Pallontallaajat.net
Valikko
Jordania

Näkymä Luvattuun maahan – Mt. Nebo

helmikuu 8, 2017

Kuolleeltamereltä jatkettiin Mount Nebolle. Vuoren nimi ei välttämättä kuulosta lainkaan tutulta, mutta se on yksi Raamatun paikoista. Mount Nebo on paikka, jossa Raamatun mukaan Jumala näytti Moosekselle luvatun maan. Minä tahdoin ehdottomasti nähdä tuon maiseman!

Mount Nebo

Mount Nebo

Mount Nebo

Podin vähän huonoa omaatuntoa, koska väkisinkin mieleen hiipi ajatus: Luvattu maa…tällainen kuiva hiekkaerämaa. Oikeasti?
No onhan Raamatun kirjoittamisesta jo useampi tuhat vuotta, joten varmasti tämäkin maisema on ollut erinäköinen silloin. Kuten jo Kuolleenmeren yhteydessä kerroin, Jordanjoen vettä käytetään nykyisin paljon kasteluun, jota sitä ei enää tahdo riittää joen alajuoksulle saakka. Veikkaisin, että tämä vaikuttaa paljon myös Mt. Nebon maiseman kuivuuteen.

Mount Nebolta on mahdollista nähdä Jerusalemiin ja Syyriaan saakka. Oli aika hurja tunne katsella pohjoiseen ja miettiä, että joku noista kukkuloista on Syyrian puolella. 100 kilometrin päässä on maa, jossa soditaan rankasti. Kyllä sitä ihminen tunsi itsensä pieneksi. Me ollaan täällä ihan rauhassa, kun melkein kivenheiton päässä on helvetti irti.

Hieno paikka, ja ehdottomasti käymisen arvoinen. Vaikka maisemat olivat tuona päivänä aika utuiset, laittoivat ne miettimään suuria asioita.

Mount Nebo

Mount Nebo
Mount Nebo

Mount Nebo

 

Reissun edellinen teksti: Voiko Kuolleessameressä uida?
Reissun seuraava teksti: Madaban historiallinen mosaiikkikartta

Saatat myös pitää näistä

2 Kommenttia

  • Vastaa miija helmikuu 9, 2017 at 08:59

    Kieltämättä omakin ensireaktio noihin kuviin oli se, että tämmöinenkö se luvattu maa sitten oikein on. 😀 Mutta samoja ajatuksia itselläkin varmasti pyörisi mielessä, on tuo Syyrian sota aika järkyttävä juttu. Suomessa saa elää semmoisessa omassa kuplassaan kun lähellä ei sodita.

    • Vastaa Suunnaton helmikuu 9, 2017 at 11:34

      Niinpä. Lähi-itä tuntuu uutisten valossa olevan tosi kaukana, ihan oma maailmansa. Sitä tuntee olevansa aika etuoikeutettu, kun itse voi lentää noille seuduille tuosta vain, kun taas pakolaisilla on kovan työn takana saada tehtyä sama matka.

    Vastaa