulla on myös haavena Alaska ja Patagonia sekä noi safarit. Alaskakin on kaukaisena haaveena, mutta sitä ennen kyllä Kalliovuorille! 😉 Täytyy tehdä itsekin uusi, mun viimeisin on vuodelta 2004! 😀 http://www.rantapallo.fi/fiftyfifty/2016/05/27/teinivuosieni-bucket-list-miten-olen-toteuttanut-unelmia/

  • Vastaa Suunnaton marraskuu 1, 2017 at 20:55

   Luinkin joskus tuon sun teini-bucket listin. Aivan loistava! 😀
   Joo, tee ehdottomasti päivitetty bucket list -postaus. Mäkin tykkään lukea niitä!

 • Vastaa Reissu-Jani lokakuu 30, 2017 at 21:55

  Olen kiertänyt Balkanin ja Kaukasuksen muutama vuosi sitten – hienoja paikkoja, kuten Keski-Aasia jossa kävin viime kesänä kolmessa stanissa – Kirgisia on helppo kohde ja englannilla pärjää jotenkin,. Juttuja löytyy mun blogista ja osa kohteistasi on myös minun listalla, kuten Mongolia ja Patagonia..josta ensimmäiseen lähden ehkä ensi kesänä.

  https://reissujani.blogspot.fi/2017/09/bucket-list-ja-tulevaa-vuodelle-2017.html

  • Vastaa Suunnaton marraskuu 1, 2017 at 20:57

   Hei jes, täytyy käydä lukemassa nuo jutut! Mahtavaa kuulla, että Kirgisiassa voisi jotenkuten selvitä englannillakin. Ehkä siellä voisi sitten käydä pyörähtämässä jo ennen kuin saa venäjän hanskaan (tai edes aloitettua) 🙂

 • Vastaa Mari lokakuu 30, 2017 at 23:43

  Wau, ihana matkakohteiden toivelista! Pitäisi päivittää omiakin haavekohteita, joihin yhtenä pitkäkestoisimmista unelmista kuuluu muun muassa teidänkin listalta löytyvä Nepal. Sinne vielä joku päivä ihmettelemään elämän kirjoa!

  • Vastaa Suunnaton marraskuu 1, 2017 at 20:58

   Himalajan vuoret vaikuttaa upeita. Kiva huomata, että se houkuttelee muitakin!

 • Vastaa Laura / Irtiottoja maailmalle lokakuu 31, 2017 at 09:05

  Check. Check. CheckidiCheck – melkein pisti lukiessa naurattamaan, sillä voisin allekirjoittaa melkeinpä koko listan!Näistä mainituista Kosovo oli mulle todella positiivinen yllätys ja esimerkiksi Myanmariin ihastuin täysin ja matkakohteena se on huippu, mutta sen maan nykytilanne kyllä hirvittää ja pelottaa, että suunta on taas vain alaspäin… 🙁 Mulla on näiden lisäksi vielä ne Kanadan kalliovuoret aika korkealla ja lisäksi Väli-Amerikka. Ihan kaikkialle pitäisi kyllä päästä! Tuntuu että tällä hetkellä on haaveita niin paljon, että on melkein vaikeus valita #firstworldproblems… 😀

  Namibiassa välimatkat on niin valtavia että parin sadan kilometrin säde tuntuu monessa paikassa olevan vielä naapurustoa, mutta multa löytyy Etoshan “läheltä” juttuja ainakin Waterbergistä ja Spitzkoppesta (ja jos ihan vähän vielä rangea venyttää niin sit mm. Cape Crossin hylkeistä ja Swakopmundistakin), loppuvuodesta sitten vähän lisää tuolta Krugerista ja sen viereiseltä Panorama Routelta! 🙂

  • Vastaa Suunnaton marraskuu 1, 2017 at 21:00

   Haha! Ollaan taidettu aikaisemminkin todeta, että meidän (toive)matkakohteet menee aika yksiin 😀 Ihanaa kuulla, että Kosovosta on positiivisia muistoja!
   Noita Namibian Spitzkoppea ja Waterbergiä oon vähän kattellutkin sillä silmällä. Spitszkoppe kuuluu ehdottomasti reitille, jos sinne päädytään. Waterbergistä en oo päässyt ihan vielä perille, että mitä kaikkea siellä voisikaan tehdä. Sun Namibian jutut toimiikin hyvänä pohjana reissun suunnittelulle! Kiva päästä myöhemmin lukemaan myös Etelä-Afrikasta.

