Pallontallaajat.net
Valikko
Suomi

Kolme vinkkiä asuntomessuille

elokuu 1, 2017
Asuntomessut, Mikkelin asuntomessut, makuuhuone, koristetyyny, kasvi, ruukkukasvi, kattolamppu, valaisin, lamppu, harmaa seinä, marmoriseinä

Voisitko kuvitella käyväsi yli 30 asuntonäytössä yhden päivän aikana? Asuntomessut ovat valtava tapahtuma ja messukohteiden läpikäyminen ei ole mikään läpihuutojuttu. Kun messuille on kerran tultu, haluaa siellä nähdä kaiken mahdollisen – eikö? Tässä kolmen vinkin nyrkkisääntö, joiden avulla asuntomessujen kohteet saa kunnialla katsastettua ja messuista saa kaiken irti.

1. Lunasta messuluettelo

Asuntomessukävijän paras ystävä on messuluettelo. Se kannattaa ehdottomasti hankkia. Jos luetteloa ei ole valmiiksi takataskussa, voi sen ostaa heti asuntomessujen sisäänkäynnin jälkeen sijaitsevasta teltasta. Miksi messuluettelo kannattaa hankkia? Sen sivuilla on esitelty jokainen asuntomessujen kohde sekä kuvien että tekstin avulla. Luettelosta löytyvät faktatiedot, kuten asunnon pinta-ala ja huonejärjestys. Luettelon avulla on helppo selvittää, mitkä asunnot voisivat olla kiinnostavia juuri sinun mielestäsi. Lisäksi jonotusaika suosituimpiin messukohteisiin menee rattoisasti lehtiä selatessa.

Messuluetteloja on kahta erilaista: Dekon ja TM:n. Dekon luettelo keskittyy enemmän sisustusratkaisuihin, kun taas TM:n luettelossa pureudutaan rakenteiden sisään. Messukohteiden ja niiden pihojen esittelyiden lisäksi molemmista lehdistä löytyy myös perinteinen aikakausilehtiosio. Valitse messuluetteloista mieluinen, tai osta vaikka molemmat.

Mikkelin asuntomessut, messuluettelot, Deko, TM, Rakennusmaailma, aikakausilehti

2. Varaa riittävästi aikaa

Pari tuntia ei riitä asuntomessujen läpikahlaamiseen ensinkään. Kaikkien messukohteiden kiertämiseen saa varata aikaa vähintään 4-5 tuntia, mielummin enemmänkin, jolloin jää aikaa ruokailulle ja standeihin tutustumiselle. Ruuhkasta riippuen jonotukseen kannattaa varautua. Messukohteiden edustalla kiemurteleva jono saattaa jatkua myös talon sisällä, jolloin huoneisiin kurkitaan tasan samaa tahtia muidenkin katsojien kanssa.

Jos aikaa on rajallisesti, selvitä kiinnostavimmat kohteet etukäteen. Jälkikäteen voi harmittaa, kun suosituimman (ja ei-niin-kiinnostavan) kohteen katsomiseen on mennyt se aika, jona olisit käynyt katsomassa kolme muuta messukohdetta. Messuluettelot ja asuntomessuista kertovat blogit ovat mainio keino selvittää itseään kiinnostavia kohteita.

Asuntomessut, Mikkelin asuntomessut, Wave, messukohde

Kuva: Antero Tenhunen, Asuntomessut

3. Kierrä kierros vastasuuntaan

Oman kokemukseni mukaan alkupään kohteissa riittää katsojia, kun taas häntäpään kohteisiin saa tututua melkolailla rauhassa. Kannattaa siis lähteä kiertämään messukohteita suurimmasta numerosta kohti pienintä, jolloin saat alussa katsottua messukohteita sujuvalla tahdilla. Lopuksi voit paremmin arvioida, onko sinulla aikaa ja tarmoa jonottaa kaikkein suosituimpiin kohteisiin.

Olohuone, Asuntomessut, Mikkelin asuntomessut, messukohde

Kuva: Antero Tenhunen, Asuntomessut

Katso myös viisi syytä vierailla Mikkelin asuntomessuilla.

Millaisia vinkkejä sinulla on tarjota asuntomessuilla kävijöille?

 

*Mikkelin asuntomessuilla vierailtu Asuntomessujen myöntämällä pressikortilla.


Seuraathan Suunnaton-blogia myös sosiaalisessa mediassa:

Facebook: @suunnaton
Instagram: @suunnaton
Twitter: @Suunnaton_blogi

Suunnaton löytyy myös blogipalveluista
Blogit.fi ja Bloglovin’

Saatat myös pitää näistä

16 Kommenttia

 • Vastaa Riikka elokuu 6, 2017 at 14:38

  Hyvät vinkit, kun olin pienempi käytii joka vuosi asuntomessuilla. Nyt ei olla moneen vuoteen käyty, olisihan se pitkästä aikaa kiva mennä käymään. Ja ihania kuvia julkaisit. 🙂

  • Vastaa Suunnaton elokuu 6, 2017 at 14:51

   Kiitos! Sullahan on ehtinyt kertyä kattava kokemus aiemmista messuista.

