Pallontallaajat.net
Valikko
Israel

Eilat – yllättävän hyvä lepotauko turistihelvetissä

syyskuu 11, 2017
Eilat kokemuksia, Eilat lentokenttä

Blogi on muuttanut!

Klikkaa uuteen osoitteeseen: https://suunnaton.com/

 

tai jatka suoraan tähän postaukseen:

Eilat – yllättävän hyvä lepotauko turistihelvetissä

 


 

Saatat myös pitää näistä

34 Kommenttia

 • Vastaa Stacy syyskuu 17, 2017 at 10:43

  Eilat on eeppinen lintumatkakohde, joka on minulta jäänyt näkemättä vielä, mutta jonne tekee mieli mennä. Aasia ei ole kutsunut minua, mutta ne linnut kylläkin. Eilatin lähellä kulkee länsipalearktisen luonnonmaantieteellisen alueen raja, mistä johtuu, että siellä tapaa melko eksoottisia, eteläisiä lintulajeja. Samalla sitä kautta muuttaa hyvin eksoottisia petolintuja. Linturetket suuntautuvat kibbutseille, aavikolle ja kaatopaikalle.

  • Vastaa Suunnaton syyskuu 17, 2017 at 19:08

   Enpä tiennytkään tuota! Tosin nyt kun mainitsit linnut, niin olenkin ennen matkaa tainnut lukea jotakin matka-/lintubongausblogia, jossa matka suuntautui Israeliin ja kaiketi vielä Eilatiin. Nyt ymmärrän hyvin senkin lintubongausmatkan tarkoituksen.

 • Vastaa Anna Koskela syyskuu 17, 2017 at 11:48

  “Varmasti suurin syy siihen oli Jordaniassa noudatettava pukukoodi”.
  Olen lukenut näitä Jordanian postauksiasi ja niissä kerrotaan aina samaa, eli nilkat ja olkapäät tai vähintään kyynerpäät ja polvet piiloon. Pakko nyt tähän sanoa, että pukeutumisen suhteen ei Jordaniassa oikeastaan muuta huomioitavaa ole, kuin iltojen viileys talvikuukausina ja pään kuumentava aurinko, joka vaatii matkalle mukaan jonkinlaisen päähineen. Viileyden takia talvikuukausina ei paksu fleece tai ohut toppatakki ole mitenkään liioittelua. Oletan, että jokainen naislukija tietää, etteivät narutoppi ja minishortisit ole se oikea asu MISSÄÄN arabivaltiossa. Tasapuolisuuden vuoksi onneksi myös miehen odotetaan jättävän ne verkkopaidat ja lyhyet shortsit kotiin.

  ” Kauppakeskuksessa Israelin todellisuus iski taas vasten kasvoja. Sisään pääsi vain turvatarkastuksen kautta ja käytävillä partioi siviilipukuisia vartioita asevyöt lantiolla keikkuen.” Niin miksihän näin on ja pitääkö tästä huolestua? Ei pidä, sillä israelilaiset tietävät mitä tekevät, toisin kuin jakartalainen tai manilalainen kouluttamaton rynkky kädessä partioiva virkaveli.

  Rynnäkkökiväärien, valvontapisteiden, läpivalaisupisteiden sekä sotilaiden ja poliisien näkeminen voi tuntua ensin vähän villiltä. Joukkojenhallinta on läsnä kaikkialla. Turisti ei välttämättä kiinnitä edes huomiota valvontakameroihin, avattaviin paniikkipoistumisteihin, nopeasti kasattaviin sulkuihin jne. mutta on selvää, että Israelissa on varauduttu liki kaikkeen mahdolliseen. Ja tämä on turistinkin kannalta hyvä asia.

