Pallontallaajat.net
Valikko
Suomi

Viisi syytä vierailla Mikkelin asuntomessuilla

heinäkuu 27, 2017
Sisustus, olohuone, sohva, sohvapöytä, Asuntomessut, asuntomessut 2017, miksi vierailla asuntomessuilla, miksi mennä asuntomessuille, mitä asuntomessuilla on, Asuntomessut Mikkelissä, Asuntomessut

Suomen suvi on täynnä erilaisia tapahtumia. On festareita, kaiken maailman villasukanheiton mm-kilpailuja – ja on asuntomessut. Olen jo vuosikaudet suunnitellut käyväni asuntomessuilla, mutta aina se on viime hetkellä kaatunut johonkin. Tänä vuonna päätin, että on vihdoinkin ottaa härkää sarvista, joten suuntasin auton keulan kohti Mikkelin asuntomessuja.

Näiden väliin jääneiden vuosien aikana olisi ollut erilaisia syitä käydä asuntomessuilla. Jonain vuonna on juuri ostettu uusi asunto, toisena taas suunniteltu uuden hankkimista. Syitä messuvierailuun on monia. Tässä muutama perustelu, miksi juuri tänä vuonna kannattaa lähteä asuntomessuille Mikkeliin.

1. Etsit sisustusideoita

Messuilla on 31 kohdetta. Niistä varmasti jokainen löytää vinkkejä oman asunnon sisustussuunnitteluun. Jos ei muuta, löytyy messuilta varmasti ainakin yksi kiva yöpöytä ja sellainen valaisin, jonka juuri sinä haluat. Messutalojen sisustukset vaihtelevat erikoisesta tavanomaiseen ja mustasta vaaleaan. Vaikken mikään sisustusbloggaaja olekaan, väitän että suurimmassa osassa taloista sisustus noudattelee nykymuotia ja sisustukset ovat enemmän tai vähemmän toistensa kaltaisia. Valkoista maalaisromantiikkaa ei juurikaan kohteista löytynyt, mutta selkeitä linjoja sitäkin enemmän. Musta tuntuu olevan tämän vuoden suosikkiväri.

Asuntomessut, Mikkeli, messut, sisustus, taulu, kartta, maailmankartta, sisustuselementti, taulu

2. Mietit, minkäkokoinen koti teille sopisi

Messuilta löytyy taloja jos jonkinmoisille perheille. Vaikka suurin osa taloista on 4-5 -henkisille lapsiperheille, on messuilla hajontaa aina 56-neliöisestä omakotitalosta 266 neliön kolmikerroksiseen hirsihuvilaan. Jos suunnitteilla on uuden asunnon ostaminen tai rakentaminen, messut on mainio paikka käydä mutustelemassa, minkälainen asunto juuri sinun perheellesi sopisi. Kuinka monta huonetta on riittävästi? Riittääkö kolmioon 70 m2, vai pitäisikö pinta-alaa olla tuplasti enemmän? Entä onko avokeittiö sopiva teille, vai haluatteko saada tiskit paremmin piiloon? Messujen ehkä parasta antia on juuri tilaratkaisujen vertailu.

Asuntomessut, Mikkeli, messut, etuovi, messukohde, kohde

3. Pohdit piharatkaisuja

Nurmikkoa vai kunttaa? Kukkapenkkejä vai puita? Kivituhkaa vai asfalttia? 31 kohteessa riittää piharatkaisujakin ihmeteltäväksi. Mikkelin asuntomessut sijaitsevat järven rannalla luonnon keskellä, joten luonto näkyi myös messukohteissa. Lähes jokaista pihaa peitti kaunis kuntta. Siitä on hyvä käydä poimimassa mustikat ja puolukat pakkaseen. Toinen messujen pääteema tuntui olevan porealtaat. Ulkouima-altaita oli yhden jos toisenkin messukohteen pihassa. Tästä vinkki teille, jotka pohditte oman altaan hankkimista!

Pihatiet ja kulkuväylät oli vaihdellen toteutettu asfaltilla ja laatoituksella. Messuilta löytää erityyppisiä laattamallejakin. Kasvihuoneita ja hyötypuutarhoja oli muutamassa kohteessa. Kannattaa myös vilkaista kohteen nro 7 maksaruohoviherkatto. Näytti aika hauskalta!

