Pallontallaajat.net
Valikko
Yleinen

Suunnattoman aakkoset

joulukuu 15, 2016

Minkälainen tyyppi tätä blogia oikein kirjoittaa? Annetaan aakkosten kertoa, kuka olen ja mitkä asiat matkailuhistoriaani liittyy.

A  Aavikot ja autiomaat. Niissä vain on sitä jotakin.
B  Balkan vei sydämeni ja sinne pitää päästä yhä uudelleen.
C  Canon on ehdoton reissukumppani. Ilman kameraa on vaikea kuvitella matkustavansa mihinkään.
D  Dallas ylsi kaikessa överissä texasilaisuudessaan ennakkoluuloihin ja niiden yli. Kirjaimellisesti mahtava paikka 😀
E  Eurooppaa on tullut nähtyä jo lähes kyllästymiseen asti. Muutamia helmiä on kuitenkin vielä näkemättä ja hyvin korkealla Bucket Listillä.
F  Funchalin ilmastossa on jotakin kummallista. Viikon matkan aikana ravattiin aktiviteeteissa aamupäivät ja iltapäivällä oli aikaa loikoilla uima-altaalla. Jostain luonnonoikusta johtuen jokaisena päivänä aurinko meni pilveen juuri sinä hetkenä, kun päästiin altaalle.
G  Granada oli ehkä hienoinen pettymys paratiisimaisten odotusten jälkeen. Upea paikka, mutta sitä oli kehuttu ennakkoon ihan liikaa ja ennakkokäsitykset olivat sen mukaiset.
H  Helsinki. Keskusta-alue vaan on niin upea etenkin kesällä.
I  Ikea. Tuo ulkosuomalaisen kotikolo.
J  Jokiristeily Mekongilla oli jotain unohtumatonta. Laosin 15 vuotta sitten tehdystä ensivisiitistä lähtien olen tiennyt, että tuolle seudulle on pakko päästä takaisin.
K  Kolmekymppinen bloggari, jolla plakkarissa 35 käytyä valtiota.
L  Lapissa on vain sitä jotakin. Kesällä se on ihan parhaimmillaan ja talvella revontulet korvaavat pakkasessa kärvistelyn.
M  Matkakumppanina toimii pääasiassa oma mies.
N  New Yorkiin minulla ei ollut mitään mielenkiintoa matkustaa, mutta se valikoitui kohteeksi vähän sattumalta ja pakon edestä. Sen kohdalla ennakkoluulot karisivat vauhdilla ja siitä tuli yksi lempikaupungeistani!
O  Omatoimimatkailija.
P  Pakettimatkoilla on tullut lapsena käytyä 3-4 kertaa perheen kanssa. Niistä huolimatta myös lapsuuden matkat olivat pääasiassa omatoimimatkoja.
Q  ¿Que? Ei tähän voi keksiä mitään, kun Quebecistä ja Qatarista ei ole ihmeempää sanottavaa.
R  Ruotsi kärsii läheisyyssyndroomasta. Sinne on tullut matkustettua kaikkein useiten, mutta oikeasti maa on aika lailla kokematta.
S  Santiago Calatrava pääsi lemppariarkkitehtien listalle Valencian upeiden rakennusten, metroaseman ja siltojensa ansiosta.
T  Tohmajärvi. Koska stadilaiselle se on lähes yhtä eksoottinen kuin Thaimaa 😉
U  Uudet paikat ovat matkailussa The Juttu.
V  Vuoret. Ne vaan on <3
W  Wadi Rum oli yksi Jordanian reissun kohokohdista. Ei sitä suotta ole kehuttu.
X  Xátiva, pieni kaupunki Valenciassa. Päiväretki siinä missä muutkin, mutta saatiinhan X-kohtaankin jotakin!
Y  Yllätyksiltä ei voi välttyä matkaillessa – ja ne ovatkin yksi parhaista asioista matkailussa.
Z  Zoomiputket ovat käteviä matkalla, mutta ne ovat saaneet vähitellen väistyä kiinteäpolttovälisten objektiivien tieltä.
Å  Åland. Ahvenanmaalla on tullut aikoinaan käytyä pyöräilemässä ja joskus kisareissullakin, mutta sen jälkeen se on jäänyt aika lailla unholaan.
Ä  Äkkilähdöt ovat vielä kokeilematta. Niitä koskevia sivustoja on seurannassa, joten ehkäpä…?
Ö  Öitä ei kannata hyödyntää matkustamisessa. Se on kantapään kautta opittu. Vanhana osaa jo arvostaa kunnon yöunia ajan- ja rahansäästön edelle.

Saatat myös pitää näistä

4 Kommenttia

 • Vastaa Miraorvokki/Pöndekengissä joulukuu 15, 2016 at 14:34

  Hei, ihanaa että Balkan on vienyt sinunkin sydämesi! 🙂 Meillä näyttää olevan yhteisiä kiinnostuksia. Pakettimatkojen kulutuksessa meillä on hieman se ero että olen ollut töissä matkatoimistossa ja paljon kuluttanut näitä lomia itsekin. Mahtavaa, vielä kerran tervetuloa matkablogimaailmaan! 🙂

  • Vastaa Suunnaton joulukuu 15, 2016 at 22:15

   Keväällä Israelin ja Jordanian reissua suunnitellessa sun blogisi olikin niitä harvoja paikkoja, joista löytyi hyvin suomalaisten kokemuksia noista maista. Näin vähän myöhässä – kiitos niistä vinkeistä 🙂 Olisikin hauska lukea ne samat jutut uudelleen ja nähdä, miten erilainen mielikuva paikoista on nyt, kun ne on itse kokenut.

 • Vastaa Sonja | FIFTYFIFTY joulukuu 19, 2016 at 14:35

  Olipas hauskat aakkoset, tervetulos blogimaailmaan munkin puolesta! 🙂 Balkan kiinnostaa muakin kovasti, vaikka se on vielä todella tuntematonta seutua. Mulla on ihan sama juttu Ruotsin kanssa – useasti olen käynyt, mutta tuntuu etten kuitenkaan tunne maata ollenkaan. Tapana onkin ollut käydä vain shoppailemassa siellä. 😀

  • Vastaa Suunnaton joulukuu 19, 2016 at 14:42

   Kiitos! Balkanissa ehkä parasta onkin ollut se, ettei sitä kohtaan ole kauheasti ehtinyt kertyä ennakkoluuloja ja -tietoja. Koko palapelin on saanut koota ihan itse 🙂

  Vastaa

  Follow

  Follow this blog

  Get a weekly email of all new posts.

  Email address