  • Vastaa Suunnaton syyskuu 17, 2017 at 20:54

   Nimenomaan. Jordaniassa on hyvä noudattaa tiettyä pukukoodia, joka on hyvin samankaltainen myös monissa muissa arabimaissa. Sen sijaan Israelissa pukeutuminen on paljon vapaampaa, minkä vuoksi Israeliin siirtyminen olikin jollain tavalla helpottavaa.
   En nyt ihan ymmärtänyt, oletko näistä esittämistäsi lainauksista jotenkin eri mieltä. En kai ole sanonutkaan, että Israelin turvallisuustoimenpiteistä pitäisi huolestua? Kerroin, että Israelissa tilanne on tuollainen kaikkine vartijoineen ja turvatarkastuksineen, ja se eroaa hyvin paljon jordanialaisesta.

 • Vastaa Terhi/Fammo matkalla syyskuu 17, 2017 at 17:14

  En ole käynyt Eilatissa, kiylläkin Aqabassa ja Tel Avivissa. Jotenkin aavistelinkin, että ero Eilatin ja Aqaban kesken olisi suurinpiirtein tuollainen, länsimaisuus on korostuneena esillä.

  • Vastaa Suunnaton syyskuu 17, 2017 at 20:56

   Eilat ja Aqaba ovat tosiaan hauska pari vertailla keskenään. Sijainnit ovat kutakuinkin samankaltaiset, mutta kulttuuri ja kaupunkiympäristö todella erilaisia.

 • Vastaa Sandra syyskuu 17, 2017 at 17:56

  Joskus tuollainen lepo voi olla todella tervetullutta. Ei aina jaksa, jos matkalla on liian “hankalaa” ja paikallisten seassa selviytymistä, vaan joskus voi olla kiva päästä paikkaan, jossa kaikki on helppoa ja mietitty valmiiksi. Muistan itsekin, miten joku Gran Kanarian reissu tuli yksi loppusyksy niin kovaan tarpeeseen ja kaipasi vain lepoa, aurinkoa ja helppoutta.

  Tekstistä päätellen teillä oli ihan mukavaa turistirysässäkin, joten hyvä homma! Tuo aavikkoretki olisi minua kiinnostanut 🙂

  • Vastaa Suunnaton syyskuu 17, 2017 at 21:00

   Juuri näin, Sandra. Nautin valtavasti erilaisissa kulttuureissa matkustamisesta, mutta välillä on ihana päästä hetkeksi lepäämään tutumpiin ympyröihin. Siihen tuo Eilat sopi mainiosti.

 • Vastaa Emma / Mutkia Matkassa syyskuu 18, 2017 at 08:58

  Eilat ja Aqaba ovat todellakin hauska naapurikaksikko vertailtavaksi niinkuin yllä kommentoit! Me oltiin tosiaan joskus vuosia sitten viikon aurinkolomalla Eilatissa ja kun ei sen isompia odotuksia lomalle asetettukaan, niin ihan mukavasti viikon sai kulumaan snorklatessa ja hyvää ruokaa syödessä. Viikkoa pidempään ei olisi kyllä ehkä jaksanut olla. Kiva kuulla jatkossa miten koitte Tel Avivin!

  • Vastaa Suunnaton syyskuu 19, 2017 at 18:51

   Snorklailu ja syöminen kuulostaa kyllä mainiolta tavalta viettää leppoisaa lomaviikkoa 🙂 Kelpaisi tähän pimenevään syksyyn!

 • Vastaa Virpi /Täynnä tie on tarinoita syyskuu 18, 2017 at 08:59

  Eilat kiinnostaa minua matkakohteena. En itse asiassa ole osannut ajatella sitä edes turistirysänä, vaikka onhan sinne matkustettu hyvin kauan. Mukava lukea mietteitä sieltä.

  • Vastaa Suunnaton syyskuu 19, 2017 at 18:55

   Kiva kuulla! Minä muistan Eilatin lähinnä 90- ja 2000-luvun matkanjärjestäjien esitteistä. Sieltä tuo turistirysä-mielikuvakin on mieleeni varmasti alunperin tullut.

 • Vastaa sari/ matkalla lähelle tai kauas syyskuu 18, 2017 at 20:11

  Kaavailen matkaa Jordaniaan. Hyvä tietää näistä pukukoodeista. Samaa pukukoodiasiaa pohdimme nyt kun edessä on Marokon matka. Samaa muslimimaata kun on. No lämmintä joudumme ottamaan tällä reissulla muutoinkin, koska yövymme Sahara autiomaassa. Pitäisköhän Aqaban reissulla pistäytyä Eilatissakin?