Entäpä ne pihaistutukset? Lähes jokaisessa kohteessa istutukset oli toteutettu kivireunuksella kohotettuun penkkiin. Jos suunnittelet sellaista, on Mikkelin asuntomessut oiva kohde hakea vinkkejä! Muuten kukka- ja pensasistutukset loistivat poissaolollaan. Lisäksi kohteet ovat niin uusia, että monet istutuksista eivät olleet vielä täydessä loistossaan. Suuremman pihan jäsentelyyn messuilta ei oikein irtoa ideoita, mutta materiaalivalintoihin messuilta saa lukuisia vinkkejä.

Asuntomessut, Mikkeli, messut, puutarha, kasvi, istutuslaatikko, kiveys, suihkulähde, vesiaihe

Kasvivalintoja pohtivan messukävijän kannattaa vierailla Mikkelin asuntomessujen lisäksi myös Mikkelipuistossa. Puisto sijaitsee lähellä messualuetta ja on siten näppärästi yhdistettävissä samalle reissulle. Mikkelipuistossa on jotakuinkin kymmenkunta mallipuutarhaa, joista löytyy kasveja joka lähtöön. Aloittelevampi multasormi ilahtuu siitä, että suurin osa kasveista on varustettu nimilapuin. Perinteisempi puutarhan ystävä piipahtaa ihailemassa myös naapurissa sijaitsevan Kenkäveron puutarhaa.

Asuntomessut, Mikkeli, messut, Mikkelin puisto, vesiaihe, vesiallas, allas, puisto, mallipuutarha, puutarha

4. Mikkeli on lähellä

Usko tai älä, mutta Mikkeli on lähellä. Mikkelin asuntomessuille ajaa parissa tunnissa niin Kotkasta, Helsingistä, Hämeenlinnasta, Jyväskylästä, Kuopiosta kuin Joensuustakin. Mikkeliin voi tehdä päiväreissun lähes koko Suomesta pohjoisinta osaa lukuunottamatta.

Asuntomessut, Mikkeli, messut, kiveys, piha-alue, leikkipuisto

5. Mikkelin asuntomessut voi yhdistää muuhun kotimaanmatkailuun

Mikset ottaisi messukäyntiä lomamatkan kannalta ja yhdistäisi Mikkelin asuntomessuja esimerkiksi Jyväskylän ralliin, Savonlinnan oopperajuhliin tai Kuopion Rockcock -festareihin. Jos jatkat matkaa Kaakkois-Suomeen, käy tutustumassa Luumäen Salpa-asemaan tai Taavetin linnoitukseen.

Myös Mikkelin seudulla riittää tekemistä useammallekin päivälle. Kuten jokainen suomalainen kaupunki, myös Mikkeli on oiva kesäkaupunki. Piipahda torilla fiilistelemässä kesätunnelmaa ja tee retki järven rantaan. Lapsiperheet viihtyvät lisäksi Visulahdessa. Lisävinkkejä kannattaa käydä katsomassa Täynnä tie on tarinoita -blogista sekä Kohteena maailma -blogista.

Asuntomessut, Mikkeli, messut, sisustus, olohuone, mustavalkoinen, keltainen, sohva, sisustustyyny, lattialamppu, taulu, harmaa sohva

Katso myös kolme vinkkiä asuntomessuille, joiden avulla saat asuntomessupäivästä kaiken irti.

Oletko sinä jo ehtinyt vierailemaan Mikkelin asuntomessuilla? Entä oletko vannoutunut messukävijä ja kahlannut jo useammatkin asuntomessut läpi? Millaisista syistä sinä suuntaat asuntomessuille?

 

*Mikkelin asuntomessuilla vierailtu Asuntomessujen myöntämällä pressikortilla.


Seuraathan Suunnaton-blogia myös sosiaalisessa mediassa:

Facebook: @suunnaton
Instagram: @suunnaton
Twitter: @Suunnaton_blogi
Pinterest: @Suunnaton_blogi

Suunnaton löytyy myös blogipalveluista
Blogit.fi, Blogipolku ja Bloglovin’

Saatat myös pitää näistä

10 Kommenttia

 • Vastaa Heidi/Himomatkaajan turinoita heinäkuu 31, 2017 at 13:31

  Oli aika jolloin lähes 20 vuoden ajan tuli käytyä läpi kaikki asunto- ja loma-asuntomessut. Jossain vaiheessa, kun koti oli valmis, messuilla vierailu loppui. Kivaa se messujen kiertäminen on, mutta nyt on muunlaisten kierrosten vuoro. Ehkä seuraavan kerran kun pistää sisustuksen täysin uusiksi, on lähdettävä asuntomessuille haistelemaan uusia tuulia.