 • Vastaa M. Keijo J. lokakuu 31, 2017 at 12:15

  Kenia nyt sattuu olemaan ykkönen safarikohteiden (mm. Masai Mara ym.) suhteen. Tansania sen kanssa liki tasoissa. Muut tulevat selvästi perässä. Esimerkiksi Etelä-Afrikassa ei juurikaan ole aitoja luonnonpuistoja (turistirysä Krugeria lukuunottamatta), vaan enimmäkseen vain eläinpihoja/-puistoja, joissa villieläimet ja saaliseläimet eivtä ole yhdessä.

  • Vastaa Suunnaton marraskuu 1, 2017 at 21:01

   En olekaan noihin eläinpuistoihin törmännyt. Toki safarikohteita selaillessa olenkin keskittynyt lähinnä kansallispuistoihin. Varmasti Afrikasta löytyy yhtä sun toista.

 • Vastaa Janni / Lentopelko marraskuu 1, 2017 at 20:25

  Ihanan kuulonen lista, myös monia omia haaveita löytyy täältä! Trans-Mongolian junarata olisi ihan mahtava kokemus, Mongoliaan tekisi mieli päästä seikkailemaan. Myös noista kansallispuistoista kuulee usein niin paljon hehkutusta, että ne pitäisi kyllä tsekata. Kambodzan ja Vietnamin reissu tulossa, ja todennäköisesti käydään samalla reissulla kaverin kanssa myös Myanmarissa! Nyt vaan haaveita toteuttamaan 🙂

  • Vastaa Suunnaton marraskuu 1, 2017 at 20:53

   Teillä on kyllä tulossa upea seikkailu! Laos on ehdottomasti yksi upeimmista ja sympaattisimmista paikoista, joissa oon käynyt, ja muutkin sen alueen maat tosiaan kiinnostaisi kovasti.

 • Vastaa Nomadi marraskuu 1, 2017 at 21:27

  Wow, tuolta listalta löytyy sattumoisin monta kohdetta, jossa olen käynyt tai mihin haluan mennä! Alaskan-juttujani oletkin jo blogistani löytänyt, nyt sieltä löytyy postaus Yosemitestä ja Zionit, Bryce Canyonit ja Antelope Canyonit on tulossa – en ole ehtinyt niitä vielä kirjoittaa. Nepal-, Kambodza- ja Myanmar- tageillä löytyy juttua edelliseltä reissulta noista maista. Mongolian reissusta on jo niin kauan, että silloin en pitänyt blogia. Se on hurjan mielenkiintoinen mutta erittäin vaativa maa reissata, tai ainakin oli vuonna 2010… Ja kaikki loput mainitsemasi ovat paikkoja, joihin haluan mennä (paitsi Irlanti, jossa asuin armon vuosina 2006-2008)!

  • Vastaa Suunnaton marraskuu 1, 2017 at 21:57

   Loistavaa, täytyy pitää silmällä noita tulevia postauksia ja käydä selaamassa aiemmat! Hauskaa, miten samankaltaisia toiveita muillakin on.

 • Vastaa Merja / Merjan matkassa marraskuu 1, 2017 at 21:53

  Tosi hyvä lista! Voisin kopioida sen vaikka omaksi 🙂 Nepalissa olen käynyt sekä Afrikassa safarilla. Nepali on ihana ja sinne pitää päästä uudestaan. Tansaniassa oli hienot safarit. Minua kiinnostaisi nähdä myös Etelä-Afrikan tarjonta. Peseytymismahdollisuuksien puute oli arkipäivää vaelluksilla. Nepalissa pääsi parissa majapaikassa yhteisiin suihkuihin, mutta lämmintä vettä siellä ei aina ollut. Kilimanjaron ja Elbruksen kipuamisen jälkeen oli mahtavaa päästä suihkuun. Hiukset oli niin likaiset, että täytyi pitää pipoa päässä ja savetpesuista huolimatta olo ei tuntunut freesiltä. No, muilla sama tilanne ja kyllä sen kesti kun tiesi ettei muutamaa päivää pidempää kestä.

  • Vastaa Suunnaton marraskuu 1, 2017 at 22:01

   Haha, siitä vaan copy-paste käyttöön! Voisi kuvitella, että Nepalin vaelluksilla huhkiessa kaipaa suihkua ihan yhtä lailla kuin esim. Mongoliassa hiekan keskellä oleillessaan. Kyllä tuossa täytyy omaa asennettakin muuttaa, että selviää hetken aikaa ilman peseytymistä.

