Pallontallaajat.net
Valikko
Jordania

Matkaopas Jordaniaan – vinkit, joilla vältät pahimmat turistimokat

elokuu 28, 2017
Matkaopas Jordaniaan

Blogi on muuttanut!

Klikkaa uuteen osoitteeseen: https://suunnaton.com/

 

tai jatka suoraan tähän postaukseen:

Matkaopas Jordaniaan


 

Saatat myös pitää näistä

20 Kommenttia

 • Vastaa Meri / Syö Matkusta Rakasta elokuu 30, 2017 at 08:23

  Hyviä vinkkejä! Jordania kyllä kiinnostaa matkailumaana, vaikkei taidakaan ihan lähiaikojen suunnitelmiin mulla kuulua. Muslimimaissa on tullut yllättävän vähän matkusteltua, joten kiva tietää käytännön kokemuksen kautta juurikin esimerkiksi pukeutumisvinkkejä. Ja itse huomasin saman naisten kohtelun Intiassa. 🙁

  • Vastaa Suunnaton elokuu 30, 2017 at 18:10

   Kiitos Meri! Kiva kuulla.
   Intiaa mä jotenkin karsastan juuri sen vuoksi, millaisia uutisia sieltä vähän väliä tulee julkisuuteen 🙁

 • Vastaa Reissu-Jani elokuu 30, 2017 at 19:30

  Hyvä kirjoitus. Mielenkiintoinen tuo Israel tilanne, että luokitellaan “sotariskialueeksi”.

  Pukeutumisesta sen verran että hyvin monessa Kaukauksen, Vähä-Aasian tai Keski-Aasian maissa miehillä pitää olla pitkän housut – mm. Georgiassa oli näin , vaikka kyse on kristitystä maasta. Myös Kambodzassa arvostivat minua kun olin pitkissä housuissa Siem Reipissä (Angkor Watissa). Indonesiassa pidin miesten sarongia – ihan vain kunnioittaen maan kulttuuria ja yrittäen “sopeutua paikallisiin”.

  • Vastaa Suunnaton elokuu 30, 2017 at 22:23

   Kiitos Reissu-Jani! Kiva kun täydensit pukeutumisasiaa. Ihan totta, että tämä samantyyppinen pukeutuminen on suotavaa monissa muissakin “vanhoillisissa” tai hyvin uskonnollisissa maissa. Hyvä kun nostit esiin tuon Kaukasuksen ja Keski-Aasian alueen – sinne kun tekisi mieli matkustaa jossain vaiheessa.

 • Vastaa sari/ matkalla lähelle tai kauas syyskuu 3, 2017 at 18:02

  Kiitos vinkeistä. Tästä nimittäin tuli mieleeni Marokko, minne olemme menossa ja jotain säännöksiä pukeutumiseen on kai sielläkin. Jordaniasta haaveilen ja toivottavasti ensi vuonna sinne pääsisinkin. Tähän on siis siinä kohtaa palattava uudelleen.

  • Vastaa Suunnaton syyskuu 3, 2017 at 19:29

   Nuo pukeutumisvinkit tosiaan sopivat hyvin myös Marokkoon! Kävin siellä joitain vuosia sitten ja silloin huomasi, että ainakin niukemmin pukeutuneet länsimaalaiset saivat osakseen vähän turhaa huomiota (tuijottamista ja huutelua).

 • Vastaa Kthetraveller syyskuu 4, 2017 at 13:29

  Huhhuh. Olen käynyt kerran Sharjahissa ja kerran Dubaissa ja täytyypi myöntää, etten tuntenut oloani kovin rentoutuneeksi kummallakaan reissulla ja erityisesti Sharjahin puolella. Vaatetus on ollut aina se pienin ongelma, mutta kovin arka minä olin muutoin paikallisten keskuudessa. Kiitos näistä vinkeistä Jordanian matkaa suunnittelevien puolesta, minä taidan hieman vielä pitäytyä matkustamasta Jordaniaan vaikka kuuleman mukaan mielenkiintoinen paikka onkin.

  • Vastaa Suunnaton syyskuu 4, 2017 at 23:48

   Onpa ikävää, että tuolta suunnalta on huonoja kokemuksia 🙁 Sinänsä en ihmettele, sillä onhan kulttuuri hyvin erilainen kuin Suomessa.

 • Vastaa Terhi/Fammo matkalla syyskuu 4, 2017 at 22:29

  Hyviä vinkkejä! Rupesin ajattelemaan tuota naiselle ei puhuta suoraan asiaa kun en muistanut moista, mutta minähän olinkin siellä itsekseni joten pakkohan miesten oli puhua minulle . Ostin kyllä Jordaniasta sellaisen valkoisen, ohuen huivin, lähinnä koska se oli kätevä etenkin autiomaassa jolloin tuuli lennättää hiekkaa ja kaupungilla käytin puseroa enkä toppia. Hotellin altaalla olivat kyllä turistit bikineissä.

  • Vastaa Suunnaton syyskuu 4, 2017 at 23:50

   Kiitos! Sinun kohdallasi ei tosiaan ole tainnut olla muita vaihtoehtoja 🙂 Tuollaisen miehelle puhumisen kohtasin muuten ensimmäisen kerran Albaniassa joitain vuosia sitten, joten kovinkaan kauas ei tarvitse lähteä. Huvittavinta se on silloin, kun pariskunnasta nainen olisi ainoa, joka puhuu vastapuolen kanssa samaa kieltä.