  • Vastaa Suunnaton syyskuu 19, 2017 at 19:01

   Jordania ja Marokko vaikuttavat tällä kokemuksellani kovin samantyyppisiltä mitä tulee pukukoodiin.
   Eilat voisi olla kivaa vaihtelua Aqaban lomaan. Kannattaa varmistaa rajamuodollisuudet ja että Jordanian viisumi mahdollistaa vierailun Eilatissa (tai siis paluun sieltä). Ainakin viime vuonna Wadi Araban (eli Eilatin ja Jordanian väliseltä) raja-asemalta sai Jordanian viisumin vain ryhmille ja ehkä myös lyhyttä visiittiä varten. Viikon oleskelua varten piti Jordaniaan saapua pohjoisemmilta raja-asemilta (tuosta lisää tässä blogitekstissä). Mutta ehkä tuo ei tuota ongelmia, jos saatte viisumin jo lentäessänne Aqabaan..?

 • Vastaa Janni / Lentopelko syyskuu 18, 2017 at 21:49

  Siis en kestä miten kätevä on lentokenttä keskellä kaupunkia, jotenkin ihan huvittavaa. 😀 Kyllä helpottuisi matka kummasti, kun ei tarvis miettiä millä lentokentältä jatkaa eteenpäin. Muakin jotenkin ahdistaa ajatus tollasista pukukoodeista. Suomessa on niin tottunut siihen, että voi pukeutua ihan miten haluaa. Tollanen rajoittaminen voi varmaan tuntua tosi rasittavalta pidemmän päälle. Tietysti se kuuluu siihen kulttuuriin ja on täysin normaalia tuolla päin maailmaa, mutta suomalaiselle se ei kuitenkaan normaalia ole. 🙂

  • Vastaa Suunnaton syyskuu 19, 2017 at 19:04

   Joo, tuo Eilatin lentokenttä vaikutti tosi näppärältä! Ja oli aika hauska, miten se jakoi kaupungin turistisempaan ja tavanomaisempaan osaan.
   Jordaniassa pukeutuminen tuntui juuri tuolta kuin kirjoititkin. Ihan ymmärrettävää ja muutenkin ok pukeutua kulttuurin mukaan, mutta pidemmän päälle raskasta, vaikka Jordanian pukeutumiskoodi onkin muslimimaaksi melko salliva.

 • Vastaa Terhi | VAGABONDA syyskuu 19, 2017 at 14:11

  Mielenkiintoista lukea Eilatista, sillä oppaana ollessani halusin sinne kovasti töihin. En päässyt, vaan piru vie “jouduin” Dominikaaniseen tasavaltaan 😀 Ennen sinne menoa kävin kuitenkin lomalla Tel Avivissa, sillä Israel kiinnosti kovasti. Ja kiinnostaa edelleenkin, ja voisin hyvin mennä Tel Aviviin uudestaan, ja kenties käydä Eilatissakin katsomassa mistä jäin paitsi 🙂

  • Vastaa Suunnaton syyskuu 19, 2017 at 19:06

   Ai sä olet toiminut matkaoppaana! Aikamoista “joutua” Dominikaanisiin 🙂
   Tel Avivin ja Eilatin yhdistäminen on melko simppeliä, jos jaksaa istua muutaman tunnin bussissa. Toivottavasti pääset vielä Eilatiin ja takaisin Israeliin!

 • Vastaa Sandra / Terveiset päiväntasaajalta syyskuu 20, 2017 at 20:22

  Oon käynyt Eilatissa -99 perhematkalla ja muistot sieltä ovat tietenkin ihanat! 🙂 Ensimmäisiä lomia kun ne minulle on ollut niin että niistä jotain muistan 🙂 Onhan se kiva välillä tosiaan huomata, että vaikkei niin turistirysistä pidäkään, niin voi niistä vielä nauttia 😀

  • Vastaa Suunnaton syyskuu 20, 2017 at 20:43

   Lapsuuden matkamuistot on mainioita 🙂
   Välillä on tosiaan ihan hyvä mennä mukavuusalueensa ulkopuolelle tässäkin suunnassa. Siinä saattaa vaikka yllättyä positiivisesti, niinkuin nyt kävi.