 • Vastaa sari marraskuu 1, 2017 at 23:52

  Noista matkoista saisi jo maailmanympärimatkan. Keski aasia näyttää olevan nyt in. Itselle tuttua oli vain euroopan kohteet. Muista kirjoittamista kohteista haaveilen minäkin. Tsemppiä tuleville matkoille!

  • Vastaa Suunnaton marraskuu 4, 2017 at 10:16

   Kiitos Sari! Enpä olekaan ajatellut Keski-Aasian olevan nyt suosittu, mutta ehkä se tosiaan on ollut vähän enemmän esillä kuin ennen.

 • Vastaa Jenni / Unelmatrippi marraskuu 4, 2017 at 08:02

  Kiinnostava lista! Listan kohteista on tullut käytyä Kambodzassa ja Vietnamissa kolme vuotta sitten ja Balkanillla kierroksella menneenä kesänä. Kambodzassa suosittelen tietenkin käymään Angkorin temppeleillä, sillä ne ovat todella vaikuttavat. Vietnam ei niin kovasti minua vakuuttanut, vaikka toki sielläkin oli mielenkiintoista käydä. Liikenne oli uskomattoman kaoottista ja huijaamista ja sen yrittämistä oli todella paljon, joten näiden takia ei jäänyt fiilistä Vietnamista ykköskohteena. Balkanilla oli kauttaaltaan kaunista. Kenties kehtovimpia paikkoja oman autoilureittimme varrella olivat Sarajevo ja Mostar.

  • Vastaa Suunnaton marraskuu 4, 2017 at 10:14

   Sarajevo on myös mun lempipaikkojani Balkanilla! Ja samalla koko Bosnia-Hertsegovina.
   Hyvä kuulla mielipiteitä Vietnamista. Tuo vahvistaa sitä ajatusta, että Vietnamin voisi yhdistää samalle matkalle Kambodzan kanssa.

 • Vastaa Heidi/Himomatkaajan Turinoita marraskuu 5, 2017 at 14:10

  Osin listasi oli kuin omani, jos siis sellaisen kirjoittaisin. 🙂
  Mongolia ja Kaukasus kiinnostavat erityisesti. Olen käynyt Georgiassa, mutta niinhän sitä sanotaan että nälkä kasvaa syödessä varsinkin näin matkailun saralla. 😉 Toivottavasti pääset pian käymään mahdollisimman monessa listasi maassa. Ja minä pääsen lukemaan niistä blogistasi! 🙂

  • Vastaa Suunnaton marraskuu 5, 2017 at 21:41

   Minäkin toivon sitä 🙂 🙂 Georgia onkin ehkä noista Kaukasuksen maista suosituin suomalaisten keskuudessa. Tai ainakin äkkiseltään tuntuisi, että siitä olen lukenut kaikkein eniten.

 • Vastaa Sandra / Terveiset päiväntasaajalta marraskuu 5, 2017 at 21:33

  Bucket listit on kivoja 🙂 Mongolia ois kyllä tosi makea nähdä vaikka trans-siperiankin yhteydessä 🙂 voi kun haaveita on niiiiiiin paljon <3

  • Vastaa Suunnaton marraskuu 5, 2017 at 21:38

   Sanos muuta! En tiedä, miten ne ehtii kaikki toteuttamaan 🙂

 • Vastaa Katja / Lähtöselvitetty marraskuu 6, 2017 at 23:24

  Hieno lista! Täytyy myöntää, että yhdessäkään paikassa en ole käynyt – paitsi Valenciassa, johon haluaisinkin ehkä palavimmin takaisin. Vietimme siellä viime helmikuussa vain yhden yön, ja harvasta paikasta lähteminen on harmittanut yhtä paljon kuin sieltä. Onneksi Valencia tuntuu paljon helpommin saavutettavalta kuin monet muut kohteesi.

  • Vastaa Suunnaton marraskuu 9, 2017 at 21:46

   Oi, ihana kuulla, että tykkäsit Valenciasta! Se on vaan ihana <3 Vähän kauhulla odotan maaliskuuta, kun yleensä valenciakaipuu yltyy pahimmaksi juuri silloin, Fallaksen aikaan.