 • Vastaa Terhi | VAGABONDA syyskuu 5, 2017 at 17:02

  Hyviä vinkkejä ja mielenkiintoista luettavaa! Muutamat opaskavereistani on olleet Jordaniassa töissä, mutta ei ole koskaan tullut puheeksi heidän pukeutumisensa. Oppaan työasu kun on yleensä t-paita ja shortsit, jotka kyllä jättää olkapäät ja polvet paljaiksi. Pitääkin kysäistä asiaa, kun seuraavan kerran näen heitä 🙂

  Ooops, en ollut tajunnutkaan, että Israeliin mennessä olisi hyvä ottaa ekstravakuutus. No, onneksi ei sattunut mitään : D

  • Vastaa Suunnaton joulukuu 16, 2017 at 12:47

   Oi ei, tää kommentti oli jostain syystä mennyt roskapostien joukkoon. Onneksi löytyi nyt!
   Kiitos Terhi! Olisikin kiva kuulla, millainen pukeutumiskoodi matkaoppailla on arabimaissa. En ole itse niihin kiinnittänyt huomiota, kun ollaan lähinnä reissattu omatoimimatkoilla.

 • Vastaa Stacy syyskuu 6, 2017 at 15:13

  En ole käynyt muslimimaassa, joten nuo on ihan hyviä asioita tietää. On kiva, kun puolet väestöstä, eli se kärkkäämpi puoli, jättää tyystin rauhaan. Ehkä tuolla pitää käydä joskus.
  Vakuutuksen kanssa minulla on ollut onnea sen ainoan kerran, kun sitä tarvittiin. En ollut etukäteen selvittänyt sen kattavuutta.

  • Vastaa Suunnaton syyskuu 7, 2017 at 08:26

   Hyvä, että vakuutukset on sulla toimineet silloin kun on tarvittu! Vakuutusten selvittely ja vertailu osaa välillä olla vähän haastavaa ja pitkästyttävää, kun pitäisi jaksaa lukea pienellä prätättyjä tekstejä.

 • Vastaa Tiia(ntai) syyskuu 8, 2017 at 18:44

  Hyvät vinkit tosiaan moneenkin maahan! Mullekin muslimimaat ovat vielä kartoittamatonta aluetta, enkä oikeastaan vielä koskaan ole joutunut pohtimaan reissuilla pukeutumisasioita – paitsi kymmenen vuotta sitten Barcelonassa, kun emme kaverin kanssa päässeetkään katedraaliin olkapäät paljaina. Etiketistä kannattaakin selvästi ottaa etukäteen selvää.

  Meikäläisestä näkökulmasta tuntuu kyllä hassulta tuo miehen välityksellä kommunikoiminen. Vaikka toisaalta – taitaa tuohon ilmiöön välillä törmätä myös kotimaan auto- ja kodinkoneliikkeissä… 🙂

  • Vastaa Suunnaton syyskuu 8, 2017 at 19:15

   Haha, loistava vertaus tuo autokauppa! Näinhän se just on. Eli turha meidän on loputtomiin kauhistella muiden maiden tapaa, kun omastakin kulttuurista löytyy tuollaisia syvään juurtuneita mielikuvia.

   Länsimaissakin on tosiaan noita pukeutumiskoodeja etenkin uskonnollisissa kohteissa. Huivi tai pari on pelastanut monelta hukkareissulta, kun niillä on saanut väliaikisesti olkapäät ja polvet piiloon.

 • Vastaa Merja / Merjan matkassa syyskuu 9, 2017 at 14:24

  Hyvä kooste! Edellisenä vuonna kävin Dubaissa ja sinne lähtiessä piti miettiä pukeutumisasioita, joten Jordania meni samoilla “ohjeilla”. Pitkä maksimekko toimi hyvin, kun piti olla peittävää mutta helteen vuoksi ei mitään paksua. Myönnän, että toppeja tuli myös pidettyä. Huivi kulki mukana tiukkojen tilanteiden varalle, Ensimmäisenä iltana miesten huutelut eivät tuntuneet kivoilta, mutta seuraavana päivänä ne lähinnä huvittivat. Olin matkalla tyttäreni kanssa niin miesparat joutuivat puhumaan suoraan meille 🙂

  • Vastaa Suunnaton syyskuu 10, 2017 at 11:12

   Maksimekot ja huivit ovat ihan huippuja tuollaisissa paikoissa! Tosin pienetkin halkiot saattavat aiheuttaa hankaluuksia, kuten minulla Jerusalemissa Kalliovuorella.
   Huutelut ovat kyllä ärsyttäviä, etenkin pimeällä tai sellaisissa paikoissa, joissa ei paljon muita ihmisiä liiku. Tosin kuten sanoit, jossain vaiheessa niihin alkaa suhtautua huvittuneisuudella, tai jopa jollain tapaa säälillä. Sun Jordanian juttujasi oli mielenkiintoista lukea – selvästi miehen kanssa matkustaessaan on saanut osakseen aika erilaista kohtelua kuin naisporukalla matkustaessa.

 • Vastaa Hanneli/duunireissaaja syyskuu 10, 2017 at 09:52

  Mä olen pitkään haaveillut Jordaniasta. Viime vuonna Qatarissa työreissulla käynti antoi aika hyvät eväät Lähi-idässä toimimiselle, sen verran erikoista oli tehdä messuhommia siellä.

  • Vastaa Suunnaton syyskuu 10, 2017 at 10:44

   Qatar on varmasti ollut mielenkiintoinen kokemus! Sieltä saa varmasti hyvät eväät muuallekin Lähi-itään.
   Mahtavaa, että Jordania kiinnostaa. Se on hieno paikka, ja länsimaalaiselle aika helppo tapa tutustua Lähi-itään.

  Vastaa

  Follow this blog

  Get a weekly email of all new posts.