 • Vastaa Mia / Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog syyskuu 20, 2017 at 21:02

  Joskus näille helpommille hengähdystauoille on todellakin tilausta ja on ihana ottaa hetki ihan rennosti. ennen uusia seikkailullisempia hetkiä ja retkiä Onpä kätevää, että lentokentältä kävelee vartissa hotellille, se on harvinaista herkkua!

  • Vastaa Suunnaton syyskuu 21, 2017 at 06:19

   No näinpä. Hyvin tiivistetty Mia!

 • Vastaa Pirkko / Meriharakka syyskuu 21, 2017 at 01:59

  Me olemme itseasiassa käyneet Eilatissa kahdesti, mutta molemmat kerrat jo tosi kauan sitten. Teimme retkiä mm. Kuolleelle merelle ja jooa Jerusalemiin, vaikka se päiväkohteeksi raskas olikin. Muistan noilta reissuilta miten sotilaat aseineen rannalla kyllä vähän hätkähdyttivät, etenkin toisella reissulla kun seurueessamme oli pieniä lapsia. Mutta ihan ok kohde, monipuolinen.

  • Vastaa Suunnaton syyskuu 21, 2017 at 06:19

   Ohhoh, Jerusalem on tosiaan ollut aikamoinen päiväkohde. Sen verran pitkä matka sinne Eilatista on, vaikkei Israel erityisen suuri maa olekaan.

 • Vastaa Emilia/Matkan varrella syyskuu 22, 2017 at 11:17

  Olen kuullut parilta kaverilta suosituksia Eilatiin, olivat tykänneet kovasti. Noille seuduille suunnatessa tekisin samanlaisen monen stopin reissun kuin te, tuntuisi tuhlaukselta olla yhdessä (turisti)kohteessa koko aika. Tuntuu muuten käsittämättömältä, että lentokenttä sijaitsee keskellä kaupunkia ja sinne voi kävellä hotellilta! 😀

  • Vastaa Suunnaton marraskuu 13, 2017 at 20:44

   Se lentokenttä oli kyllä hauska detalji! Kiertomatka tuolla oli kyllä tosi hyvä ratkaisu. Vaikka mekin ehdittiin monessa paikassa ehdittiin käydä, tuntui että edelleenkin jäi paikkoja näkemättä.

 • Vastaa Merja / Merjan matkassa syyskuu 22, 2017 at 22:10

  Israel kiinnostaa kovasti ja lähinnä haluaisin Tel Aviviin. Kiva kuulla sun kokemuksia sieltä. En tiennytkään, että Eilat on länsimaalaisempi kuin Aqaba. Pukeutumissäännöt kieltämättä ahdistavat, kun ei voi pukeutua niinkuin haluaisi. Ei sillä, että mikroshortseissa pyörisin muutenkaan..

  • Vastaa Suunnaton marraskuu 13, 2017 at 20:45

   Se noissa pukeutumissäännöissä onkin vaikeinta sulattaa, että kun itse pukeutuu mielestään varsin hillitysti, voi se muiden mielestä olla ihan liian paljastavaa.

 • Vastaa Johanna / Fin Nomads syyskuu 23, 2017 at 06:29

  Joskus tuollainen pieni pyrähdys turistimestassa voi toimia ihan tervetulleena breikkinä reissun päällä. Enemmän turisteja tarkoittaa yleensä myös helppoutta ja enemmän valikoimaa kaiken suhteen 🙂 Me ei olla käyty ikinä Israelissa, mutta se vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta maalta. Aika erikoinen tuollainen turvatarkastus ostarilla, mutta toisaalta siellä voi sitten varmaankin olla turvallisin mielin, kun vartiointi toimii.