 • Vastaa Heidi / Maailman äärellä marraskuu 8, 2017 at 09:50

  Olipa ihana tapa aloittaa aamu: lukea ihanista, eksoottisistakin matkahaaveista. Ja kauhea matkakuumehan tässä tuli. Itse olen haaveillut jo pitkään Alaskasta ja Afrikan safareista, mutta kaikki muutkin mainitsemasi ovat kyllä kiehtovia kohteita – osa minulle, aika mukavuudenhaluiselle matkaajalle kyllä liian työläitä. Ja olipa ihana lukea, etä haveilet Patagoniasta (ja kiitos linkkauksesta blogiini). Patagonia on ehdottomasti ollut yksi ihanimmista, ellei jopa se ihanin, matkakohteeni. Itse asiassa minulla on sieltä vielä kirjoittamatta monta patikkajuttua, sillä se oli ihan unelmakohde päiväpatikointiin. Me kun mukavuudenhaluisina yövyttiin hotellissa… Patagoniaa ja Etelä-Amerikkaa olen nyt ikävöinyt niin paljon, että olen ruvennut haaveilemaan Argentiinasta, no Perukin olisi ihana… Voi että, niin monta haavetta, joita pitäisi päästä heti toteuttamaan, mutta kun töitäkin pitäisi tehdä, höh.

  • Vastaa Suunnaton marraskuu 9, 2017 at 21:47

   Kauniisti sanottu, Heidi <3
   Kiva kuulla, että Patagoniasta voisi olla luvassa vielä lisääkin matkajuttuja! Odotan niitä innolla.

 • Vastaa VEERAPIRITA / AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA marraskuu 9, 2017 at 19:49

  Voisin kyllä niin lähteä jokaiseen näihin sun kohteisiin, upeita paikkoja oot listannut. Oonkin ollut onnekas ja oon osaan noista päässytkit. Bhutan ja Nepal kiehtoisi erityisesti tuosta sun listasta.

  Balkania voin suositella ja samaten Vietnamia, Myanmaria ja Thaimaata. Tosin Myanmarin laittaisin siksi aikaa pannaan, kunhan siellä saadaan ihmisoikeusasiat kuntoon. Vaikka kieltäminen ei ole kyllä, Myanmar oli todella upea maa.

  • Vastaa Suunnaton marraskuu 9, 2017 at 21:50

   Myanmar houkuttelisi todella paljon, mutta nyt täytyy tosiaan hillitä intonsa ja odottaa rauhassa, että siellä tilanne paranee. Harmi vaan, että tilanteen jatkuessa se ei varmasti saa enää niin paljoa mediatilaa. Näitä asioita olisi syytä pitää vahvasti esillä. Ilolla olenkin lukenut matkablogeista, miten moni bloggaaja (ja ehkä muukin aktiivimatkailija) on tilanteen tasalla ja jättää nyt menemättä Myanmariin.

 • Vastaa Emna marraskuu 9, 2017 at 21:49

  Kiitos linkistä mun Keski-Aasia-juttuihin ja vielä kerran kiitos myös kun luit ja kommentoit niitä! ❤ Sun lista vois olla mun lista, mulla on jo vuosia pyörinyt nämä samat kohteet siellä toiveämpärin pohjalla! Alaskan ja Patagonian toteuttaisin varmaan ihan ekana jos se lottovoitto osuisi kohdalle!

  • Vastaa Suunnaton marraskuu 9, 2017 at 21:53

   Kiitos kun kirjoitit reissusta 🙂 Patagonia etekin kyllä vaatii “vähän” reissukassan keräämistä… Alaskaan lentää vielä kohtuulliseen hintaan, mutta muuten elämä siellä taitaa olla aika tyyristä.

 • Vastaa Anna | Muuttolintu.com marraskuu 9, 2017 at 23:22

  Aika samoja kohteita omalla ämpärilistalla. Myanmar ja Vietnam suuntana ensi vuonna. Miulla on Bhutanista tulossa paljon juttua kohta blogiin. Ihana maa, ja monella tapaa edistyksellinen ja sellainen, josta muu maailma voisi oppia monella tapaa paljon, Noista ihmisoikeusrikkomuksista en ollut edes tietoinen, piti ihan kuuklata. Mutta onhan esim. ihmisoikeusten kannalta Myanmarissa paljon hirveämpi tilanne. Se on pistänyt miettimään, haluanko sinne ensi vuonna sittenkään edes mennä. 🙁

  • Vastaa Suunnaton marraskuu 13, 2017 at 20:35

   Mahtava kuulla, että pian on luvassa lisää Bhutan-juttuja!
   Tuo Myanmarin tilanne on kyllä ravisuttava. Moni tuntuisi sinne haluavan matkustaa, mutta matkustamisen eettisyys ja pienetkin vaikuttamismahdollisuudet ovat laittaneet miettimään, pitäisikö Myanmariin matkustamista kuitenkin pitää nyt pannassa siihen saakka, kunnes tilanne siellä paranee.