 • Vastaa Sateenmuru elokuu 6, 2017 at 19:29

  Hehe, muistan yhdet asuntomessut noin 25 vuoden takaa, pitäisi ehkä käydä verestämässä muistoja… Jos aika antaisi periksi, olisi hienoa käydä kurkkaamassa Mikkelin asuntoja, kuvista päätellen aika tyylikkäitä!

  • Vastaa Suunnaton elokuu 6, 2017 at 22:32

   Tyylikäs on juuri oikea sana kuvaamaan tämänvuotisia sisustuksia!

 • Vastaa Jenni elokuu 6, 2017 at 20:40

  Mulla on kanssa edellisistä asuntomessuista jo useampi kymmenen vuotta aikaa XD Joskus lapsena käynyt muistaakseni Varkaudessa, jossa mummini asuu. Olisi kyllä tosi kiva joku vuosi taas päästä, olisin varmaan ihan pyörällä päästä kaikista uusista sisustusratkaisuista

  • Vastaa Suunnaton elokuu 6, 2017 at 22:33

   Hauska kuulla, miten monella on lapsuusmuistoja messuilta. Messuilta kyllä löytyy kaikenlaista jännää.

 • Vastaa Anna Koskela elokuu 8, 2017 at 08:25

  Ei ole vinkkejä tarjota kävijöille, mutta uusille asuntomessurakentajille olisi. Olen ollut asiasta ihan hiljaa ja taidan olla edelleenkin, mutta saattoi olla, että joskus vuonna miekka ja kirves tuli rakennettua yksi asuntomessutalo yhteen kaupunkiin : D

  • Vastaa Suunnaton elokuu 8, 2017 at 18:38

   Oho! Sunhan pitäisi sitten tehdä kohupostaus “Tätä et tiennyt kulissien takaa” tai “Tältä tuntuu, kun kymmenettuhannet ihmiset ovat arvostelleet kotiasi” 😀

 • Vastaa Terhi/Fammo matkalla elokuu 8, 2017 at 15:45

  Hyviä vinkkejä. Minun vinkkini on: mene aikaisin. Koska menin heti kun paikka avattiin niin sain kiertää rauhassa ennenkuin ylipitkät jonot olivat muodostuneet. Katsottavaa olisi ollut vaikka kolmeksi päiväksi.

  • Vastaa Suunnaton elokuu 8, 2017 at 18:36

   Tuo on varmasti totta! Kovin moni tuskin on paikalla heti porttien auetessa.

 • Vastaa Sandra / Terveiset päiväntasaajalta elokuu 9, 2017 at 08:51

  Mikkeliläisenä täytyy myöntää, että en oo käynyt asuntomessuilla vieläkään 😀 Joko sää, työt tai tiedossa olevat ruuhkat on saanut mut skippaamaan ne kokonaan 😀 Ja oon kyllä nyt muutenkin tullut siihen tulokseen, että miksi edes maksaisin siitä, että nään rikkaiden ihmisten taloja joihin minulla ei ikinä ole varmaan varaa 😀

  • Vastaa Suunnaton elokuu 9, 2017 at 09:10

   Haha, asut selvästi liian lähellä 🙂 Messuilla oli muuten yllättävän paljon pieniäkin taloja ja sellaisia, joihin voisi kuvitella itsekin muuttavansa.

 • Vastaa Merja / Merjan matkassa elokuu 12, 2017 at 13:52

  Lappeenrannan asuntomessuilla tuli käytyä joskus n. 20 vuotta sitten. Suunnittelimme omakotitalon rakentamista ja siihen haimme vinkkejä. Mieletön ryysis siellä oli ja rattaiden kanssa hankala liikkua. Teimme lopulta niin, että toinen jäi kasten kanssa pihalle toisen juostessa talo läpi. Heinolan asuntomessualueella on tullut vain ulkoapäin pällisteltyä taloja, koska messut olivat jo ohi siellä käydessä. Mikkeli on sinänsä tuttu kaupunki, kun olen kotoisin siitä lähistöltä, mutta jäi messut tänä(kin) vuonna väliin.

  • Vastaa Suunnaton elokuu 12, 2017 at 17:35

   Lasten kanssa voi tosiaan olla vähän hankala liikkua täysissä messutaloissa. Etenkin pitkä messupäivä voi pidemmän päälle olla aika rankka.

 • Vastaa Jane / Lomaunelmia ja unelmalomia elokuu 12, 2017 at 22:43

  Muutamilla asuntomessuilla ja etenkin mökkimessuilla on tullut käytyä vuosien mittaan. Vaan käytiinpä tällä viikolla Valkeakoskella talonäyttelyssä ja ne oli tosi kivat! 16 kohdetta, vain yksi talo yli 100 m2, hinnat muuttovalmiina 200.000 euron molemmin puolin ja tontitkin omat. Mitä kuulin muidenkin vierailijoiden kommentteja kohteissa sekä paluubussissa, nämä ovat sellaisia “tavallisten palkansaajien” kohteita ja vaihtoehtoja esim kaksioon Tampereella. Näitä lisää!

  • Vastaa Suunnaton elokuu 12, 2017 at 23:18

   Oho, siellä on ollut varsin kompakteja koteja näytillä. Kiva, että eri tapahtumissa valinnanvaraa löytyy jokaiseen makuun ja erikokoisille perheille!

  Vastaa

  Follow this blog

  Get a weekly email of all new posts.