  • Vastaa Suunnaton marraskuu 13, 2017 at 20:47

   Hyvin kiteytetty! Seikkailullisemman loman keskellä on ihan rentouttavaa päästä hetkeksi helppoon ympäristöön. Sama meillä kävi aikoinaan Albaniassa, kun ihastuttiin Makedonian puolella olevaan Ohridin rantakohteeseen. Albania oli ihana, mutta Ohrid ihana breikki kaiken sen ..Albanian.. keskellä. Lisäksi oltiin siellä vielä lokakuussa, eli saatiin turistikohteessakin olla aika rauhassa.

 • Vastaa Paula - Viinilaakson viemää syyskuu 23, 2017 at 20:07

  Meidän hotelli oli ihan rannan tuntumassa ja oltiin ehkä muutenkin sellaiseen vuoden aikaan, ettei ollut pahin turistiryysis. Tästä on tosin aika kauan jo aikaakin. Meidän mielestä Eilat oli ihan kiva paikka jos ei etsi mitään kummempia elämyksiä. Sopii sellaiseen rentoiluun. Meikäläiselle tosin ehkä yksi kerta riitti ja kaipasimme enemmän menoa joten teimme sitten aika monta retkeä (Jerusalemiin ja Jordaniaan).

  Ne turvatarkastukset oli kyllä alkuun aika hämmentäviä mutta turvallisuus ensin. Lentokentällä jouduttiin ihan erikoistarkastukseen mikä tuntui enemmän show:lta kuin oikealta turvatarkastukselta. Kastottiin jopa valokuvatkin kamerasta… mutta päästiin lopulta jatkamaan!

  • Vastaa Suunnaton marraskuu 13, 2017 at 20:48

   Eilat on kyllä suht näppärä, kun sieltä pystyy tekemään hyvin päiväretkiä eri paikkoihin. Ja sekin kaupunki muuttuu todella paljon sen mukaan, minkälainen turistipiikki on käynnissä. Me käytiin siellä toukokussa, ja turisteja oli vielä ihan kohtuullisen pieni määrä.

 • Vastaa Margit huhtikuu 1, 2018 at 21:44

  Eilat on muutenkin rennompi kuin pelkästään pukeutumisen kannalta. Sieltä puuttuu myös Aqaban tyrkyttävä myyntityyli, palvelu on länsimaisen asiallista, mutta ystävällistä. Ja me kyllä todella tykättiin delfiiniriutasta, siellä oli nähty valtavasti vaivaa sen rakentamiseksi eikä delfiineillä ollut mitään ‘ongelmia’ vaan ne saavat kulkea vapaasti sekä riutalla että sen ulkopuolella – ruoka-aika palauttaa ne takaisin helpon murkinan ääreen. Mistähän nuo negatiiset kommentit ovat peräisin? Eilatissa on tarjolla paljonkin lomapuuhaa, ja Negevin autiomaassa on mainioita retkikohteita. Meitä ei liioin haitannut yhtään nuo turvajärjestelyt, eipä niihin juuri kiinnittänyt edes huomiota. En sanoisi sen enempää turrerysäksi kuin Kreikan saaria

  • Vastaa Suunnaton huhtikuu 2, 2018 at 11:06

   Kiva kun kommentoit, Margit! Mukava kuulla mielipiteitäsi Eilatista. Ihan totta, että siellä on Jordaniaan verrattuna länsimaisen hillittyä asiakaspalvelua. Kiva kuulla, että delfiiniriutalla olisi asiat toteutettu hyvin. Muistelen, että olisin lukenut jotakin rajatusta alueesta tai turistien törttöilyistä turistien kustannuksella. Nyt kun etsin pikaisesti tietoa muistini tueksi, en enää törmännyt noihin muutaman vuoden takaisiin tietoihin. Olisikohan mielikuvani liittynyt delfiinien ruokintaan…? Se kun voi vaikuttaa delfiinien luontaiseen käyttäytymiseen ja selviämistaitoihin. Joka tapauksessa paikka näyttää paremmalta kuin monet delfinaariot.
   Negevin autiomaa jäi meiltä näkemättä – siellä olisi ollut mielenkiintoista päästä käymään.

  Vastaa

  Follow this blog

  Get a weekly email of all new posts.