Pallontallaajat.net
Valikko
Yleinen

Raaputettava kartta ja muut reissaajan osuvat ALE-löydöt

joulukuu 29, 2016

Olen jo vuosia haaveillut kartasta, johon saisi merkitä ne maat, joissa on käynyt. Tiedättehän, sellaisesta julisteesta, johon raaputtamalla tai värittämällä korostetaan eri maita. Oon etsiskellyt niitä kaupoista ja fiilistellyt niitä eri nettisivuilla. Sopivaa ei kuitenkaan ole tullut vastaan.

Eilen päädyin ihan muissa asioissa kirjakauppaan, ja tapojeni mukaan kävin pyörähtämässä matka-teemaisen hyllyn luona. Mikäs siellä olikaan vastassa! Pieni satsi näitä raaputettavia karttoja! Yllätyin niin, että ajatukset lähtivät laukalle ja löysin itseni miettimästä, kuinka monta näitä karttoja ostoskoriini latoisin. Yksi raaputettava kartta itselleni, toinen puolisolle, kolmas yhteisiä reissuja varten… Järki onneksi sai ajatukset kiinni, ja päädyin vain yhteen. Tässä se nyt on!

img_0024

Raaputuskartta
img_0033

Yllä olevat kuvat on otettu toisella ale-löydölläni, nimittäin uudella minijärkkärillä. Olen jo hyvän tovin ehtinyt haaveilla myös siitä. Otan kuvat sekä reissussa että arjessa pääsääntöisesti järkkärillä, enkä siitä ole hevillä luopumassa. Usein reissussa kuitenkin kaipaisi myös pienempää kameraa, jonka kanssa ei tarvitsisi olla niin varovainen. Minijärkkäri olisi sopiva kombinaatio: se on näppärä käyttää, mutta kuitenkin kuvanlaatu on edes kohtuullinen.

Canon EOS M10 + EF-M 15-45 mm IS STM

Canon EOS M10 + EF-M 15-45 mm IS STM

Alennusmyynneistä löytyikin Canonin minijärkkäri EOS M10 edullisesti alle 300 eurolla. Nopean googlailun perusteella se ei arvosteluissa noussut todellakaan kärkikahinoihin, mutta ilmeisesti olisi ihan kohtuuhyvä kapistus. Totesin, että noin halvalla hinnalla täytyy se käydä noutamassa kotiin. M10 ei kuitenkaan tule korvaamaan varsinaista järkkäriäni, vaan sen on tarkoitus toimia täydentävänä kamerana silloin, kun järkkäri ei ole mukana tai sitä ei syystä tai toisesta viitsi ottaa esille. Tarkoitus olisi tehdä tästä kamerasta vielä ihan oma postauksensa, kunhan saan sitä testailtua hieman paremmin.

Millaisia alennusmyyntilöytöjä sinä olet tehnyt? Löytyykö hyviä vinkkejä, joita olisi kiva jakaa muillekin matkailuaddikteille?

 

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Vastaa

Follow

Follow this blog

Get a weekly email of all new posts.

Email address