 • Vastaa Anna-Katri / Adalmina's Adventures marraskuu 11, 2017 at 08:45

  Siinäpäs on matkaunelmia kerrakseen! 🙂 Onneksi maailmasta ei maat ja kohteet lopu, sillä vaikka kuinka yrittäisi matkustaa, on aina niin paljon vielä näkemättä. Ihania kohteita kyllä, varsinkin nuo Nepal, Bhutan ja Mongolia ovat itsellänikin haavelistalla vielä, Silkkitien maista puhumattakaan!

  • Vastaa Suunnaton marraskuu 13, 2017 at 20:36

   No sepä, maat ja saatikaan eri matkakohteet eivät kyllä pääse loppumaan kesken. Ennemminkin päinvastoin – miten ihmeessä kaiken ehtii näkemään?

 • Vastaa Anna-Katri / Adalmina's Adventures marraskuu 11, 2017 at 08:48

  Ai niin, ja Afrikan safariin liittyen suosittelen ehdottomasti Etelä-Afrikkaa ja Namibiaa – ihan mielettömän upeita ja monipuolisia matkakohteita. Ja jos aikaa on, voi omatoimisafariin yhdistää myös Botswanan. Blogistani löytyy enemmän fiilistelypostauksia näistä.
  http://adalminasadventures.com/category/afrikka/etela-afrikka-afrikka/
  http://adalminasadventures.com/category/afrikka/namibia/
  http://adalminasadventures.com/category/afrikka/botswana/

  • Vastaa Suunnaton marraskuu 13, 2017 at 20:36

   Kiitos linkeistä! Joitain näistä olenkin jo lueskellut läpi.

 • Vastaa Johanna / Fin Nomads marraskuu 12, 2017 at 01:12

  Paljon on samanlaisia matkahaaveita tälläkin suunnalla! 🙂 Erityisesti Mongolia, Myanmar ja Keski-Aasia kutkuttelee tällä hetkellä kovasti. Tuntuu vain, että milloin sitä ehtii kaiken toteuttaa, kun pitäisi olla tyyliin samaan aikaan viidessä eri paikassa 😀 mutta pala kerrallaan täytyy toteuttaa unelmia, mikäs sen ihanampaa.

  • Vastaa Suunnaton marraskuu 13, 2017 at 20:37

   Näinpä! Laskeskelin joskus huvikseni, miten monessa maassa pitäisi vuodessa käydä, jos haluaisi kaikki nähdä. Alkoi melkein ahdistaa koko ajatus, kun tuntuu ihmisikä loppuvan kesken 🙂

 • Vastaa Paula - Viinilaakson viemää marraskuu 12, 2017 at 07:03

  Aikalailla samoja paikkoja löytyy myös omalta listaltani… jos minulla sellainen on jossakin tuolla pään sopukoissa. Ehdottomasti täytyy suositella noita Utahin kansallispuistoja ja Antelope Canyonia ym. Samoin kuin tätä meidän “kotipuistoa” Yosemitea. Itse ihan erityisesti olen ihastunut Utahin luontoon koska se on niin erilaista mitä olen koskaan nähnyt. Jotkut paikat on käyty jo ennen blogin olemassa oloa mutta tällaisia tekstejä löytyy.
  http://www.paulagaston.com/viinilaaksonviemaa/tuli-uhkaa-kalifornian-tunnetuinta-kansallispuistoa-yosemite-national-park
  http://www.paulagaston.com/viinilaaksonviemaa/matkablogi/bryce-canyonin-kansallispuisto-utah
  http://www.paulagaston.com/viinilaaksonviemaa/dinosaurustenjalanjaljilla

  • Vastaa Suunnaton marraskuu 13, 2017 at 20:40

   Kiitos Paula, täytyykin käydä katsastamassa nuo jutut läpi!
   Kiva kuulla Antelope Canyonista suosituksia. Se näyttää upealta, mutta turistien määrä vähän kauhistuttaa. Utahin ym. kansallispuistot vaikuttavat kyllä niin mahtavilta!

  Vastaa

  Follow this blog

  Get a weekly email of all new posts.