  • Vastaa Suunnaton elokuu 3, 2017 at 15:59

   Huh, sullahan on kattava kokemus messuista! Tuolta saa kyllä ihan kivasti ideoita sisustukseen. Tosin ehkä vähän harmittaa, että sisustukset olivat tavalla tai toisella toistensa kopioita – trendien aallonharjalla kun liikutaan.

 • Vastaa Ne Tammelat elokuu 1, 2017 at 13:48

  Joskus tuli Espoossa vierailtua asuntomessuilla ja on aina mielenkiintoista nähdä, mitä uutta tällä saralla keksitään. Ihan valtavia mullistuksia ei kuitenkaan ole tullut esimerkiksi asuntojen malleihin tai yleisimpiin sisustusmateriaaleihin. Uutta on enemmän varmaan energiatehokkuuden ja muiden älykkäiden ratkaisujen osalta.

  • Vastaa Suunnaton elokuu 3, 2017 at 16:00

   Joo, erilaiset älyjutut tuntuvat nyt olevan muotia. Ja aamiaiskaapit 😉

 • Vastaa Virpi /Täynnä tie on tarinoita elokuu 4, 2017 at 00:29

  Voi asuntomessuilla olisi joskus kiva käydä, mutta itsellä ne ovat – syystä tai toisesta aina jääneet väliin. Vaikka olivat vuosi sitten naapurikaupungissa niin ei tullut käytyä. Kivoja ideoita sieltä kyllä varmasti saa asumiseen ja pihan suunnitteluun.
  Kiitos paljon linkkauksesta!

  • Vastaa Suunnaton elokuu 4, 2017 at 01:24

   Minäkin olen monesti käynyt lähellä, kerran jopa aidan takana 🙂 Onneksi tänä vuonna otin vihdoin itseäni niskasta kiinni ja kävin messuilla.

 • Vastaa Teija / Lähdetään Taas elokuu 4, 2017 at 21:44

  Mieheni ehdotti asuntomessuilla piipahtamista Jyväskylästä käsin, mutta minulle riitti siinä vaiheessa lomaa ajaminen, kun oltiin jo ajettu Helsingistä Poriin, Porista Jyväskylään, Jyväskylästä Turkuun ja takaisin Jyväskylään. Sitten piti vielä ajella takaisin kotiin Helsinkiin. Ilman tuota alla olevaa ajoretkeä Mikkeli olisikin aika lähellä. Sen totesin, kun kävimme alkukesästä Visulahdessa. Mutta enää en jaksanut autossa istumista.
  Asuntomessut olisi tosiaan olleet mielenkiintoiset. En ole koskaan käynyt, enkä nyt sitten tänäkään vuonna käynyt. Ehkä ensi vuonna 😀

  • Vastaa Suunnaton elokuu 4, 2017 at 22:29

   On teilläkin ollut ajamista. Vaikka Mikkeli ei kovin suurta kiertomatkaa olisi aiheuttanut, jossain vaiheessa tulee se seinä vastaan.
   Hauskaa, että löytyy kohtalotovereita melkein-messukävijöistä 🙂 Ehkä ensi vuonna Porissa on teidän vuoro!

 • Vastaa Jane / Lomaunelmia ja unelmalomia elokuu 5, 2017 at 21:49

  Meillä olisi ilmainen majoituskin Mäntyharjulla appiukon mökillä, mutta pahuksen kalliit on nuo asuntomessujen liput, kun kaksi pitää ostaa… Aiempina vuosina ollaan useamman kerran käyty sekä asuntomessuilla että “mökkimessuilla”, useammin kyllä mökkimessuilla kun ne on jotenkin kiinnostavammat. Asuntomessuilla on vielä enemmän modernia tyyliä mikä ei nappaa ja toisaalta mökkimessuilla on osa huviloista ihan kuin taloja, ainakin hulppeampia kuin meidän talo Tänä vuonna tuntuu asuntomessut jäävän väliin.

  • Vastaa Suunnaton elokuu 5, 2017 at 22:01

   Joskus opiskeluaikoina meilläkin jäi asuntomessut väliin ainakin osittain lipun hinnan takia. Ei vaan viitsinyt panostaa niin paljon. Toisaalta, jos messuilla viettää koko päivän, ei 25 euron arvoinen lippu enää tunnu niin pahalta.
   Voin vaan kuvitella, miten hulppeita huviloita mökkimessuilta löytyy!

  Vastaa

  Follow this blog

  Get a weekly email of all new posts.